najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

25 FPS 2011: Sinoć otvoren sedmi 25 FPS (p)
press / 25 FPS,Thursday 22 September 2011



Sinoć otvoren sedmi 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa


Zagreb, 21.9.2011., Sinoć je u ugodno popunjenoj dvorani Kina SC otvoren sedmi 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa. Organizatorice festivala i selektorice programa konkurencije: Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul pozdravile su okupljene, predstavile članove velikog žirija: austrijsku video umjetnicu i dizajnericu Tinu Frank, američkog autora Bena Russella i hrvatsku filmsku teoretičarku Tanju Vrvilo te članove žirija kritike: autoricu Sunčicu Fradelić, filmskog redatelja i kritičara Uroša Živanovića i teoretičarku umjetnosti i kustosicu Leonidu Kovač. Prisjetile su se i svih velikana eksperimentalnog filma koji su nas napustili tijekom protekle godine: Roberta Breera, Georgea Kuchara, Adolfasa Mekasa, Barta Vegtera i našeg Toma Gotovca te pozvale publiku da narednih pet dana gledaju pomno sastavljen festivalski program koji se završava u nedjelju 25.9. projekcijom nagrađenih festivalskih filmova.

Nakon projekcije filmova iz prvog od pet programa konkurencije, nazvanog Ni u ludilu!, festivalska publika imala je prilike vidjeti prvu atrakciju iz programa Expanded Cinema: svjetlosno-filmsku instalaciju Crta koja opisuje stožac (Line Describing a Cone) Anthonya McCalla.



Drugi dan 25 FPS-a (srijeda, 21.9.) počinje u 16 sati programom KINO 16. Posebna preporuka ide filmovima Palace u plamenu, lynchevskom komadu u režiji priznate austrijske umjetnice Mare Mattuschke i koreografa Chrisa Haringa i egzotičnom, hibridnom znanstveno-fantastičnom postapokaliptičnom dokumentarcu Slow Action autora Bena Riversa, friškog dobitnika nagrade FIPRESCI na upravo minuloj Mostri.

Nakon jučerašnjeg natjecateljskog programa, danas već znamo i prvog favorita publike – radi se o šizofrenoj animacijiVanjski svijet Davida O'Reillya. Kakva mu je konkurencija odlučite sami večeras nakon projekcije drugog natjecateljskog programa Putanje, refleksije koji počinje u 20 sati.

Program članice žirija, filmske teoretičarke i umjetničke ranateljice festivala Filmske mutacije Tanje Vrvilo, pogledajte večeras u 22 sata u Kinu SC. Program se sastoji od četiri naslova u režiji nekih od najintrigantnijih majstora sedme umjetnosti: Toshia Matsumota, Jeana Eustachea, Jean-Mariea Strauba i Dietmara Brehma. Posebno ističemo projekciju Matsumotovog underground-klasika Za moje skršeno desno oko koji će se po prvi put kod nas prikazivati s tri 16 mm projektora.

Danas se u klubu SC-a od 15 do 19 sati predstavlja prvi eksperimentalni stereoskopski 3D film – Arheo 29 autora Vladislava Kneževića. Film će se gledati ‘jedan na jedan’ – odnosno na 3D televizoru uz pripadajuće naočale. Film će biti moguće pogledati u četvrtak i petak na istom mjestu od 11 do 19 sati.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt