najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Međunarodni festival kazališta lutaka (PIF): Petak, subota i nedjelja! (p)
press / PIF,Thursday 08 September 2011Info o predstavama u petak, subotu i nedjelju.
petak, 09. Rujna

ZAVRŠNI ISPITI STUDENATA GLUME I LUTKARSTVA UMJETNIČKE AKADEMIJE U OSIJEKU, Osijek, Hrvatska
10.00 i 12.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, mala dvorana
MALA SIRENA* – Katarina Arbanas (djeca i odrasli)
… Predstava Mala Sirena je vodena fantazija o tajnama podmorskih dubina u kojima otkrivamo čudesna bića u njihovim pustolovinama i kraljevstvo morskih sirena među kojima je i najmlađa - Mala sirena, najljepšeg glasa. Njezina pustolovina počinje onog dana kada je dovoljno odrasla da vidi drugi zabranjeni svijet iznad morske površine, dobivši za to dopuštenje svoje bake - morske kraljice. Na tom putu Mala sirena pronaći će ljubav - najveću od svih tajni, koja će zauvijek promijeniti njezin život i navesti je da sama krene nepoznatim putem. Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu koje nadilazi granice svjetova.

11.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno
NAJBOLJI PRIJATELJ* - Giulio Settimo (djeca i odrasli)
…Ovo je priča o prijateljstvu, o samoći, o potrazi za srodnom dušom. Kroz jednostavnu formu, baloni pričaju priču o upoznavanju, prepoznavanju i prijateljstvu gdje se kroz igru spajaju i sprijateljuju naizgled nespojivi svjetovi. U ovoj priči prijateljstvo nadvlada sve razlike i teškoće koje nas često prate u životu.

17.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno
POSTOLAR I VRAG* - Ivan Ćaćić (djeca i odrasli)
… Lutkarska predstava nastala po motivima legendarne poeme Augusta Šenoe - "Postolar i Vrag". Priča je to o vrijednom, radišnom čovjeku, koji pod teretom teškog života, radi dobrobiti svoje obitelji, sklapa ugovor s vragom koji mu omogućuje da svoju obitelj zbrine. No, dobiva priliku ispraviti svoju pogrešku, te na kraju uspijeva nadmudriti vraga.

18.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno
GRUMBLIJEVE KRONIKE* – Siniša Novković (djeca i odrasli)
… Grumbli je po službenoj definiciji najgluplje stvorenje u svemiru. Kada se njegova raketa sruši na nepoznat planet, upušta se u pustolovinu pronalaska dijelova koji se mu potrebni za popravak. Pri tome mu pomaže njegov najbolji prijatelj Robot i ostali žitelji tog planeta. Da bi popravio svoju raketu, mora pobijediti zločestog cara Knora i osloboditi zatočenu princezu Ćićolinu.

21.00 sat Kazalište Komedija
MALI PRINC – Studio lutkarstva Sarajevo, Sarajevo, Bosna i Hercegovina (od 7 godina nadalje)
… Poetski intonirana priča o prijateljstvu, ljubavi i privrženosti, otvorila je mogućnosti scenskoj igri koja se kreće od radosnog lirizma do lirski intonirane drame. Kako smo ovu priču prenijeli na otpad kao današnju i civilizacijsku pustinju ljudi, tragali smo za svojim izvorom, putem koji će nas povesti u jedan drugačiji svijet koji je uvijek tu negdje, ali je zatrpan ljudskim nehajem i nebrigom, odbačen i zaboravljen, no pulsira i čeka, jer Istina je očima nevidljiva, samo se srcem dobro vidi.
I, ovakva razmišljanja su nas uvela u jedan dug i lutkarski zanimljiv proces istraživanja i rada. Mladi umjetnici, sa svojim čistim srcem, snažnom imaginacijom i, nadasve, kreativnom potentnosti, vrlo angažirano i predano, krenuli su u istraživanje teatarskih sredstava kojima će najsnažnije izraziti sva značenja koja se kriju u Exuperyjevom djelu i priču o ljubavi, prijateljstvu i privrženosti, kroz zajednički rad i suradnju, pretočiti u ovu predstavu.


subota, 10. Rujna

10.00 i 12.00 sati Zagrebačko kazalište mladih, Polanec
DEBELA REPA - Lutkarska družina Bobek, Ljubljana, Slovenija (djeca od 2 do 7 godina)
… Stara narodna priča o repi koja je postajala sve deblja i deblja dobila je novu kazališnu izvedbu. Moći ćete vidjeti kako Djed i Baka žive, što sade u svom vrtu, što je potrebno za bogat urod, što točno rade vrtni patuljci, kako golema repa raste iz male sjemenke i tko će pomoći Baki i Djedu da izvuku repu iz zemlje. Mnogi ljudi znaju kako priča završava, ali mi bismo vam voljeli pokazati kako se to dogodilo. Priča nosi nekoliko poruka - da smo zajedno jači, te da čak i najmanji i najslabiji među nama, poput malenog miša, mogu biti velika pomoć.

17.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno
ČETIRI BREMENSKA SVIRAČA - Kazalište lutaka Ljubljana, Slovenija (djeca i odrasli)
… Ova poznata narodna priča o bremenskim sviračima dala je Matiji Solceu, poznatom lutkaru, osnovu za živahnu i toplu izvedbu koja kombinira lutke i glazbu. Kao i u bajci, četiri životinje krenu na put i iznenade stanovnike grada svojom glazbom.
Djeca sudjeluju u putovanju kada lutke siđu s pozornice među publiku, kao i tijekom koncerta kada pjevaju zajedno s lutkama. Publika sjedi na pozornici kako bi djeca dobila priliku vidjeti kazalište iz ove neobične, ali jednako zanimljive perspektive.

18.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, plava dvorana
Lutkarska radionica za djecu, voditelji: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

21.00 sat Kazalište Komedija
JAMES BLOND – Kazalište Alfa, Plzen, Češka (od 14 godina nadalje)
… James Bond, svjetski poznat agent 007, produkt je pada moći Britanskog carstva nakon Drugog svjetskog rata. On je simbol vječne ljudske želje za drugim, uzbudljivim životom, paralelnim s "običnim", svakodnevnim životom. Ova želja, na kojoj se temelji sva popularna kultura, očito je bila poznata i britanskom novinaru i piscu, Ianu Flemingu (1908.-1964.), koji je stvorio svoj "alter ego", Jamesa Bonda. Bond je sve što običan čovjek ne može biti. Štoviše, on uvijek izlazi iz situacija prepunih opasnosti kao pobjednik!
Ova lutkarska produkcija koristi originalnu kombinaciju marioneta i krpenih lutki, i pruža daljnji, možda čak iznenađujući, dokaz svega što lutke mogu. Zbog svega navedenog, predstava će zasigurno biti veoma zabavna ljubiteljima blještavih filmova o James Bondu, kao i onima koji se ne smatraju ljubiteljima.


nedjelja, 11. rujna

11.00 sati Zagrebačko kazalište lutaka
PALČICA - Staro kazalište Karol Spišek, Nitra, Slovačka (od 7 godina nadalje)
… "Palčica" spada među najstarije Andersenove bajke. Prvi put objavljena je u zbirci "Bajke kazivane djeci" tiskanoj u prosincu 1835.g. u Kopenhagenu. To je prva izdana zbirka Andersenovih bajki. U predstavi "Palčica" koja se izvodi u Starom kazalištu Karola Spišáka u Nitri radi se o pronalaženju pravog prijatelja, o međusobnom poštovanju, o pomaganju drugima iako smo različiti (manji, viši...).
Mala djevojčica Palčica odabrana je da istraži svijet. Dok putuje, traži osobe s kojima bi se razumjela i bila sretna. Želi negdje pripadati, nekomu biti nalik. Doživljava radosna iskustva i teške trenutke, susreće se s razumijevanjem i nerazumijevanjem. Zaključuje da je najvažnije razumijevanje i sposobnost da se pomogne drugima kad su u nevolji te da se samo tada može razviti pravo prijateljstvo.Palčica na svijet gleda očima maloga djeteta. Ona je kao prazan list papira. S čim se god susretne, za nju je novost. Ne poznaje opasnosti, pa se stoga često nađe u situacijama koje ju znaju uistinu iznenaditi. Unatoč tomu ona ne odustaje, radoznala je i uporna.

20.00 sati Međunarodni centar za usluge u kulturi, Scena Travno
Promocija knjige „Omedeto“ Milana Čečuka

20.30 sati Dodjela nagrada i svečano zatvaranje 44. PIF-a

21.00 sat IZGUBLJENI TON* - Kazalište lutaka Ljubljana / Kazalište Forum, Ljubljana, Slovenija (od 5 godina nadalje)
… „Izgubljeni ton“ je izvedba teatra animiranog zvuka, koje je razvio autor predstave, Peter Kus. Zvuk i glazba su najvažniji dijelovi izvedbe, i svi ostali elementi (dizajn pozornice, lutke, tekst) prilagođavaju im se. Originalni glazbeni instrumenti glavna su metoda izražavanja u ovoj izvedbi, te se pojavljuju na pozornici u obliku dijelova scene, lutaka ili rekvizita. Imaju dvostruku prirodu – uz to što su način vizualnog i dramatskog izražavanja, oni su također i izvor zvuka u izvedbi. S obzirom na to da su animirani, instrumenti preuzimaju uloge protagonista, te svojom svirkom prebacuju svoju moć izražavanja i u polje glazbe. Na taj je način glazbena izvedba na pozornici spojena s lutkarstvom i umjetničkim izražavanjem, obogaćujući tradicionalno lutkarsko kazalište i teatar objekta "zvučnom animacijom".
„Izgubljeni ton“ crpi inspiraciju iz stare kineske legende o carstvu koje je izgubilo standardni ton, potreban za usklađivanje. Taj ton je bio ključni ton ne samo za usklađivanje instrumenata, već i cjelokupnog društvenog života.

22.00 sata Međunarodni centar za usluge u kulturi, foaje Scene Travno
Najveći plesni hitovi - DJ Marin


Ulaznice se po cijeni od 20 kuna mogu kupiti na Info-pultu PIF-a (Ulica baruna Trenka 1, 1. kat), i na blagajni kazališta u kojem predstava igra, i to 1 sat prije početka predstave.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt