najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

25 FPS 2011: Proglašeni su pobjednici sedmog 25 FPS-a (p)
press / 25 FPS,Saturday 24 September 2011

25 FPS

Proglašeni su pobjednici sedmog 25 FPS-a Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa


Zagreb, 24. rujna 2011. Netom pred projekciju posljednjih filmova iz natjecateljskog programa sedmog 25 FPS-a, proglašeni su dobitnici glavnih festivalskih nagrada. Svaki od tri člana velikog žirija dodijelio je vlastiti Grand prix, a žiri kritike zajedničku nagradu. I među pobjednicima se uspio izdvojiti apsolutni favorit, radi se o japanskom filmu Emaki/Svjetlo autora Takashia Makine i Takashia Ishide.



Nakon što su prethodnih dana pomno pregledavali 33 naslova iz ovogodišnjeg natjecateljskog programa sedmog 25 FPS-a, članovi velikog žirija: Ben Russell, Tina Frank i Tanja Vrvilo dodijelili su nagrade najboljim filmovima iz programa. dlukom organizatora 25 FPS-a svaki član žirija dodjeljuje po jedan Grand prix za najbolji film iz konkurencije.

Američki autor Ben Russell, dobitnik nagrade FIPRESCI u Rotterdamu, dodijelio je Grand prix francuskom filmu Manjak dokaza / Lack of Evidence korejska autorice Hayoun Kwon.



Austrijska videoumjetnica i grafička dizajnerica Tina Frank Grand prix dodijelila je njemačkom filmu Vanjski svijet / External World autora Davida ORilleya, a posebno priznanje japanskom filmu Emaki/Svjetlo autora Takashia Makine i Takashia Ishide.



Hrvatska kustosica, performerica, filmologinja i umjetnička ravnateljica festivala Filmske mutacije Tanja Vrvilo Grand prix dodijelila je filmu Emaki/Svjetlo autora Takashia Makine i Takashia Ishide.

Posebnu nagradu žirija kritike također je dobio rad Emaki/Svjetlo autora Takashia Makine i Takashia Ishide. Ovogodišnji žiri vijećao je u domaćem sastavu: Sunčica Fradelić, filmska i video umjetnica, Uroš Živanović, redatelj, scenarist i filmski kritičar te Leonida Kovač, kustosica i teoretičarka umjetnosti.

Udruga za audiovizualna istraživanja 25 FPS, ujedno i organizator festivala, Nagradu Fujifilm dodijelila je
autorici američkog filma Odrazi / Reflect Tsen-Chu Tsu. Nagrada Fujifilm sastoji se od filmskog materijala, odnosno 35 mm vrpce.



Dobitnik nagrade publike znati će se i objaviti sutra.

Svi nagrađeni filmovi, zajedno s dobitnikom nagrade publike, moći će se ponovo pogledati sutra, u nedjelju 25. rujna u 18:00 sati u Kino SC.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Predstavljanje slikovnice-pjesmarice Božica Jelušić 'Slikopisanka mala' (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet U tinelu: Sandra Križić Roban i Ivana Meštrov, utorak 06.03. 2012. u 19 dati, DAZ (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1641
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt