najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

1. predavanje: LJUBAVOLOGIJA U PRAKSI - KINO EUROPA - srijeda 14.9.11. u 19 sati (p)
press / Naklada Ljevak,Monday 12 September 2011

Naklada Ljevak

NAKLADA LJEVAK POZIVA VAS NA

1. PREDAVANJE
Bruno Šimleša
LJUBAVOLOGIJA
U PRAKSI
TEMA: LJUBAV
ŠTO ZAPRAVO ZNAČI IMATI SREĆE U LJUBAVI I KAKO JE KREIRATI?

SRIJEDA, 14. RUJNA 2011. U 19 SATI
KINO EUROPA, VARŠAVSKA 3, ZAGREB

Pozivamo Vas na predavanja na temu LJUBAVOLOGIJE, nove knjige vodećeg autora duhovne literature Brune Šimleše o vječnoj i neiscrpnoj temi – LJUBAVI. Naučite kako voljeti potpuno, a da pritom ne izgubite sebe, te kako izgraditi zdrave, sretne i strastvene odnose s drugima. Budite s nama u Kinu Europa na prvom od 10 predavanja, koja će se održavati od rujna 2011. do lipnja 2012.

Cijena ulaznice: 30 kuna
Godišnja ulaznica za svih 10 predavanja je 200 kuna.

Prodaja ulaznica:
Kino Europa (Varšavska 3, Zagreb)
Knjižara Ljevak (Trg bana J. Jelačića 17)

Više saznajte na www.ljevak.hr ili na www.brunosimlesa.com




BIBLIOTEKA NAR
Bruno Šimleša
LJUBAVOLOGIJA
KNJIGA KOJA ODGOVARA NA VJEČNA PITANJA O LJUBAVI!
Područje: samopomoć
ISBN: 978-953-303-376-1
Biblioteka: Nar
Izdavač: Naklada LJEVAK
Godina: svibanj 2011.
Broj stranica: 304
Format: 13,5 x 21,5 cm
Uvez meki: 129 kuna
Uvez tvrdi: 159 kuna

Koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti? Postoje li bezuvjetna ljubav i srodne duše? Možemo li odlučiti da ćemo nekoga zavoljeti i je li istina da se suprotnosti fatalno privlače? Zašto se događa prevara i je li je moguće preboljeti?

Ovo su samo neka od pitanja koja postavlja i na koje precizno odgovara Bruno Šimleša, vodeći hrvatski autor duhovne literature, u svojoj novoj knjizi Ljubavologija koja nas uči kako izgraditi zdrave, sretne i strastvene odnose s drugima. Bilo da je riječ o partnerskoj ljubavi ili obiteljskim, prijateljskim i poslovnim odnosima, autor upozorava na uobičajene zablude i pogrešna očekivanja koja namećemo jedni drugima, ali isto tako predlaže i rješenja koja će vratiti povjerenje i zadovoljstvo u ova najbitnija područja života. Kad bi postojala znanost o ljubavi, onda bi ova knjiga bila udžbenik!

Za kreiranje istinskog ljubavnog odnosa ključna su tri faktora – ravnoteža davanja i primanja ljepote, visok stupanj kompatibilnosti i iskrenost. Autor, po prvi put u nekoj domaćoj knjizi, čitateljima predstavlja jedinstven test ljubavne kompatibilnosti koji će partnerima pomoći da otkriju koliko se njihove ljubavne želje i nadanja podudaraju te imaju li temelja za stvarnu, ispunjavajuću vezu.

Bruno Šimleša (1979.) hrvatski je autor duhovne literature. Dosad je objavio pet knjiga, a prethodna Škola života bila je jedna od najprodavanijih prošlogodišnjih publicističkih naslova u Hrvatskoj. Pored pisanja, posljednjih deset godina održava radionice na kojima polaznike uči zdravom pristupu sebi i životu uopće, urednik je duhovne literature u izdavačkoj kući, piše tjednu kolumnu za Jutarnji list i redovit je gost na hrvatskim televizijskim i radijskim postajama. Oženjen je i otac male djevojčice te živi sretan, strastven i ispunjen život.


IZ KNJIGE:

1. LJUBAV

O ljubavi
Od sramotno banalnih pop-pjesmuljaka pa sve do iznimnih stihova, ljubav je opjevana na sve moguće načine. O njoj se govori, zbog nje se živi, s njome se na usnama umire. Ljubav je utkana u sve pore života. Mnogi ljudi koji se ne mogu složiti ni oko čega drugoga spremno bi se složili da je ljubav smisao života. No što je zapravo ljubav? Često o njoj govorimo kao da znamo o čemu se radi, a ona, kao i svi drugi pojmovi, nema neko unaprijed definirano značenje. Zato smatram da prije nego što se pozabavimo prirodom i vrstama ljubavi, prije nego što odgovorimo na pitanja kao što su postoji li bezuvjetna ljubav ili kakve sve ljubavi postoje ili koji je vrhunac ljubavi, trebamo ljubavi samoj pokloniti koji redak.

Ljubav je doživljaj svetosti života. U svojoj najčišćoj formi nije usmjerena nikome i ničemu. Ljubeći doživljavamo svoju esenciju jer mi jesmo satkani od ljubavi. Da, da, ima tu i nekih stanica i tko zna kakvih sve tvari, ali ja ne govorim o našem tijelu. Jer tijelo je samo jedan dio naše stvarnosti. Bitan, ali nikako jedini i nikako ključan.

Uglavnom, smatram da smo mi kao bića satkani od ljubavi. Kako to znam? Zapravo je jednostavno. Vidio sam to u dušama svih ljudi koji su znali voljeti. Samo sam u njihovim dušama osjetio da znaju tko su. Vidi se to u njihovim pogledima, u njihovim zagrljajima, vidi se to u načinu na koji obožavaju život, vidi se to i u njihovu plesu, zapravo u svemu čime se bave. Ljudi koji vole znaju da kroz ljubav i ljubljenje žive svoju esenciju.
Pretpostavljam da je većini ta ideja nategnuta. Pretpostavljam da vam je preapstraktna i nedostižna i uostalom, dok se brinete kako platiti ratu kredita ili dovršiti neki projekt ili naći posao ili zašto se ne sviđate Mariju ili kako da vas klinci više slušaju ili kako se riješiti nekih repova prošlosti, tko još ima prostora i vremena razmišljati o svojoj esenciji. Ne brinite, govorit ćemo i o sređivanju svih odnosa, cijele vaše svakodnevice, ali o tome je prilično neinspirativno govoriti, a da na umu ili na srcu nemate bar neke krunske ideje. Govorit ćemo i o stvaranju kvalitetnog partnerskog odnosa i o svemu što možete učiniti za nalaženje izvrsnog posla, zapravo o svemu što vam pomaže u sređivanju svakodnevice. No imam jedan skriveni motiv koji ću vam upravo otkriti. Dugo mi je trebalo, zar ne?

Želim vam pomoći srediti sve moguće svakodnevne okolnosti samo zato da biste uživali u nesvakidašnjem životu!!! Želim da izgradite harmoničan partnerski odnos i posao koji želite i da učinite sve što možete da vam obitelj skladno funkcionira i da privučete prijatelje iz snova. Sve vam to želim i o svemu ćemo tome razgovarati, ali krajnji cilj nije samo da uredite odnose s drugima, nego da nakon što ste uredili odnose s drugima imate dovoljno moći, smionosti i spremnosti raširiti krila i upoznati svu raskoš ljubavi koja jeste. To mi je cilj! Ja vam mogu pomoći samo u jednom dijelu te spoznaje, mogu vam pomoći posložiti neke životne kockice, a stvaranje mozaika ljubavi od vašeg života je vaš posao. Ja sam svoj stvorio i nemilosrdno uživam u svakoj sekundi te vječnosti uživanja u ljubavi, a na vama je da od svog života učinite remek-djelo. To ne može učiniti nitko umjesto vas i upravo ste zbog toga rođeni. Spremni?
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt