najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

DOKUart u kinu Tuškanac, Tuškanac 1 (p)
press / HFS,Monday 10 October 2011

Hrvatski filmski savez

DOKUart u kinu Tuškanac, Tuškanac 1


Četvrtak, 13. listopada 2011. 19 sati

Kelti
Hrvatska, 2011., 26'
redatelj i scenarist: Đuro Gavran
snimatelji: Bojan Mrđenović, Filip Tot, Pavel Posavec
montažer: Martin Semenčić
glazba: Petar Punk
producenti: Oliver Sertić, Branka Mitić, Vanja Jambrović
produkcijske kuće: ADU Zagreb, Restart

Sadržaj:
Kelti su navijačka skupina nogometnog kluba Bilogorac iz sela Veliko Trojstvo. Osim što su jedina organizirana navijačka skupina u prvoj županijskoj nogometnoj ligi, njihova je posebnost u tome što članovi nisu mještani sela, već ljudi iz Bjelovara, grada udaljenog 10 kilometara. Iako u Bjelovaru postoji nogometni klub koji je u višem rangu natjecanja, ovi zaljubljenici u nogomet svoje su simpatije poklonili Bilogorcu. U zeleno-bijelom dekoru, naoružani šalovima, kapama, dresovima, transparentima i navijačkom himnom, Kelti svakog vikenda bježe od isprazne provincijske svakodnevnice u bitku za nove bodove.

O redatelju:
Đuro Gavran rođen je 1982. u Bjelovaru. Godine 2007. diplomirao je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer dizajn grafičkog proizvoda). Godine 2007. upisuje magisterij na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Filmska i TV režija (smjer dokumentarni film). Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik u području multimedije (dizajn, fotografija, kamera, dokumentarni film).

Mama /Mum/
Nizozemska, 2009, 20'
redateljica i scenaristitca: Adelheid Roosen
snimatelj i montažer: Bart Majoor
producentica: Adelheid Roosen
produkcijska kuća: Zaklada Female Economy

Sadržaj:
Iznimno intiman portret autoričine majke koja boluje od alzheimerove bolesti. Po riječima autorice, za nju se njezina majka ne gubi u bolesti već se tek tada zapravo pojavljuje…

O redateljici:
Adelheid Roosen nizozemska kazališna redateljica rođena je 1958. godine. Njena djela povezuju iznimno osobna pitanja s likovima pod stalnom javnom raspravom. Na neočekivan način dotiče se važnih društvenih pitanja i tako navodi publiku na preispitivanje vlastitih shvaćanja. Od 1986. predavačica je na Školi za dramu i suvremeno glazbeno kazalište u Amsterdamu.

Mica i okolne priče
Srbija, 2010., 37'
redatelj i scenarist: Milan Nikodijević
snimatelji: Zoran Debeljak, Aleksandar Ramadanović
montažerka: Bojana Starčević
glazba: Goran Vujičin
producenti: Milan Nikodijević, Zoran Debeljak, Goran Filipaš
produkcijska kuća: Nezavisni filmski centar Kino klub Novi Sad

Sadržaj:
Milica Ostojić, alijas Mica Trofrtaljka ili Mica Davorika, pjevačica iz Milićevaca kod Čačka, pjevajući pjesmu „Davorike, dajke“, postala je sedamdesetih godina prošlog stoljeća velika zvijezda underground scene u tadašnjoj Jugoslaviji.
Suknjom skraćenom na tri frtalja i lascivnim tekstovima pjesama čije ključne riječi počinju slovom K, a nisu ono što mislite ( „Predem vunu i kučinu“, Drž’ se ćeri čvrstog kursa“, „Nije kupcu verovati“) dosegla je najveće estradne vrhove. Proglašavane za šund najgore vrste, njezine ploče su, istodobno, dostizale vrtoglave tiraže.
Godinama zaboravljena, na scenu se vratila u filmu Lepa sela lepo gore antologijskom rečenicom: „Šut’ bolan, erotika“.

O redatelju:
Milan Nikodijević rođen je u Kragujevcu 1956. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Novinarstvom i filmskom kritikom bavi se od 1978. godine. Na radio i televizijskim stanicama realizirao je serijale posvećene filmu i umjetnosti. Direktor je Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i profesor na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.


Petak, 14. listopada 2011. 19 sati

Goleshovo
Bugarska, Velika Britanija 2008., 34'
redatelj, scenarist i snimatelj: Ilian Metev
montažer: Sergio Vega Borrego
producenti: Metodi Metev, Ilian Metev, Hemant Sharda.
produkcija: National Film and Television School

Sadržaj:
Bugarsko selo Goleshovo slika je jednog od najgorih slučajeva depopulacije u svijetu. Ovo je priča o smrti Goleshova, zaboravljenog planinskog mjesta. Tu se šačica staraca bori da preživi. Jedan par bori se s magarcem. Jedan zaboravni svećenik pastvu dovodi u konfuziju. Jedna žena prijatelje hrabri pjesmom. Hoće li im se djeca ikada vratiti? Ovaj opservativan dokumentarac vrijedan je portret nade.

O redatelju:
Ilian Metev mladi je bugarski filmski redatelj koji živi u Londonu. Njegova strast za vizualnom umjetnošću izrasla je iz rane opsesije klasičnom violinom iz koje crpi filmski jezik. Film Goleshovo njegov je diplomski rad i obišao je svijet te dobio 15 nagrada.

Nagrade:
BBC Development Award, Don Quixote Award Krakow, Talent Dove Leipzig film festival

Svijet po Ionu B./Lumea vazuta de Ion B./
Rumunjska, 2010., 60'
redatelj i snimatelj: Alexander Nanau
montažer: Mircea Olteanu
producenti: Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Andrei Cretulescu
produkcijske kuće: HBO Romania, Alexander Nanau Production

Sadržaj:
Film započinje 2008. godine. Ion B., šezdesetdvogodišnji beskućnik, živi u Bukureštu. Kao mladić, sanjao je da postane filmski redatelj. U sedamdesetima počeo je stvarati kolaže koje naziva „svojim filmovima“. Godine 2008. mladi vlasnik galerije slučajno je čuo za Iona i njegov rad. Beskućnik mu je pokazao zbirku starih kovčega ispunjenih s gotovo 1000 kolaža koje je napravio između sedamdesetih i devedesetih. Samo godinu dana poslije, u 2009. godini, Ion živi u svome domu i postao je jedan od najvažnijih suvremenih rumunjskih umjetnika. Ovo je priča o pravom umjetniku koji živi na rubu društva, stvarajući umjetnost u njezinu najčišćem obliku. Za sebe samoga.

O redatelju:
Alexander Nanau je rođen u Bukureštu 1979. U Njemačkoj živi od 1990. Radi na međunarodnim filmskim i TV-produkcijama, uglavnom kao prvi asistent režije. Studirao je filmsku režiju na Njemačkoj akademiji za film i televiziju (DFFB) u Berlinu. Od 2002. do 2007. radi kao prvi asistent režije, a kasnije kao koredatelj vodećeg njemačkog kazališnog redatelja Petera Zadeka na nekoliko kazališnih predstava širom Europe. Pored toga, radi kao fotograf i u njemačkom i austrijskom tisku objavljuje intervjue s različitim sugovornicima.

Nagrade
Emmy, GOPO - rumunjski Oscar, Dokufest 2010.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt