najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Ganz novi festival 2011: Drugi dan! (p)
press / Ganz novi festival,Wednesday 07 September 2011„Ganz novi festival: međunarodni festival razvojnog kazališta“ u petak, 9. rujna poziva Vas na predstavu francuskog autora Halorya Goergera pod nazivom „Métrage Variable”. Predstava će se održati u velikoj dvorani Teatra&TD, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 /25 (studenti)

Od 21 sat u dvorani SEK Teatra&td, na rasporedu je predstava „Mrzim istinu“, autora Olivera Frljića iz Ciklusa mladih hrvatskih autora. Cijena ulaznice je 50/25kn (studenti).

S ulaznicom bilo koje predstave 9.rujna imate pravo na besplatan ulaz na koncert My Buddy Moose u atriju Teatra &TD ili ju kupite po cijeni od 30kn na blagajni &TD-a!

Pogledajte najavni spot festivala na http://www.youtube.com/watch?v=kNUm4hbOqVk!

Sve ostale informacije saznajte na
http://www.sczg.unizg.hr/
http://ganznovi.sczg.hr
te na kultura@sczg.hr ili na 01-4593-603 te 091-4593-430.

***Festival su podržali Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, British Council Hrvatska, Francuski Institut u Zagrebu te se odvija u sklopu projekta „APAP-Performing Europe“ uz potporu EU – Programa Kulture 2007.-2013.


CIKLUS MLADIH HRVATSKIH AUTORA - &TD REPRIZA!
8. i 9.9. 2011. u 21:00 Teatar &TD- SEK
Oliver Frljić: Mrzim istinu!
Ulaz: 50/25 kn studenti

24. travnja 1992. Oliver Frljić u svojoj šesnaestoj godini napušta roditeljski dom. Ono što u tom trenutku izgleda kao kratkotrajno razdvajanje od obitelji, postat će trajno stanje. Slijede: godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, ova predstava.Ova predstava nas vraća u vrijeme prije 24. travnja 1992.
Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, njom se daje uvid u i rastvaraju kompleksni unutrašnji odnosi u toj obitelji. Svoj dramaturški temelj ona gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava koja se koriste, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.
Koncept i režija: Oliver Frljić

Izvode: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković
Produkcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu-Teatar &TD uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

Oliver Frljić (1976.) - Diplomirao je 2002. filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu, te kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti. Za predstavu „Blizanke” DK Dubrava dobio je tri nagrade za najbolju režiju (Hrvatski centar ASSITEJ, Naj, naj, naj festival, Dječiji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište). Za predstavu „Turbo-folk” HNK Ivana pl. Zajca dobio je nagradu za najbolju režiju na međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav, a predstava je dobila i festivalski Grand Prix. 2009. trijumfira na Festivalu malih scena u Rijeci gdje su dvije njegove predstave podijelile nagradu za najbolju predstavu: “Turbo-folk” i “Bakhe”. Također, dobiva i nagradu Anđelko Štimac za najbolju režiju. Te godine počinje njegov pohod na međunarodnu scenu kao najistaknutiji hrvatski kazališni redatelj mlađe generacije. Predstava „Turbo Folk“ selektirana je 2010. na najprestižniji europski kazališni festival Wiener Festwochen. 2011. u Teatru &D režira predstavu „Mrzim istinu!“ po vlastitom predlošku u kojoj koristi vlastitu obiteljsku povijest i postavlja je u kazališni kontekst.Halory Goerger bavi se s nekoliko manjih poslova (performer, tvorac videa, pisac) da bi financirao svoju strast, odnosno prodavanje šibica na Božić po ulicama prekrivenima snijegom. Sanja predstave i instalacije umjesto građenja kuća jer je tako bolje za sve. Radi na povijesti ideja jer je, kada se on pojavio, sve već bilo zauzeto. U svim svojim pokušajima apsolutna oskudica koketira s formalnom strogošću blagoslovljena lagodnim odnosom s umjetničkom praksom i brigom da izvuče živu glavu. Jedan je od osnivača privremene autorske kompanije France Distraction. France Distraction, A-tim suvremene umjetnosti, započinje svoj pohod pokoravanja velikog nepoznatog, od bijele kocke do crne sobe, svježinom osvježivača i svečanošću pape. Konstrukcijama, videima, interaktivnim uređajima, slikama, instalacijama, pisanjem ili glazbom, France Distraction uzima najviše od svake prilike, bilo da se radi o skromnim materijalima ili onim dragocjenima. Estetička crta koje se otkriva u njihovom radu slična je sportskom igralištu gledanome odozgo. Proksemija i slobodne asocijacije leže u središtu ovog stalno-promjenjivog, vedrog ishoda, koji lagano miče granice umjetničke prakse.

Halory Goerger dolazi s performansom Métrage Variable koji igra na ideju varijacije. Kombinira video projekciju sa samostalnom prisutnošću, između stand-upa i mutanta glazbene dvorane. Sastavljen je od niza jedinica - slika, zvukova i uređaja.
Ovaj se materijal koristi u šest kratkih performansa, prema jednostavnom pravilu: svaka jedinica mora biti iskorištena. Poštujući ograničene rezultate u različitim semantičkim piruetama, izvedenima s nejednakom elegancijom, ali velikom transparentnošću, Métrage Variable ugovor je između performera i publike koji se zabija ravno u zid – pjevajući.
Predstava se realizira uz potporu Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, u suradnji s Francuskim Institutom u Zagrebu te u sklopu „Apap-Performing Europe“ uz potporu Programa Kultura Europske Unije.


My Buddy Moose

Riječki glazbenici koji ne prestaju oduševljavati i publiku i kritiku, otvaraju koncertnu sezonu Muzičkog salona SC, svirkom na GANZ NOVOM kazališnom FESTIVALU - festivalu razvojnog kazališta koji će se u prostorima SC-a održavati od 08. do 18. rujna 2011. S ulaznicom od kazališne predstave ove večeri ( 9. rujna) na koncert ulazite besplatno, a ostali će moći kupiti ulaznicu na blagajni Teatra &TD po cijeni od 30 kn. Koncert će se održati u atriju Teatra&TD,s početkom u 22 sata.

http://www.youtube.com/watch?v=G-Y_yWbx_msČetvero mladića iz Rijeke raspametit će žestokom svirkom ganz novu publiku (kao što to i inače itekako dobro znaju) svirajući glazbu od rock'n'rolla i punka do soula i countryja. Bend uglavnom inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa, a pozornicu su već dijelili s bendovima sličnog usmjerenja poput zagrepčana Casual Elvis te svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa, The Strangea, Marah, Howe Gelba...

Drugi album 'Wonderful Feeling of Emptiness', u produkciji Edija Cukerića izašao je 01. ožujka 2010.. Veliki doprinos albumu svakako je pridonijelo i gostovanje veterana americane Howea Gelba i Chrisa Eckmana.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt