najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Poziv na Festival eksperimentalne glazbe (p)
press / MSU,Wednesday 05 October 2011



EX-PER-MUS
FESTIVAL EKSPERIMENTALNE GLAZBE

TRI 3D
Live 3d audio vizualni performance: Đurović, Brozić, Tudor
DVORANA GORGONA, 5. listopada 2011. u 20 sati


Frano Đurović: Back and... za duo violončela i elektroniku
Jasen & Adam Chelfi - violončela, Frano Djurović- DJ (skladatelj, live elektronika, video)



Audiovizualni experimentalni performance Back and… svojom dinamikom, inovativnošću I energijom garantira izniman umjetnički doživljaj. Duo violočelista, DJ i publika svojom interakcijom kreiraju ovaj performance, uz pomoć live elektronike, video projekcije, te prostora dvorane.
Gradacija ovog performancea očituje se u njegovom igrivom elementu kojim autor inovativno i nadasve spretno pokazuje kako se objedinjavanjem svih umjetničkih I multimedijskih elemenata postiže dojam trodimenzionalnosti.


Davorin Brozić: Sincerely yours...
Davorin Brozić – klarinet, Robert Nappholz – audio mix, video



Multimedijalna postava Sincerely Yours... nastala je u suradnji Roberta Nappholza i Davorina Brozića.
Svi zvučni efekti kao i video kadrovi snimljeni su i obrađeni u Studiju Debelji. Glazbeni aranžman napisao je Davorin Brozić iz već postojećih dijelova opusa Marka Ruždjaka, Takashi Yoshimatsua te Harolda Arlena. U obradi zvuka isključivo su korišteni efekti koje je Brozić (bas-klarinet) snimio u studiju. Video materijale snimio je i režirao Robert Nappholz. (D. Brozić)
6. listopada 2011. u 20 sati


Gordan Tudor: It’s not OK, computer – audiovizualni performance
Gordan Tudor: saksofoni, elektronika



It’s not OK, computer -performance Gordana Tudora karakterizira zvukovno svjetlosni kaleidoskop u kojem se postepenim nijansiranjem otkriva trodimenzionalnost njegova iskaza. Poput kakve priče – duhovito, lucidno i vješto Tudor publiku vodi kroz zvukovni izričaj nekadašnjeg i recentnog. Vizualna (svjetlosna) naracija vješto kontrapunktira sa svim zvukovnim elementima, a komunikacija koju Tudor ostvaruje s publikom vodeći je kroz prostor i vrijeme čas postupno čas skokovito ono je što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
GABRIEL ERKOREKA - DUDUK II za solo sopran saksofon
JACOB TER VELDHUIS - GARDEN OF LOVE za sopran saksofon i boombox
CALEB BURHANS - ESCAPE WISCONSIN za alt saksofon
GORDAN TUDOR - IT'S NOT OK, COMPUTER - za alt saksofon, pitch to midi konverter i analogni synthesizer.


OKRUGLI STOL: "KAMO IDE EKSPERIMENTALNA GLAZBA"?
Sudjeluju: FRANO ĐUROVIĆ, DAVORIN BROZIĆ, GORDAN TUDOR, ZRINKA LAZARIN I BRANKO KOSTELNIK
Dvorana Gorgona, 06.10.2011. u 20.30. sati.



Frano Đurović diplomirao je kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Frane Paraća. Osim orkestralnih, komornih, vokalnih i solističkih skladbi ostvario je i više elektroničkih i elektroakustičkih djela, instalacija i multimedijalnih projekata u kojima kombinira glazbu s raznim formama vizualnih umjetnosti. Skladbe su mu izvodili istaknuti instrumentalisti, među njima Friedrich Gauwerky te ansambli Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar Hrvatske vojske, Dubrovački simfonijski orkestar, Cantus ansambl, Oktet Berlinske filharmonije. Skladbe su bile izvođene u Belgiji, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Rusiji i Kini. Više mu je skladbi zastupljeno i na nosačima zvuka uglednih hrvatskih glazbenika. Dodijeljene su mu Nagrada rektora Sveučilišta u Zagrebu za Puhački kvintet, 2000., nagrada na Internationale Sommerakademie Reichenau – Meisterkurs für Komposition u Austriji, za skladbu Eine kleine Pivotmusik, 2002., Vjesnikova nagrada Josip Štolcer Slavenski za orkestralnu skladbu Delta, 2005. te Nagrada Stjepan Šulek za orkestralnu skladbu Delta, 2006. Redoviti je član Hrvatskog društva skladatelja. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 2010. godine voditelj je Glazbene tribine u Opatiji.


Karlovčanin Davorin Brozić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se u New Yorku i Ženevi. Suvremena glazba predstavlja značajan dio u njegovom repertoaru. Tijekom boravka u Ženevi angažiran je kao član ansambla Contrechamps, a surađivao je s ansamblima Phoenix (Basel), Cantus (Zagreb), Zeitfluss (Graz). Osim toga, u istom gradu osniva trupu Pork Pie Hat s kojom realizira jednu multimedijalnu produkciju te nekoliko ko-produkcija. Danas djeluje u ansamblu Opere HNK te kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je nagrade Fondation Schenk u Zürichu, Henri Brolliet u Ženevi, Stipendije Švicarske vlade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Davorin Brozić suosnivač je i realizator Festivala komorne glazbe Diapason u Hrvatskome glazbenom zavodu.


Robert Nappholz (Dubrovnik, 1970.) kompozitor je, aranžer, producent i klavijaturist. U Dubrovniku, potom i u Zagrebu, otvara glazbeni studio i kao producent, aranžer i kompozitor surađuje s mnogim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva. Od osamdesetih godina prati i usvaja razvoj elektroničkih glazbala i glazbene tehnologije (analogni sintesajzeri, sampleri, midi, sekvenceri) od analogne u digitalnu i natrag te programiranje kao jednu od mogućih tehnika skladanja. U GK Gavella bio je koautor glazbe i glazbenik-glumac u predstavama Dundo Maroje 1995. godine (režija Krešimir Dolenčić) i Osam lakih komada 1994. godine (režija Nina Kleflin). Osnivač je, klavijaturist i autor glazbe crossover grupe Fali V, s kojom izdaje dva autorska LP albuma, Visočije od koljena i Blud, za izdavačku kuću Aquarius records.
Autor je glazbe za kazališnu predstavu Class Enemy autora Nigela Williamsa (Institucija, 2000. godine, redatelj: Borna Baletić). Surađivao je na međunarodnom multimedijskom projektu Indeepandance autora Vittorija Cosme, Masbeda i Alda Nove, audiovizualnom spektaklu izvedenom u Milanu u Areni Civica u rujnu 2008. godine. Skladatelj je i jedan od izvođača multimedijskog plesnog projekta 0 IX III/XC-LX-XC, izvedenoga na Muzičkom biennalu Zagreb 2009., u osječkoj Barutani te na otvorenju Zagrebačkog plesnog centra.
U novije vrijeme snimio je i producirao niz albuma hrvatskih i inozemnih sastava. Za produkciju albuma Idu Bugari grupe Kawasaki 3P Robert Nappholz nagrađen je nagradom Zlatna koogla te hrvatskom diskografskom nagradom Porin 2010. godine.


Gordan Tudor (1982) saksofonist i skladatelj.
Školovao se u Splitu, Zagrebu, Amsterdamu i Parizu. Pobjednik je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja saksofonista.
Nastupao je po citavoj Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima (duo, trio, kvartet, solo + elektronika) te kao solist s mnogim orkestrima. Dobitnik je Rektorske nagrade, nagrade Judita za najcjelovitije glazbeno osvarenje na 52. Splitskom ljetu, Nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika Hrvatske, LIONS CLUB GRAND PRIX-a, II nagrade na INTERNATIONAL COMPOSITION COMPETITION -MARENOSTRUM u Berlinu, Godisnje Nagrade za mlade skladatelje fundacije Rudolf & Margita Matz i mnogih drugih. Kao reproduktivni umjetnik praizveo je tridesetak skladbi hrvatskih i stranih autora, a kao skladatelj okušao se u raznim žanrovima i kombinacijama instrumenata.
Skladbe su mu izvođene po citavoj Europi te Americi. Sklada i za kazalište, plesne predstave, animirane filmove, dokumentarne filmove i performanse. Umjetnicki je direktor festivala “DANI NOVE GLAZBE” u Splitu gdje jednom godisnje ugoscuje eminentne glazbenike iz cijelog svijeta. Radi kao profesor saksofona u Glazbenoj skoli Josipa Hatze u Splitu, te kao gostujuci profesor - docent saksofona na Muzickoj akademiji u Novom Sadu (Srbija).
Ljeto 2011. proveo je na rezidenciji u sklopu Bang on a Can summer festival - Massachusetts Museum of Contemporary Art (North Adams, MA).
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt