najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

'Faust' uživo iz Pariške opere svečano otvara sezonu Spektakli u CineStaru! (p)
press / CineStar,Saturday 08 October 2011



FAUST UŽIVO IZ PARIŠKE OPERE SVEČANO OTVARA SEZONU SPEKTAKLI U CINESTARU

Operom 'Faust' koja će se u multipleksima CineStar 10. listopada prenositi uživo iz pariške Opere svečano započinje sezona koncerata, opera i baleta objedinjena pod nazivom Spektakli u CineStaru.

Roberto Algna i Inva Mula utjelovili su Fausta i Margueritu u sasvim novoj produkciji, koju predvode dva velikana, dirigent Alain Altinoglu te redatelj Jean – Louis Martinoty i uživo ćete ih moći pratiti u multipleksima CineStar 10. listopada od 19:30.

'Faust' je simbol francuske opere i jedna od najuspješnijih opera svih vremena. Skladatelj Charles Gounod, očaran i inspiriran Gotheovim djelom kojeg je čitao u mladosti, napisao je ovo izuzetan glazbeni spektakl. Dvadest godina kasnije kada je 'Faust' već bila poznata opera kazališta Theatre Lyrique, kazališni redatelj Carvalho konačno je odlučio pružiti svoju potporu Gounodu te mu pomoći da opera 'Faust' stigne i do Pariške opere. Nakon što je opera postala dio stalne postave kazališta Opera de Paris, slavni uspjeh opere pronio se cijelim svijetom.



Svečanom projekcijom 'Fausta' započinje ciklus Spektakli u CineStaru u sklopu kojeg će biti prikazano ukupno 17 opera i 4 baleta, a raspored događanja je sljedeći:


Faust, UŽIVO iz Opera de Paris, 10.10.2011.

Adriana Lecouvreur, Royal Opera House London, 08.11.2011.

Rigoletto s Pacido Domingom, Mantova, 22.11.2011.

Labuđe jezero - Posveta legendama, National Opera House Vienna, 06.12.2011. (balet)

Uspavana ljepotica, UŽIVO iz Royal Opera House London, 15.12.2011. (balet)

Čarobna frula, Teatro alla Scala Milano, 27.12.2011.

Ernani, Teatro Comunale di Bologna, 10.01.2021.

Pepeljuga, Royal Opera House London, 24.01.2021.

Romeo i Julija, Salzburg Festival, 14.02.2012.

Triptih, Royal Opera House London, 28.02.2012.

La Bohéme, UŽIVO iz Teatro Liceu Barelona, 13.03.2012.

Romeo i Julija, UŽIVO iz Royal Opera House London, 22.03.2012. (balet)

André Chénier, Bregenz Festival, 27.03.2012.

Tristan i Izolda, Teatro alla Scala Milano, 03.04.2012.

Rigoletto, UŽIVO iz Royal Opera House of London, 17.04.2012.

Anna Bolena, National Opera House Vienna, 01.05.2012.

Vragolasta djevojka, UŽIVO iz Royal Opera House London, 16.05.2012. (balet)

I Vespri Siciliani, Teatro Regio di Torino, 12.06.2012.

La Traviata, Teatro alla Scala Milano, 26.06.2012.

Tosca, Royal Opera House London, 10.07.2012.


Sve Spektakle možete pratiti na slijedećim CineStar lokacijama:
CineStar Zagreb (Branimir centar), CineStar Osijek, CineStar Rijeka, CineStar Split, CineStar Zadar.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt