najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

13. Manhattan Short Film Festival u riječkom Art-Kinu Croatia! (p)
press / Art-Kino Croatia,Thursday 29 September 2011



13. MANHATTAN SHORT FILM FESTIVAL U ART-KINU CROATIA


Riječka publika ponovno ima priliku s gledateljima i gledateljicama iz cijelog svijeta izabrati pobjednika uzbudljivog 13. Manhattan Short Film Festivala! Najveći festival kratkog filma na svijetu 30.9. i 1.10. opet stiže u riječko Art-kino Croatia, a ulaz je slobodan!

Najveći festival kratkog filma na svijetu - Manhattan Short Film Festival, ponovno stiže u Rijeku na već poznato mjesto - u Art-kino Croatia. Prva festivalska večer održat će se u petak, 30. rujna 2011. u 20 sati u dvorani Art-kina, a druga festivalska večer u subotu, 1. listopada 2011. također u 20 sati.

Riječka će publika i ove godine, u isto vrijeme s publikom iz cijeloga svijeta, u preko 250 gradova i na šest kontinenata, imati priliku pogledati i odabrati najbolji film od 10 finalista 13. Manhattan Short Film Festivala.

Oba će dana biti prikazano svih deset finalista, ulaz na sve projekcije je slobodan, a poslije projekcija bit će druženje u atriju kina. Novost ovogodišnjeg Manhattan Short Film Festivala u Art-kinu Croatia jest da su svi filmovi titlovani na hrvatski jezik, što je omogućio organizator Lux company.

Pod geslom "One World One Week One Festival", nesvakidašnji globalni događaj povezat će tijekom jednog tjedna preko 100 000 gledatelja i gledateljica u kinima, galerijama, fakultetima, muzejima i kafićima s jednim ciljem – da pogledaju i odaberu pobjednika ovogodišnjeg 13. Manhattan Short Film Festivala.

Gledatelji će na ulazu u Art-kino Croatia dobiti glasački listić s uputama da izaberu najbolji film. Glasovi se prebrojavaju u svakom kinu koje sudjeluje na festivalu, te prosljeđuju u festivalsko sjedište u New York, gdje će u nedjelju, 2. listopada biti proglašen pobjednik.

Manhattan Short je prilika da publika vidi buduću generaciju filmaša iz cijeloga svijeta. Prvi globalni filmski festival - Manhattan Short Film Festival postao je poznat kao festival na kojem se testiraju filmovi za Oscara - to najveće filmsko nadmetanje. U posljednjih deset godina šest je filmova s Manhattan Short Film Festivala nominirano za Oscara u kategoriji kratki film. Mnogi finalisti su napravili zapažene igrane filmove. Ove je godine desetero finalista izabrano između 598 zaprimljenih filmova iz 48 zemalja.


FINALISTI:

DOGAĐAJ KOD BANKE (INCIDENT BY A BANK, režija: Ruben Ostlund, Švedska, 9' 30'')
Snimljen uz upotrebu jedne kamere, prati 90tero ljudi koji studiozno ponavljaju propalu pljačku banke koja se dogodila u Stockholmu u lipnju 2006. Redatelj i njegov producent sami su svjedočili događaju koji je završio kao potpuna katastrofa.



DIK (DIK, režija: Christopher Stollery, Australija, 9' 30'')
Šestogodišnji dječak donosi kući dio školske zadaće, što njegove roditelje natjera da počnu propitivati njegovu seksualnu orijentaciju.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sXlwJ8WxG6w&feature=player_embedded



MAK (MAK, režija: Geraldine Zosso, Švicarska, 18')
Ilinka ima 14 godina. Živi u Švicarskoj godinu dana zajedno sa sa svojom moldavskom majkom i tetom. Ilinka je upravo porodila dječaka. Njezina majka je čula za kutiju u koju se mogu ostaviti neželjene bebe.

VOLIM LUCI (I LOVE LUCI, režija: Colin Kennedy, Škotska, 11')
Komedija o zubu koji nedostaje, neostvarene ljubavi i potencijala jednog psa da oblikuje sudbinu para koji je predodređen da nikada ne bude zajedno.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=OgO2_5oNez8&feature=player_embedded



LEGENDA O BEAVER DAMU (THE LEGEND OF BEAVER DAM, režija: Jerome Sable, Kanada, 12')
Pjesma uz logorsku vatru probudi zlo čudovište, i sada je na štreberu Dannyju Zigwitzu da spasi svoje logorske prijatelje od krvavog masakra.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=PThrSF0b2wA&feature=player_embedded

SEXTING (SEXTING, režija: Neil LaBute, SAD, 8')
Zasićena svojom vezom s oženjenim čovjekom, mlada žena odlučuje upoznati njegovu suprugu i pozvati je na kavu.

ŠUMA (THE FOREST, režija: Kárpáti György Mór, Mađarska, 12')
U šumi je počinjeno ubojstvo. Mladi čovjek uhvaćen je u tim događajima, i to iskustvo ima sve uznemirujući utjecaj na njega.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-WOWYvYgDh4&feature=player_embedded#!

BRZO, LIJEČNIKA (A DOCTORS JOB, režija: Julio Ramos, Peru, 10'30'')
Liječnik Ramon Moran dodatno zarađuje vozeći taksi ne bi li mogao financijski podržati svoju psihički bolesnu majku. Dok vozi taksi, Ramon postaje uključen u zločin, koji je test za njegov ponos i radnu etiku.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Q1_n-W8PzOM&feature=player_embedded

DAVID I GOLIJAT (DAVID AND GOLIATH, režija: George Zaverdas, SAD, 12')
Istinita priča o čovjeku, psu i holokaustu.

MUČENIČKI PETAK (MARTYR FRIDAY, režija: Abu Bakr Shawky, Egipat, 10')
Unutarnji pogled u događaje koji najavljuju 2011. i događaje koji su uslijedili u Cairu.


Za više informacija o samom festivalu i za čitanje intervjua sa 10 Finalista posjetite: http://www.manhattanshort.com/finalists.html
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt