najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Novi ciklus u kinu Tuškanac: Japanski filmovi od 4. do 12. listopada 2011. (p)
press / HFS,Sunday 02 October 2011

Hrvatski filmski savez

Novi ciklus u kinu Tuškanac:
Japanski filmovi od 4. do 12. listopada 2011.


U kinu Tuškanac od utorka, 4. listopada, slijedi izbor iz japanske kinematografije od sedam filmova nastalih u rasponu od četrdeset godina s radovima redatelja kao što su Takeshi Kitano, Shohei Imamura, Toshio Masuda ili Umetsugu Inoue. Prvu je večer na programu akcijski 'Crveni rupčić' majstora žanra Toshia Masude iz 1964. o nekad uglednom policijskom detektivu iz Yokohame koji dvoji o povratku na stari način života. Slijedi kriminalistički 'Nasilni policajac' iz 1989., prvijenac jednog od najpoznatijih japanskih suvremenih redatelja Takeshija Kitana, u kojemu on tumači glavnu ulogu, policajca staroga kova čija je jedina policijska metoda nasilje. Tu su još dva Kitanova filma, 'slapstick' komedija 'Radite li one stvari?' iz 1994. te yakuza film 'Vrelište' iz 1990.



Film 'Topli izvori' Akitsu Kijua Yoshide iz 1962. ljubavna je priča bolesnog studenta u vrijeme Drugoga svjetskog rata. U središtu filma 'Čovjek koji je izazvao vihor' Umetsugua Inouea iz 1957. bivši je zatvorenik koji po izlasku iz zatvora pokušava ostvariti glazbenu karijeru.

Film 'Balada o Narayami' Shoheija Imamure iz 1983. iste je godine osvojio Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu. Priča filma temeljena je na običaju da, zbog siromaštva i nestašice hrane, svatko tko napuni sedamdeset godina mora otići na planinu Narayama i tamo umrijeti.


Utorak, 4. listopada
19:00 Crveni rupčić (Akai hankachi, Red Handkerchief, 1964.); r: Toshio Masuda

Srijeda, 5. listopada
19:00 Nasilni policajac (Sono otoko, kyôbô ni tsuki, Thr Violent Cop, 1989.); r: Takeshi Kitano
21:00 Topli izvori Akitsu (Akitsu onsen, Akitsu Hot Springs, 1962.); r: Kiju (Yoshishige) Yoshida



Četvrtak, 6. listopada
19:00 Topli izvori Akitsu (Akitsu onsen, Akitsu Hot Springs, 1962.); r: Kiju (Yoshishige) Yoshida
21:00 Nasilni policajac (Sono otoko, kyôbô ni tsuki, Thr Violent Cop, 1989.); r: Takeshi Kitano

Petak, 7. listopada
19:00 Radite li one stvari? (Minnâ-yatteruka!, Getting Any?, 1994.); r: Takeshi Kitano
21:00 Balada o Narayami (Narayama-bushi-ko, The Ballad of Narayama, 1983.); r: Shôhei Imamura



Ponedjeljak, 10. listopada
19:00 Balada o Narayami (Narayama-bushi-ko, The Ballad of Narayama, 1983.); r: Shôhei Imamura
21:00 Radite li one stvari? (Minnâ-yatteruka!, Getting Any?, 1994.); r: Takeshi Kitano

Utorak, 11. listopada
19:00 Čovjek koji je izazvao vihor (Arashi o yobu otoko, The Man Who Raised A Storm) 1957.); r: Umetsugu Inoue
21:00 Vrelište (3 tai 4 ekkusu jugatsu, Boiling Point, 1990.); r: Takeshi Kitano



Srijeda, 12. listopada
19:00 Vrelište (3 tai 4 ekkusu jugatsu, Boiling Point, 1990.); r: Takeshi Kitano
21:00 Čovjek koji je izazvao vihor (Arashi o yobu otoko, The Man Who Raised A Storm) 1957.); r: Umetsugu Inoue

Svi su filmovi imaju hrvatski i engleski titl!
Organizacija i realizacija HFS u suradnji s Japanskom fondacijom i Japanskim veleposlanstvom
Više obavijesti na: www.filmski-programi.hr
Te: 4834 039
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt