najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

6. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe od 14. do 16. listopada 2011. (p)
press / ,Monday 26 September 2011



6. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe (ZAGREBkom6) održat će se od 14. do 16. listopada 2011. u Hrvatskome glazbenom zavodu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Svako izdanje Festivala do sada održano je uz potporu Grada Zagreba, a ove će godine, zbog znatno smanjenih financijskih sredstava dobivenih od Grada, Festival biti nešto manjeg opsega i donijeti samo tri koncerta vrhunskoga komornog muziciranja. ZAGREBkom i ove godine ostaje vjeran svojem načelu spajanja sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje.

U svojoj šestoj sezoni ZAGREBkom dovodi šestero novih međunarodnih glazbenih zvijezda, ali i stare glazbene znance, pre dvođene umjetničkom ravnateljicom festivala, zagrebačkom njemačko-japanskom violinisticom Susannom Yoko Henkel. Oni će oformiti jedinstvene komorne sastave na trima koncertima: Pričama iz Bečke šume, Bajkama i pjesmama te Slavenskoj noći.

Za festivalskim ulaznicama već vlada velik interes, a moguće ih je kupiti na festivalskoj blagajni u Hrvatskome glazbenom zavodu (pon. – pet. 10-19, sub. 10-14), ili putem internetske stranice ulaznice.hr.



Novi su komorni gosti, odnosno glazbenici ZAGREBkoma, venecuelansko-američka pijanistica Gabriela Montero, ruski violinist Boris Brovtsyn, irski bariton Sam McElroy, engleska kontrabasistica Alexandra Scott, talijanski fagotist Riccardo Terzo te mađarski kornist Szabolcs Zempléni. Predvođeni umjetničkom ravnateljicom Festivala, zagrebačkom njemačko-japanskom violinisticom Susannom Yoko Henkel, s njima će nastupati i vrhunski glazbenici otprije poznati publici ZAGREBkoma: latvijska pijanistica Lauma Skride, kineska violončelistica Jing Zhao te iz Izraela violist Guy Ben-Ziony i klarinetist Chen Halevi.

Prva večer, Priče iz Bečke šume, donosi djela bečkih velikana Beethovena (Serenada, op. 8 ) i Schuberta (rjeđe izvođen gudačko-puhački Oktet, D 803), kao i komornu verziju simfonijske pjesme Till Eulenspiegel Richarda Straussa, u kojoj je bečki skladatelj Franz Hasenöhrl sjajno zamijenio stotinu Straussovih orkestralnih glazbenika s pet komornih virtuoza.

Druga večer, Bajke i pjesme, donosi ciklus pjesama Roberta Schumanna Dichterliebe / Pjesnikova ljubav, na tekstove Heinricha Heinea, nastavlja se Kontrastima Béle Bartóka i Bajkom Leoša Janáčeka i završava Kvintetom za gudače i klarinet velikana komorne glazbe Johannesa Brahmsa.

Završna je program Festivala Slavenska noć. Nakon Pet komada za violinu i glasovir koje je prema dijelovima scenskih i filmskih djela Dimitrija Šostakoviča napisao Lev Atovmjan slijedi Šostakovičev Drugi glasovirski trio, jedno od najimpresivnijih komornih djela 20. stoljeća, a festival će zaokružiti izvedba majstorskoga Glasovirskog kvinteta Antonína Dvořáka.

Vidimo se na ZAGREBkomu6!


http://www.zagreb-festival.com
info@zagreb-festival.com




ZAGREBkom6 - PROGRAM

1. KONCERT, PRIČE IZ BEČKE ŠUME
Petak, 14 / 10 / 2011, 20:00
Ludwig van Beethoven: Serenada u D-duru, op. 8, za gudački trio
Richard Strauss (obradio Franz Hasenöhrl): Till Eulenspiegel einmal anders! / Till Eulenspiegel, bar jednom drukčije!, za violinu, kontrabas, klarinet, rog i fagot
Franz Schubert – Oktet za klarinet, rog, fagot, gudački kvartet i kontrabas u F-duru, D 803
Susanna Yoko Henkel – violina
Boris Brovtsyn – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Alexandra Scott – kontrabas
Chen Halevi – klarinet
Riccardo Terzo – fagot
Szabolcs Zempléni – rog

2. KONCERT, BAJKE I PJESME
Subota, 15 / 10 / 2011, 20:00
Robert Schumann: Dichterliebe / Pjesnikova ljubav, op. 48 (na pjesme Heinricha Heinea)
Béla Bartók: Kontrasti, za violinu, klarinet i glasovir
Leoš Janáček Pohádka / Bajka
Johannes Brahms Kvintet s klarinetom u h-molu, op. 115
Sam McElroy – bariton
Gabriela Montero – glasovir
Lauma Skride – glasovir
Susanna Yoko Henkel – violina
Boris Brovtsyn – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Chen Halevi – klarinet

3. KONCERT, SLAVENSKA NOĆ
Nedjelja, 16 / 10 / 2011, 20:00
Dmitrij Šostakovič (obradio Lev Atovmjan): Pet komada za dvije violine i glasovir
Dmitrij Šostakovič: Glasovirski trio br. 2 u e-molu, op. 67
Antonín Dvořák: Glasovirski kvintet br. 2 u A-duru, op. 81
Boris Brovtsyn – violina
Susanna Yoko Henkel – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Lauma Skride – glasovir
Gabriela Montero – glasovir
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt