najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Humanitarni koncert: Stereo za Simone (p)
press / Stereo Dvorana Rijeka,Monday 10 October 2011

dan: petak
datum: 14.10.2011.
otvaranje vrata: 20.00 h
početak koncerta: 20.45
cijena ulaznice: 30 kn
Stereo Dvorana Rijeka

U petak 14. listopada u Stereo Dvorani održati će se humanitarni koncert - Stereo za Simone na kojem će nastupiti Pasi, Carmina Puttana, Mandrili (acoustic), Moskva, Hesus Attor, Brain Production, Senzorz, Diskurz i za kraj drum'n'bass DJi Sven, Antwone i Rotten.



Simone Behlić rodila se 29.05.2008. godine kao zdrava beba, par minuta nakon jednako zdravog brata Liama. Dok je Liam sada zdrav i sretan dječak, Simone se bori s posljedicama sepse koju je dobila kao mjesec i pol stara beba te koja se zakomplicirala zbog krive početne liječničke dijagnoze, naime, za vrijeme sepse dijagnosticirana joj je obična viroza. Sada je ona dijete sa 100 postotnim invaliditetom, oštećenjem središnjeg živčanog sustava – mozga, te nekih živaca, zbog čega je nepokretna, inkontinentna za stolicu i urin, lijeva strana tijela joj je znatno slabija, te lijevim okom loše vidi, a lijevom rukom se počela koristiti tek nedavno. Prema procjeni psihologa njezin psihomotorni razvoj je u težem zaostajanju. Zbog oštećenja mozga ona boluje od epilepsije. U dobi od 7 mjeseci života zbog hidrocefalusa (pretjerano nakupljanje likvora u glavi) ugrađena joj je pumpica koja odvodi višak vode iz glave u trbušnu šupljinu. Mišići su joj hipotoni (mlohavi) i mora na operaciju oba kuka. Nakon operacije biti će potrebna intenzivna rehabilitacija kako bi se aktivirali mišići koji fiksiraju kukove i kako bi krajnji rezultat bio uspješan.

Uz njezine zdravstvene probleme cijelu situaciju dodatno komplicira manjkavi zdrastveni sustav koji ne omogućava sva potrebna pomagala i skrb, pa za većinu roditelji novac pribavljaju sami, a na nužno potrebne vježbe koje joj daju šansu za makar djelomično osamostaljivanje i kvalitetniji život prisiljeni su, većinom o svojem trošku, putovati u Zagreb.
Unatoč svim navedenim problemima Simone je vesela, emotivna djevojčica koja uživa u društvu svoga brata i druge djece, veseli se životinjama i vježbama i uživa u svakom danu i novim iskustvima.

Broj žiro računa:
Zvjezdana Pliskovac (majka)
Erste banka
2402006-3205234690
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt