najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Humanitarni koncert: Stereo za Simone (p)
press / Stereo Dvorana Rijeka,Monday 10 October 2011

dan: petak
datum: 14.10.2011.
otvaranje vrata: 20.00 h
početak koncerta: 20.45
cijena ulaznice: 30 kn
Stereo Dvorana Rijeka

U petak 14. listopada u Stereo Dvorani održati će se humanitarni koncert - Stereo za Simone na kojem će nastupiti Pasi, Carmina Puttana, Mandrili (acoustic), Moskva, Hesus Attor, Brain Production, Senzorz, Diskurz i za kraj drum'n'bass DJi Sven, Antwone i Rotten.



Simone Behlić rodila se 29.05.2008. godine kao zdrava beba, par minuta nakon jednako zdravog brata Liama. Dok je Liam sada zdrav i sretan dječak, Simone se bori s posljedicama sepse koju je dobila kao mjesec i pol stara beba te koja se zakomplicirala zbog krive početne liječničke dijagnoze, naime, za vrijeme sepse dijagnosticirana joj je obična viroza. Sada je ona dijete sa 100 postotnim invaliditetom, oštećenjem središnjeg živčanog sustava – mozga, te nekih živaca, zbog čega je nepokretna, inkontinentna za stolicu i urin, lijeva strana tijela joj je znatno slabija, te lijevim okom loše vidi, a lijevom rukom se počela koristiti tek nedavno. Prema procjeni psihologa njezin psihomotorni razvoj je u težem zaostajanju. Zbog oštećenja mozga ona boluje od epilepsije. U dobi od 7 mjeseci života zbog hidrocefalusa (pretjerano nakupljanje likvora u glavi) ugrađena joj je pumpica koja odvodi višak vode iz glave u trbušnu šupljinu. Mišići su joj hipotoni (mlohavi) i mora na operaciju oba kuka. Nakon operacije biti će potrebna intenzivna rehabilitacija kako bi se aktivirali mišići koji fiksiraju kukove i kako bi krajnji rezultat bio uspješan.

Uz njezine zdravstvene probleme cijelu situaciju dodatno komplicira manjkavi zdrastveni sustav koji ne omogućava sva potrebna pomagala i skrb, pa za većinu roditelji novac pribavljaju sami, a na nužno potrebne vježbe koje joj daju šansu za makar djelomično osamostaljivanje i kvalitetniji život prisiljeni su, većinom o svojem trošku, putovati u Zagreb.
Unatoč svim navedenim problemima Simone je vesela, emotivna djevojčica koja uživa u društvu svoga brata i druge djece, veseli se životinjama i vježbama i uživa u svakom danu i novim iskustvima.

Broj žiro računa:
Zvjezdana Pliskovac (majka)
Erste banka
2402006-3205234690
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt