najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Festival srpskog filma fantastike 2011 od 13. do 16. listopada 2011. (p)
press / FSFF,Thursday 06 October 2011



Novo izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), najstarije žanrovske filmske svetkovine u Srbiji, biće održano od 13. do 16. oktobra 2011. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke.

FSFF pod sloganom Od sumreka do svitanja prvi put nastupa u dve institucije, a kao ključne novine uvodi – takmičarski program za najbolji srpski film fantastike, i nagradu „Koskar“. Žiri čine režiser Mladen Đorđević (Srbija), pisac i izdavač Goran Skrobonja i majstor za 3D efekte i animaciju Bogdan Lazar (Rumuniji).

Bogdan Lazar, vlasnik Golem studija – najvećeg studija za 3D animaciju u Rumuniji - specijalni je gost Festivala.

U pratećem programu, u subotu 15. oktobra (sala Amerikana, 18 sati) biće održana tribina Vanzemaljska inteligencija: Oni uskoro dolaze na kojoj će govoriti Miroslav Kostić, a tokom koje će biti prikazani najuspeliji radovi sa FSFF konkursa za „video svedočanstvo o poseti NLO-a Srbiji”. Najbolji će biti ovenčan statuom koju je napravio Miroslav Lakobrija.


FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE dvobroj 5/6 – Od sumraka do svitanja.

Novo izdanje Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), najstarije žanrovske filmske svetkovine u Srbiji, biće održano od 13. do 16. oktobra 2011. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke.

Pošto je FSFF prošlu godinu pauzirao, ovogodišnje izdanje će istovremeno biti peto i šesto, to jest nosiće oznaku „dvobroj 5/6".

FSFF pod sloganom Od sumreka do svitanja prvi put nastupa u dve institucije, a kao ključne novine uvodi – takmičarski program za najbolji srpski film fantastike, i nagradu „Koskar“, koja će biti dodeljivana u kategorijama (1) najbolji film, (2) najbolja priča, (3) najbolji specijalni efekti, (4) specijalna nagrada međunarodnog žirija i (5) nagrada publike. Izgled nagrade „Koskar“ osmislili su Stevan Aleksić i Nina Vujasin.

Žiri čine režiser Mladen Đorđević (Srbija), pisac i izdavač Goran Skrobonja i majstor za 3D efekte i animaciju Bogdan Lazar (Rumuniji).

Bogdan Lazar, vlasnik Golem studija – najvećeg studija za 3D animaciju u Rumuniji - specijalni je gost Festivala.

Takmičarski program će se odvijati u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), a u revijalnom programu, na festivalskom otvaranju 13. oktobra premijerno će biti prikazan akcioni horor film 'Last Drop' u režiji Miroslava Lakobrije, srpskog majstora za specijalne efekte (Zona mrtvih, Srpski film, Život i smrt porno bande, Neprijatelj).



Ovo ambiciozno ostvarenje sa Stevanom Aleksićem, Draškom Anđićem i Marijom Stojiljković u glavnim ulogama, prikazuje sukob srednjevekovnih vitezova i vampira. Snimano je u miljeu Petrovaradinske tvrđave i u napuštenom dvorcu porodice Špicer u Beočinu, u produkciji Dušana Bulića i Miroslava Lakobrije a u izvršnoj produkciji Aleksandre Kostić. Na premijeri će moći će da se vide makete, kostimi, minijature i drugi rekviziti korišćeni u ovom filmu.

Srpsku premijeru, na zatvaranju FSFF 16. oktobra, imaće i 'E-Pigs', igrano-animirani SF-horor film u režiji Petra Pašića, snimljen po scenariju Dimitrija Vojnova u koprodukciji sa Slovenijom i francusko-nemačkom televizijom Arte.



U Muzeju jugoslovenske kinoteke, u sklopu specijalnog programa „Pogled na region“, biće upriličena retrospektiva hrvatske filmske fantastike od SFRJ do danas, i posetioci će moći da vidi stare klasike kao što su 'Izbavitelj' Krste Papića, 'Gosti iz galaksije' Dušana Vukotića, 'Ritam zločina' i 'Treći ključ' Zorana Tadića ali i novija ostvarenja poput 'Živih i mrtvih' Kristijana Milića (2007), 'The Show Must Go On' Nevia Marasovića (2010) i 'Šume Summarum' Ivana Gorana Viteza (2010).



Kratki hrvatski filmovi novije proizvodnje moći će da se pogledaju u Domu omladine Beograda, a uvodno predavanje o hrvatskim fantastičkim i horor ostvarenjima od SFRJ do danas održaće filmski kritičar i esejista Dejan Ognjanović, u petak 14. okobra u 22 sata (sala Amerikana)

U pratećem programu, u subotu 15. oktobra (sala Amerikana, 18 sati) biće održana tribina Vanzemaljska inteligencija: Oni uskoro dolaze na kojoj će govoriti Miroslav Kostić, a tokom koje će biti prikazani najuspeliji radovi sa FSFF konkursa za „video svedočanstvo o poseti NLO-a Srbiji”. Najbolji će biti ovenčan statuom koju je napravio Miroslav Lakobrija.

Tribina Fantastične tajne Beograda biće održana u petak 14. oktobra (sala Amerikana), i na njoj će Zoran Lj. Nikolić, poznat po knjizi 'Beograd ispod Beograda', govoriti o malo poznatim činjenicama iz istorije glavnog grada Srbije, ali i o svom istraživačkom radu, a takođe će predstaviti svoj roman sa elementima fantastike 'Grad tajni' (2011), koji je u izdanju beogradske Lagune za kratko vreme doživeo treće izdanje.

Za programe u Domu omladine Beograda plaća se dnevna karta po ceni od 150 dinara. Za programe u Muzeju Jugoslovenske kinoteke plaća se karta od 100 dinara po filmu.

FSFF su osnovali Jovan Ristić i Miroslav Lakobrija. Festival se isprva održavao u sklopu konvencije ljubitelja fantastike BEOKON, ali je nastavio da postoji kao zasebna manifestacija. FSFF od marta 2006. godine putuje po gradovima ali i selima u Srbiji. Takođe je gostovao u zemljama bivše Jugoslavije – Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a na svojoj stalnoj turneji imao je više od 30 stanica.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt