najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

6. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe od 14. do 16. listopada 2011. (p)
press / ,Monday 26 September 2011



6. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe (ZAGREBkom6) održat će se od 14. do 16. listopada 2011. u Hrvatskome glazbenom zavodu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Svako izdanje Festivala do sada održano je uz potporu Grada Zagreba, a ove će godine, zbog znatno smanjenih financijskih sredstava dobivenih od Grada, Festival biti nešto manjeg opsega i donijeti samo tri koncerta vrhunskoga komornog muziciranja. ZAGREBkom i ove godine ostaje vjeran svojem načelu spajanja sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje.

U svojoj šestoj sezoni ZAGREBkom dovodi šestero novih međunarodnih glazbenih zvijezda, ali i stare glazbene znance, pre dvođene umjetničkom ravnateljicom festivala, zagrebačkom njemačko-japanskom violinisticom Susannom Yoko Henkel. Oni će oformiti jedinstvene komorne sastave na trima koncertima: Pričama iz Bečke šume, Bajkama i pjesmama te Slavenskoj noći.

Za festivalskim ulaznicama već vlada velik interes, a moguće ih je kupiti na festivalskoj blagajni u Hrvatskome glazbenom zavodu (pon. – pet. 10-19, sub. 10-14), ili putem internetske stranice ulaznice.hr.



Novi su komorni gosti, odnosno glazbenici ZAGREBkoma, venecuelansko-američka pijanistica Gabriela Montero, ruski violinist Boris Brovtsyn, irski bariton Sam McElroy, engleska kontrabasistica Alexandra Scott, talijanski fagotist Riccardo Terzo te mađarski kornist Szabolcs Zempléni. Predvođeni umjetničkom ravnateljicom Festivala, zagrebačkom njemačko-japanskom violinisticom Susannom Yoko Henkel, s njima će nastupati i vrhunski glazbenici otprije poznati publici ZAGREBkoma: latvijska pijanistica Lauma Skride, kineska violončelistica Jing Zhao te iz Izraela violist Guy Ben-Ziony i klarinetist Chen Halevi.

Prva večer, Priče iz Bečke šume, donosi djela bečkih velikana Beethovena (Serenada, op. 8 ) i Schuberta (rjeđe izvođen gudačko-puhački Oktet, D 803), kao i komornu verziju simfonijske pjesme Till Eulenspiegel Richarda Straussa, u kojoj je bečki skladatelj Franz Hasenöhrl sjajno zamijenio stotinu Straussovih orkestralnih glazbenika s pet komornih virtuoza.

Druga večer, Bajke i pjesme, donosi ciklus pjesama Roberta Schumanna Dichterliebe / Pjesnikova ljubav, na tekstove Heinricha Heinea, nastavlja se Kontrastima Béle Bartóka i Bajkom Leoša Janáčeka i završava Kvintetom za gudače i klarinet velikana komorne glazbe Johannesa Brahmsa.

Završna je program Festivala Slavenska noć. Nakon Pet komada za violinu i glasovir koje je prema dijelovima scenskih i filmskih djela Dimitrija Šostakoviča napisao Lev Atovmjan slijedi Šostakovičev Drugi glasovirski trio, jedno od najimpresivnijih komornih djela 20. stoljeća, a festival će zaokružiti izvedba majstorskoga Glasovirskog kvinteta Antonína Dvořáka.

Vidimo se na ZAGREBkomu6!


http://www.zagreb-festival.com
info@zagreb-festival.com




ZAGREBkom6 - PROGRAM

1. KONCERT, PRIČE IZ BEČKE ŠUME
Petak, 14 / 10 / 2011, 20:00
Ludwig van Beethoven: Serenada u D-duru, op. 8, za gudački trio
Richard Strauss (obradio Franz Hasenöhrl): Till Eulenspiegel einmal anders! / Till Eulenspiegel, bar jednom drukčije!, za violinu, kontrabas, klarinet, rog i fagot
Franz Schubert – Oktet za klarinet, rog, fagot, gudački kvartet i kontrabas u F-duru, D 803
Susanna Yoko Henkel – violina
Boris Brovtsyn – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Alexandra Scott – kontrabas
Chen Halevi – klarinet
Riccardo Terzo – fagot
Szabolcs Zempléni – rog

2. KONCERT, BAJKE I PJESME
Subota, 15 / 10 / 2011, 20:00
Robert Schumann: Dichterliebe / Pjesnikova ljubav, op. 48 (na pjesme Heinricha Heinea)
Béla Bartók: Kontrasti, za violinu, klarinet i glasovir
Leoš Janáček Pohádka / Bajka
Johannes Brahms Kvintet s klarinetom u h-molu, op. 115
Sam McElroy – bariton
Gabriela Montero – glasovir
Lauma Skride – glasovir
Susanna Yoko Henkel – violina
Boris Brovtsyn – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Chen Halevi – klarinet

3. KONCERT, SLAVENSKA NOĆ
Nedjelja, 16 / 10 / 2011, 20:00
Dmitrij Šostakovič (obradio Lev Atovmjan): Pet komada za dvije violine i glasovir
Dmitrij Šostakovič: Glasovirski trio br. 2 u e-molu, op. 67
Antonín Dvořák: Glasovirski kvintet br. 2 u A-duru, op. 81
Boris Brovtsyn – violina
Susanna Yoko Henkel – violina
Guy Ben-Ziony – viola
Jing Zhao – violončelo
Lauma Skride – glasovir
Gabriela Montero – glasovir
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt