najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Djevojački zbor Hrvatske u Lisinskom 3. rujna 2011.! (p)
press / Prima Ars Fest,Saturday 20 August 2011



Prima Ars Fest Zagreb 2011

Nakon uspješnog prvog 'Prima Ars Fest-a 2010', počinju pripreme za drugo izdanje spektakla u Zagrebu: Odabrano 60 djevojaka koje će postati članice Djevojačkog zbora Hrvatske 2011


Nakon izvrsnog prvog izdanja Festivala na kojem su trijumfirale najbolje hrvatske zborašice izvodeći veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a te na kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog Adiemusa uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar, a sve uz dirigentsku palicu maestra Mladena Tarbuka, Festival će 2011. godine doživjeti svoje drugo izdanje.

PAF - Prima Ars Fest, festival je za uzdizanje i promociju zborskog pjevanja koji se po prvi puta održao 2010 godine u Zagrebu. To je manifestacija koja okuplja djecu i mlade Republike Hrvatske na državnoj razini. Sam festival će se održati 03. rujna 2011. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Projekt PAF osmišljen je sa namjerom da se svi hrvatski zborovi međusobno bolje povežu, te da se pred sve članove zborova stavi jedan izazov - odabir najvećih zborskih talenata iz svih djevojačkih zborova tj. izbor 60 najboljih hrvatskih zborskih pjevačica od kojih će se oformiti Djevojački Zbor Hrvatske, te će se kroz taj novoformirani zbor na državnoj razini promovirati zborsko pjevanje širokoj publici. Djevojke će kroz dva tjedna boravka u Zagrebu imati čast raditi sa najvećim hrvatskim glazbenicima (dirigentima, ansamblima, kompozitorima i dr.). Kao izvođači, osim Djevojačkog zbora Hrvatske, na Festivalu će nastupiti i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine.

''Jako smo sretni što je manifestacija Prima Ars Fest prepoznata od strane državnih institucija kao vrijedan glazbeno-kulturni projekt i što će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na ovogodišnji festival prijavilo se mnogo više pjevačica, pa je tako uključeno čak 14 hrvatskih gradova. Djevojke dolaze u ponedjeljak i idućih 2 tjedna aktivno će pripremati program koji će 03.09. izvesti pred zagrebačkom publikom. Ono što vam mogu otkriti jest da će cjelokupni program festivala biti jako zanimljiv i atraktivan. Djevojački zbor Hrvatske izvesti će Mozartovu misu te obrade hrvatskih misnih popijevki Vinka Žganca, dok će u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine i sastav Ex Mozartine izvesti obrade poznatih stranih hitova. Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Koncertom će ravnati maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine bez razmišljanja prihvatio naš poziv te podržao projekt.'' - rekli su iz organizacije PAF-a.

Prima Ars Fest održat će se 03. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na koju će ponovo stati novo oformljeni Djevojački zbor Hrvatske koji uvježbava profesorica Jasenka Ostojić, a uz koje će nastupiti, u drugom dijelu programa i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine, a organizatori pripremaju i jedno veliko iznenađenje. Kao orkestar nastupiti će Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Djevojačkim zborom Hrvatske ravnati će maestro Mladen Tarbuk, a Mozartinama će ravnati Iva Rem..

Kao posebno iznenađenje tijekom sliejdećeg vikenda, 27.kolovoza koncert će održati gostujući ansambl iz Mađarske - djevojački zbor Pro Musica pod ravnjanjem Denesa Szabo. Ulaz na ovaj gostujući koncert je slobodan.

U Festival su uključeni: Ministarstvo kulture, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ured gradonačelnika grada Zagreba, Turistička zajednica grada Zagreba i brojni drugi.

Festival se održava pod pokroviteljstvom premijerke Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor i Vlade RH.

Ulaznice za koncert 03.09. u KD Lisinski
možete nabaviti na blagajni dvorane ili na www.ulaznice.hr
po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kn.
https://www.ulaznice.com.hr/paganini/app/web_v2/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=1&a=1&p=12352
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt