najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Nigel Charnock: radionica Totalnog teatra (Edukultura SC u sklopu Ganz novog festiala) (p)
press / Kultura promjene,Saturday 03 September 2011



NIGEL CHARNOCK: TOTALNI TEATAR, master class

Vodim radionicu “totalnog teatra”. Tijelo, glas, plesanje, kretanje, pjevanje, strukturiranje i slobodna improvizacija. Molim vas dovedite sebe i smisao za humor!
Nigel Charnock

Edukultura SC u sklopu prvog izdanja Ganz novog festivala, a u partnerstvu s British Council Hrvatska dovodi u Zagreb britanskog performera, autora i suosnivača kultne trupe DV8, Nigela Charnocka, koji će održati radionicu/ master class pod nazivom Totalni teatar, od 15. do 18. rujna u Teatru&TD. Prezentacija naučenog na rasporedu je posljednjeg dana radionice, 18. rujna s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani Teatra&TD.

Ulaz je slobodan.

Raspored radionice: 15.– 18. rujna, svakodnevno 10.30-17.30 sati; participacija: 250/200 kn studenti Nigel Charnock vodi radionice za plesače, koreografe, performere i glumce, koje su kombinacija dvadesetogodišnjeg učiteljskog iskustva i nevjerojatnog osjećaja za “sada”. On stvara otvoren, slobodan, a ipak izazovan prostor u kojem su ljudi potaknuti i nadahnuti na oslobađanje svog tijela i svog glasa. Bilo što i sve se može dogoditi. Prvi je sat zabavno, energično zagrijavanje – vrlo fizičko, uz glasnu glazbu. Nakon toga obično slijede jednostavni “zadaci” kretanja koji izazivaju fizičko i emocionalno otpuštanje. Kada su tijelo i glas otvoreni i oslobođeni koristi se strukturirana improvizacija za razvijanje osjećaja slobode i neustrašivog napuštanja. Nigel neprestano reagira na jedinstvene situacije koje svaka od radionica predstavlja. Iako je proces važniji od rezultata na kraju radionice će biti organiziran i neformalan performans/ prezentacija.



Radionica je otvorena za glumce, plesače, koreografe, redatelje, performere, autore, studente, entuzijaste.

Prijave s vašim životopisom i kontaktima primamo na edukultura.sc@gmail.com do 8. rujna. 2011.

Organizatori: Studentski centar-Kultura promjene i British Council Hrvatska
Uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Nigel Charnock (UK) slavljena je zvijezda performansa u cijeloj Europi – nacionalno blago prema riječima Umjetničkog vijeća Engleske, označen kao nepomireni zločesti dečko fizičkog kazališta od strane London Metroa. Nakon uspješne suradnje s Lloydom Newsonom na DV8, Nigel je 1995. osnovao svoju vlastitu kompaniju s ciljem stvaranja niza projekata u različitim medijima. Stalno istražuje svoj vlastiti, beznadno transgresivni pokušaj grijeha i seksualnosti – i sav njegov rad rađa Ljubav-Seks-Smrt narative koji se agresivno suprostavljaju konformizmu i eksplodiraju morbidnim humorom. Tijekom posljednjeg desetljeća Nigel Charnock napravio je i izveo kvintet samostalnih izvedbi: Human Being, Hell Bent, Original Sin, Resurrection i najrecentniji Frank. Ova jedinstvena iskustva performansa u kojima Nigelova izvanredna scenska prisutnost i kombinacija talenata plesača, pjevača, glumca i komičara slamaju granice performansa, postala su međunarodno poznata, osiguravajući posvuda žestoke reakcije publike i hvalu međunarodnih medija. 2003. Nigel je imenovan Umjetničkim ravnateljem u Helsinki Dance Companyu, uloga koju je ispunjavao do studenog 2005. Nigel stalno istražuje i razvija formu i sadržaj i radi u različitim medijima. Bio je koreograf plesnih djela – u Velikoj Britaniji, Portugalu, Finskoj, Njemačkoj i drugdje – radio plesove posebno za film, režirao kazališne komade, stvarao performanse u obliku instalacija, bio je koreograf za Pet Shop Boyse i njihovo pojavljivanje na britanskoj televiziji i na međunarodnim turnejama, i režirao je i napisao Asylum, promuklo i uznemirujuće srednje budžetno djelo s pjesmama. Nigelova produkcija je i Stupid Men; improvizirani rad za Nigela i 3 druga muška performera, Itaya Yatuva, Mikea Wintera i Adriana Howellsa. Djelo naručeno za Venecijansko bijenale gdje je i premijerno prikazano u lipnju 2007., također je predstavljeno u Milanu, Newcastleu i Londonu. 2008. godine Nigel je kreirao novi rad za CandoCo Dance Company i za Diversions – Plesno društvo Walesa. 2009. stvorio je novi duet – Children – za Louise LeCavalier koji je premijerno izveden rujnu 2009. na festivalu Oriente Occidente u Rovereto u Italiji. Uz ove vanjske narudžbe Nigel nastavlja turneju s djelom Fever, te svojim solo izvedbama Frank i Nothing.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt