najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Placido Domingo u zagrebačkoj Areni 21. listopada 2011. (p)
press / Nobilo i Cetinski,Thursday 01 September 2011



Kulturni događaj godine, Placido Domingo, 21.10.2011. u Areni Zagreb

Placido Domingo jedan je od najpoznatijih tenora i najmarljivijih glazbenika svog vremena. Placido je: „Najveći operni umjetnik modernog doba“, kako piše britanski "The Guardian". Poznat je po svom jedinstvenom, dramatičnom glasu s rasponom od više od četiri pune oktave. Sa 130 opernih uloga u svom repertoaru, pjevao je u više uloga nego ijedan drugi umjetnik u povijesti. Rođen u Španjolskoj 21.siječnja 1941. godine Placido je jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih opernih pjevača ikada. Placido je prvi Grammy osvojio 1971 godine, a do sada ih je osvojio ukupno 8 (osam).Nositelj je najviših državnih priznanja ne samo u rodnoj Španjolskoj, već i u Francuskoj,Meksiku, i SAD u. Njegov nastup u Puccinijevoj operi Tosca u TV prijenosu, je vidjelo više od milijardu ljudi u 117 zemalja svijeta Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje, ponosni smo što je i Zagreb dobio tu čast da ugosti velikog Placida Dominga.



Svjetsku popularnost kod svih generacija Placido je stekao nastupajući sa dva popularna tenora:Jose Carrerasom i Lucianom Pavarottijem, njih trojica činili su nezaboravni trio"Tri tenora". Sav prihod od prvog koncerta koji su "Tri tenora" održali na stadionu u Rimu uoči FIFA Svjetskog nogometnog kupa 1990 išao je zakladi Jose Carrerasa za pomoć oboljelim od leukemije"José Carreras International Leukemia Foundation". Nakon tog koncerta održavali su spektakularne nastupe diljem svijeta i svojim koncertima pomogli brojne humanitarne akcije i zaklade.

Slavni operni pjevač nastupit će u zagrebačkoj Areni uz pratnju Simfonijskog orkestra RTV Slovenije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna i goste.

Ulaznice u prodaji u sustavu Eventima, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica su od :370 kuna za tribine do 1400 kuna za VIP lože.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt