najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

13. Manhattan Short Film Festival u riječkom Art-Kinu Croatia! (p)
press / Art-Kino Croatia,Thursday 29 September 2011



13. MANHATTAN SHORT FILM FESTIVAL U ART-KINU CROATIA


Riječka publika ponovno ima priliku s gledateljima i gledateljicama iz cijelog svijeta izabrati pobjednika uzbudljivog 13. Manhattan Short Film Festivala! Najveći festival kratkog filma na svijetu 30.9. i 1.10. opet stiže u riječko Art-kino Croatia, a ulaz je slobodan!

Najveći festival kratkog filma na svijetu - Manhattan Short Film Festival, ponovno stiže u Rijeku na već poznato mjesto - u Art-kino Croatia. Prva festivalska večer održat će se u petak, 30. rujna 2011. u 20 sati u dvorani Art-kina, a druga festivalska večer u subotu, 1. listopada 2011. također u 20 sati.

Riječka će publika i ove godine, u isto vrijeme s publikom iz cijeloga svijeta, u preko 250 gradova i na šest kontinenata, imati priliku pogledati i odabrati najbolji film od 10 finalista 13. Manhattan Short Film Festivala.

Oba će dana biti prikazano svih deset finalista, ulaz na sve projekcije je slobodan, a poslije projekcija bit će druženje u atriju kina. Novost ovogodišnjeg Manhattan Short Film Festivala u Art-kinu Croatia jest da su svi filmovi titlovani na hrvatski jezik, što je omogućio organizator Lux company.

Pod geslom "One World One Week One Festival", nesvakidašnji globalni događaj povezat će tijekom jednog tjedna preko 100 000 gledatelja i gledateljica u kinima, galerijama, fakultetima, muzejima i kafićima s jednim ciljem – da pogledaju i odaberu pobjednika ovogodišnjeg 13. Manhattan Short Film Festivala.

Gledatelji će na ulazu u Art-kino Croatia dobiti glasački listić s uputama da izaberu najbolji film. Glasovi se prebrojavaju u svakom kinu koje sudjeluje na festivalu, te prosljeđuju u festivalsko sjedište u New York, gdje će u nedjelju, 2. listopada biti proglašen pobjednik.

Manhattan Short je prilika da publika vidi buduću generaciju filmaša iz cijeloga svijeta. Prvi globalni filmski festival - Manhattan Short Film Festival postao je poznat kao festival na kojem se testiraju filmovi za Oscara - to najveće filmsko nadmetanje. U posljednjih deset godina šest je filmova s Manhattan Short Film Festivala nominirano za Oscara u kategoriji kratki film. Mnogi finalisti su napravili zapažene igrane filmove. Ove je godine desetero finalista izabrano između 598 zaprimljenih filmova iz 48 zemalja.


FINALISTI:

DOGAĐAJ KOD BANKE (INCIDENT BY A BANK, režija: Ruben Ostlund, Švedska, 9' 30'')
Snimljen uz upotrebu jedne kamere, prati 90tero ljudi koji studiozno ponavljaju propalu pljačku banke koja se dogodila u Stockholmu u lipnju 2006. Redatelj i njegov producent sami su svjedočili događaju koji je završio kao potpuna katastrofa.



DIK (DIK, režija: Christopher Stollery, Australija, 9' 30'')
Šestogodišnji dječak donosi kući dio školske zadaće, što njegove roditelje natjera da počnu propitivati njegovu seksualnu orijentaciju.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sXlwJ8WxG6w&feature=player_embedded



MAK (MAK, režija: Geraldine Zosso, Švicarska, 18')
Ilinka ima 14 godina. Živi u Švicarskoj godinu dana zajedno sa sa svojom moldavskom majkom i tetom. Ilinka je upravo porodila dječaka. Njezina majka je čula za kutiju u koju se mogu ostaviti neželjene bebe.

VOLIM LUCI (I LOVE LUCI, režija: Colin Kennedy, Škotska, 11')
Komedija o zubu koji nedostaje, neostvarene ljubavi i potencijala jednog psa da oblikuje sudbinu para koji je predodređen da nikada ne bude zajedno.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OgO2_5oNez8&feature=player_embedded



LEGENDA O BEAVER DAMU (THE LEGEND OF BEAVER DAM, režija: Jerome Sable, Kanada, 12')
Pjesma uz logorsku vatru probudi zlo čudovište, i sada je na štreberu Dannyju Zigwitzu da spasi svoje logorske prijatelje od krvavog masakra.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=PThrSF0b2wA&feature=player_embedded

SEXTING (SEXTING, režija: Neil LaBute, SAD, 8')
Zasićena svojom vezom s oženjenim čovjekom, mlada žena odlučuje upoznati njegovu suprugu i pozvati je na kavu.

ŠUMA (THE FOREST, režija: Kárpáti György Mór, Mađarska, 12')
U šumi je počinjeno ubojstvo. Mladi čovjek uhvaćen je u tim događajima, i to iskustvo ima sve uznemirujući utjecaj na njega.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-WOWYvYgDh4&feature=player_embedded#!

BRZO, LIJEČNIKA (A DOCTORS JOB, režija: Julio Ramos, Peru, 10'30'')
Liječnik Ramon Moran dodatno zarađuje vozeći taksi ne bi li mogao financijski podržati svoju psihički bolesnu majku. Dok vozi taksi, Ramon postaje uključen u zločin, koji je test za njegov ponos i radnu etiku.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1_n-W8PzOM&feature=player_embedded

DAVID I GOLIJAT (DAVID AND GOLIATH, režija: George Zaverdas, SAD, 12')
Istinita priča o čovjeku, psu i holokaustu.

MUČENIČKI PETAK (MARTYR FRIDAY, režija: Abu Bakr Shawky, Egipat, 10')
Unutarnji pogled u događaje koji najavljuju 2011. i događaje koji su uslijedili u Cairu.


Za više informacija o samom festivalu i za čitanje intervjua sa 10 Finalista posjetite: http://www.manhattanshort.com/finalists.html
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt