najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Ganz novi festival 2011: Drugi dan! (p)
press / Ganz novi festival,Wednesday 07 September 2011„Ganz novi festival: međunarodni festival razvojnog kazališta“ u petak, 9. rujna poziva Vas na predstavu francuskog autora Halorya Goergera pod nazivom „Métrage Variable”. Predstava će se održati u velikoj dvorani Teatra&TD, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 /25 (studenti)

Od 21 sat u dvorani SEK Teatra&td, na rasporedu je predstava „Mrzim istinu“, autora Olivera Frljića iz Ciklusa mladih hrvatskih autora. Cijena ulaznice je 50/25kn (studenti).

S ulaznicom bilo koje predstave 9.rujna imate pravo na besplatan ulaz na koncert My Buddy Moose u atriju Teatra &TD ili ju kupite po cijeni od 30kn na blagajni &TD-a!

Pogledajte najavni spot festivala na http://www.youtube.com/watch?v=kNUm4hbOqVk!

Sve ostale informacije saznajte na
http://www.sczg.unizg.hr/
http://ganznovi.sczg.hr
te na kultura@sczg.hr ili na 01-4593-603 te 091-4593-430.

***Festival su podržali Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, British Council Hrvatska, Francuski Institut u Zagrebu te se odvija u sklopu projekta „APAP-Performing Europe“ uz potporu EU – Programa Kulture 2007.-2013.


CIKLUS MLADIH HRVATSKIH AUTORA - &TD REPRIZA!
8. i 9.9. 2011. u 21:00 Teatar &TD- SEK
Oliver Frljić: Mrzim istinu!
Ulaz: 50/25 kn studenti

24. travnja 1992. Oliver Frljić u svojoj šesnaestoj godini napušta roditeljski dom. Ono što u tom trenutku izgleda kao kratkotrajno razdvajanje od obitelji, postat će trajno stanje. Slijede: godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, ova predstava.Ova predstava nas vraća u vrijeme prije 24. travnja 1992.
Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, njom se daje uvid u i rastvaraju kompleksni unutrašnji odnosi u toj obitelji. Svoj dramaturški temelj ona gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava koja se koriste, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.
Koncept i režija: Oliver Frljić

Izvode: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković
Produkcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu-Teatar &TD uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

Oliver Frljić (1976.) - Diplomirao je 2002. filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu, te kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti. Za predstavu „Blizanke” DK Dubrava dobio je tri nagrade za najbolju režiju (Hrvatski centar ASSITEJ, Naj, naj, naj festival, Dječiji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište). Za predstavu „Turbo-folk” HNK Ivana pl. Zajca dobio je nagradu za najbolju režiju na međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav, a predstava je dobila i festivalski Grand Prix. 2009. trijumfira na Festivalu malih scena u Rijeci gdje su dvije njegove predstave podijelile nagradu za najbolju predstavu: “Turbo-folk” i “Bakhe”. Također, dobiva i nagradu Anđelko Štimac za najbolju režiju. Te godine počinje njegov pohod na međunarodnu scenu kao najistaknutiji hrvatski kazališni redatelj mlađe generacije. Predstava „Turbo Folk“ selektirana je 2010. na najprestižniji europski kazališni festival Wiener Festwochen. 2011. u Teatru &D režira predstavu „Mrzim istinu!“ po vlastitom predlošku u kojoj koristi vlastitu obiteljsku povijest i postavlja je u kazališni kontekst.Halory Goerger bavi se s nekoliko manjih poslova (performer, tvorac videa, pisac) da bi financirao svoju strast, odnosno prodavanje šibica na Božić po ulicama prekrivenima snijegom. Sanja predstave i instalacije umjesto građenja kuća jer je tako bolje za sve. Radi na povijesti ideja jer je, kada se on pojavio, sve već bilo zauzeto. U svim svojim pokušajima apsolutna oskudica koketira s formalnom strogošću blagoslovljena lagodnim odnosom s umjetničkom praksom i brigom da izvuče živu glavu. Jedan je od osnivača privremene autorske kompanije France Distraction. France Distraction, A-tim suvremene umjetnosti, započinje svoj pohod pokoravanja velikog nepoznatog, od bijele kocke do crne sobe, svježinom osvježivača i svečanošću pape. Konstrukcijama, videima, interaktivnim uređajima, slikama, instalacijama, pisanjem ili glazbom, France Distraction uzima najviše od svake prilike, bilo da se radi o skromnim materijalima ili onim dragocjenima. Estetička crta koje se otkriva u njihovom radu slična je sportskom igralištu gledanome odozgo. Proksemija i slobodne asocijacije leže u središtu ovog stalno-promjenjivog, vedrog ishoda, koji lagano miče granice umjetničke prakse.

Halory Goerger dolazi s performansom Métrage Variable koji igra na ideju varijacije. Kombinira video projekciju sa samostalnom prisutnošću, između stand-upa i mutanta glazbene dvorane. Sastavljen je od niza jedinica - slika, zvukova i uređaja.
Ovaj se materijal koristi u šest kratkih performansa, prema jednostavnom pravilu: svaka jedinica mora biti iskorištena. Poštujući ograničene rezultate u različitim semantičkim piruetama, izvedenima s nejednakom elegancijom, ali velikom transparentnošću, Métrage Variable ugovor je između performera i publike koji se zabija ravno u zid – pjevajući.
Predstava se realizira uz potporu Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, u suradnji s Francuskim Institutom u Zagrebu te u sklopu „Apap-Performing Europe“ uz potporu Programa Kultura Europske Unije.


My Buddy Moose

Riječki glazbenici koji ne prestaju oduševljavati i publiku i kritiku, otvaraju koncertnu sezonu Muzičkog salona SC, svirkom na GANZ NOVOM kazališnom FESTIVALU - festivalu razvojnog kazališta koji će se u prostorima SC-a održavati od 08. do 18. rujna 2011. S ulaznicom od kazališne predstave ove večeri ( 9. rujna) na koncert ulazite besplatno, a ostali će moći kupiti ulaznicu na blagajni Teatra &TD po cijeni od 30 kn. Koncert će se održati u atriju Teatra&TD,s početkom u 22 sata.

http://www.youtube.com/watch?v=G-Y_yWbx_msČetvero mladića iz Rijeke raspametit će žestokom svirkom ganz novu publiku (kao što to i inače itekako dobro znaju) svirajući glazbu od rock'n'rolla i punka do soula i countryja. Bend uglavnom inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa, a pozornicu su već dijelili s bendovima sličnog usmjerenja poput zagrepčana Casual Elvis te svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa, The Strangea, Marah, Howe Gelba...

Drugi album 'Wonderful Feeling of Emptiness', u produkciji Edija Cukerića izašao je 01. ožujka 2010.. Veliki doprinos albumu svakako je pridonijelo i gostovanje veterana americane Howea Gelba i Chrisa Eckmana.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt