najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Festival srpskog filma fantastike 2011 od 13. do 16. listopada 2011. (p)
press / FSFF,Thursday 06 October 2011



Novo izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), najstarije žanrovske filmske svetkovine u Srbiji, biće održano od 13. do 16. oktobra 2011. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke.

FSFF pod sloganom Od sumreka do svitanja prvi put nastupa u dve institucije, a kao ključne novine uvodi – takmičarski program za najbolji srpski film fantastike, i nagradu „Koskar“. Žiri čine režiser Mladen Đorđević (Srbija), pisac i izdavač Goran Skrobonja i majstor za 3D efekte i animaciju Bogdan Lazar (Rumuniji).

Bogdan Lazar, vlasnik Golem studija – najvećeg studija za 3D animaciju u Rumuniji - specijalni je gost Festivala.

U pratećem programu, u subotu 15. oktobra (sala Amerikana, 18 sati) biće održana tribina Vanzemaljska inteligencija: Oni uskoro dolaze na kojoj će govoriti Miroslav Kostić, a tokom koje će biti prikazani najuspeliji radovi sa FSFF konkursa za „video svedočanstvo o poseti NLO-a Srbiji”. Najbolji će biti ovenčan statuom koju je napravio Miroslav Lakobrija.


FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE dvobroj 5/6 – Od sumraka do svitanja.

Novo izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), najstarije žanrovske filmske svetkovine u Srbiji, biće održano od 13. do 16. oktobra 2011. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke.

Pošto je FSFF prošlu godinu pauzirao, ovogodišnje izdanje će istovremeno biti peto i šesto, to jest nosiće oznaku „dvobroj 5/6".

FSFF pod sloganom Od sumreka do svitanja prvi put nastupa u dve institucije, a kao ključne novine uvodi – takmičarski program za najbolji srpski film fantastike, i nagradu „Koskar“, koja će biti dodeljivana u kategorijama (1) najbolji film, (2) najbolja priča, (3) najbolji specijalni efekti, (4) specijalna nagrada međunarodnog žirija i (5) nagrada publike. Izgled nagrade „Koskar“ osmislili su Stevan Aleksić i Nina Vujasin.

Žiri čine režiser Mladen Đorđević (Srbija), pisac i izdavač Goran Skrobonja i majstor za 3D efekte i animaciju Bogdan Lazar (Rumuniji).

Bogdan Lazar, vlasnik Golem studija – najvećeg studija za 3D animaciju u Rumuniji - specijalni je gost Festivala.

Takmičarski program će se odvijati u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), a u revijalnom programu, na festivalskom otvaranju 13. oktobra premijerno će biti prikazan akcioni horor film 'Last Drop' u režiji Miroslava Lakobrije, srpskog majstora za specijalne efekte (Zona mrtvih, Srpski film, Život i smrt porno bande, Neprijatelj).



Ovo ambiciozno ostvarenje sa Stevanom Aleksićem, Draškom Anđićem i Marijom Stojiljković u glavnim ulogama, prikazuje sukob srednjevekovnih vitezova i vampira. Snimano je u miljeu Petrovaradinske tvrđave i u napuštenom dvorcu porodice Špicer u Beočinu, u produkciji Dušana Bulića i Miroslava Lakobrije a u izvršnoj produkciji Aleksandre Kostić. Na premijeri će moći će da se vide makete, kostimi, minijature i drugi rekviziti korišćeni u ovom filmu.

Srpsku premijeru, na zatvaranju FSFF 16. oktobra, imaće i 'E-Pigs', igrano-animirani SF-horor film u režiji Petra Pašića, snimljen po scenariju Dimitrija Vojnova u koprodukciji sa Slovenijom i francusko-nemačkom televizijom Arte.



U Muzeju jugoslovenske kinoteke, u sklopu specijalnog programa „Pogled na region“, biće upriličena retrospektiva hrvatske filmske fantastike od SFRJ do danas, i posetioci će moći da vidi stare klasike kao što su 'Izbavitelj' Krste Papića, 'Gosti iz galaksije' Dušana Vukotića, 'Ritam zločina' i 'Treći ključ' Zorana Tadića ali i novija ostvarenja poput 'Živih i mrtvih' Kristijana Milića (2007), 'The Show Must Go On' Nevia Marasovića (2010) i 'Šume Summarum' Ivana Gorana Viteza (2010).



Kratki hrvatski filmovi novije proizvodnje moći će da se pogledaju u Domu omladine Beograda, a uvodno predavanje o hrvatskim fantastičkim i horor ostvarenjima od SFRJ do danas održaće filmski kritičar i esejista Dejan Ognjanović, u petak 14. okobra u 22 sata (sala Amerikana)

U pratećem programu, u subotu 15. oktobra (sala Amerikana, 18 sati) biće održana tribina Vanzemaljska inteligencija: Oni uskoro dolaze na kojoj će govoriti Miroslav Kostić, a tokom koje će biti prikazani najuspeliji radovi sa FSFF konkursa za „video svedočanstvo o poseti NLO-a Srbiji”. Najbolji će biti ovenčan statuom koju je napravio Miroslav Lakobrija.

Tribina Fantastične tajne Beograda biće održana u petak 14. oktobra (sala Amerikana), i na njoj će Zoran Lj. Nikolić, poznat po knjizi 'Beograd ispod Beograda', govoriti o malo poznatim činjenicama iz istorije glavnog grada Srbije, ali i o svom istraživačkom radu, a takođe će predstaviti svoj roman sa elementima fantastike 'Grad tajni' (2011), koji je u izdanju beogradske Lagune za kratko vreme doživeo treće izdanje.

Za programe u Domu omladine Beograda plaća se dnevna karta po ceni od 150 dinara. Za programe u Muzeju Jugoslovenske kinoteke plaća se karta od 100 dinara po filmu.

FSFF su osnovali Jovan Ristić i Miroslav Lakobrija. Festival se isprva održavao u sklopu konvencije ljubitelja fantastike BEOKON, ali je nastavio da postoji kao zasebna manifestacija. FSFF od marta 2006. godine putuje po gradovima ali i selima u Srbiji. Takođe je gostovao u zemljama bivše Jugoslavije – Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a na svojoj stalnoj turneji imao je više od 30 stanica.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt