najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera filma 'Predstava' Dana Okija u MSU-i 11. rujna 2011. (p)
press,Thursday 08 September 2011



PREDSTAVA / THE PERFORMANCE
78 minuta, HD-Cam, 2010

Raspored projekcija i kratak sadrzaj filma.

ZAGREB - Nedjelja, 11 Rujna 2011 u 18:00 MSU (Muzej suvremene umjetnosti) Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb, Croatia

BERLIN - Monday 12. September at 8.30 p.m.
BABYLON – Cinema 1
Rosa-Luxemburg-Str. 30,
10178 BERLIN, Deutschland
http://www.babylonberlin.de/performance.htm

NEW YORK – Monday, September 12, 2011, 8PM THE THING @ WHITE SLAB PALACE
77 Delancey St
(between Allen St & Orchard St)
New York, NY 10002
Neighborhood: Lower East Side
http://post.thing.net/node/3477

Scenarij i režija: Dan Oki / Direktor fotografije: Raul Brzic /
Skladatelj: Vjeran Šalamon / Montažer: Davor Švaic / Igraju: Vanda Boban, Marin Tudor, Lana Hulenic, Marko Petric, Elena Orlic, Luka Jokic Sterle, Sandra Sterle, Brian Willems / Produkcijska kuca; Studio Fugo

Koncept filma je u spoju igrane i dokumentarne gradje o dogadjajima teroristièkih napada 11. rujna 2001 godine u New Yorku. Scenarist i redatelj filma Dan Oki osobno je snimio dokumentarni dio filma, te proživio dogaðaje u New Yorku, pa je film dijelom i autobiografski.
Kazališna trupa iz Splita odlazi u New York dan prije dogadjaja 11. rujna
2001 godine. U trupi je mladi braèni par sa djeèakom, dvije djevojke i jedan mladic. Doèekuje ih njihova New Yorška producentica hrvatskog podrijetla i njen muž amerikanac koji radi u WTC-u. Kazališna družina iznenada se nadje u centru destrukcije 11. rujna 2001 g. Njihovi medjusobni odnosi se mjenjaju pod utjecajem siline dogadjaja oko njih.




THE PERFORMANCE

A film by Dan Oki, 78 minutes, 2010.
>>>
Schedule of the projections in Zagreb, Berlin and New York and short description of the film.

If you are around please come and watch the film.

Schedule of the projections:

ZAGREB - Sunday, September 11, 2011, 6 PM Museum of Contemporary Art Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb, Croatia

BERLIN - Monday 12. September at 8.30 p.m.
BABYLON – Cinema 1
Rosa-Luxemburg-Str. 30,
10178 BERLIN, Deutschland
http://www.babylonberlin.de/performance.htm

NEW YORK – Monday, September 12, 2011, 8PM THE THING @ WHITE SLAB PALACE
77 Delancey St
(between Allen St & Orchard St)
New York, NY 10002
Neighborhood: Lower East Side
http://post.thing.net/node/3477


THE PERFORMANCE

78 minute, HD-Cam, 2010
Writer and Director: Dan Oki
Director of Photography: Raul Brzic
Composer: Vjeran Šalamon
Editor: Davor Švaic
With: Vanda Boban, Marin Tudor, Lana Hulenic, Marko Petric, Elena Orlic, Luka Jokic Sterle, Sandra Sterle, Brian Willems.
Production House: Studio Fugo

On September 11, 2001 director Dan Oki was living in New York and witnessed the terrorist attack and its consequences firsthand. In this film, he takes his documentary footage from that fateful day and puts it in the context of a feature film.
A theatre troupe from Croatia travels to New York on September 10, 2001.
The troupe is a diverse group made up of a young married couple and their son, two girls, and a young man. They are welcomed by their producer, a New Yorker of Croatian descent, whose husband works at the World Trade Centre. Suddenly, without warning, the troupe finds itself in the middle of the destruction of September 11. The relationships between the characters come under pressure and begin to change as a reaction to the sheer force of the events unfolding all around them.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt