najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Djevojački zbor Hrvatske u Lisinskom 3. rujna 2011.! (p)
press / Prima Ars Fest,Saturday 20 August 2011



Prima Ars Fest Zagreb 2011

Nakon uspješnog prvog 'Prima Ars Fest-a 2010', počinju pripreme za drugo izdanje spektakla u Zagrebu: Odabrano 60 djevojaka koje će postati članice Djevojačkog zbora Hrvatske 2011


Nakon izvrsnog prvog izdanja Festivala na kojem su trijumfirale najbolje hrvatske zborašice izvodeći veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a te na kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog Adiemusa uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar, a sve uz dirigentsku palicu maestra Mladena Tarbuka, Festival će 2011. godine doživjeti svoje drugo izdanje.

PAF - Prima Ars Fest, festival je za uzdizanje i promociju zborskog pjevanja koji se po prvi puta održao 2010 godine u Zagrebu. To je manifestacija koja okuplja djecu i mlade Republike Hrvatske na državnoj razini. Sam festival će se održati 03. rujna 2011. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Projekt PAF osmišljen je sa namjerom da se svi hrvatski zborovi međusobno bolje povežu, te da se pred sve članove zborova stavi jedan izazov - odabir najvećih zborskih talenata iz svih djevojačkih zborova tj. izbor 60 najboljih hrvatskih zborskih pjevačica od kojih će se oformiti Djevojački Zbor Hrvatske, te će se kroz taj novoformirani zbor na državnoj razini promovirati zborsko pjevanje širokoj publici. Djevojke će kroz dva tjedna boravka u Zagrebu imati čast raditi sa najvećim hrvatskim glazbenicima (dirigentima, ansamblima, kompozitorima i dr.). Kao izvođači, osim Djevojačkog zbora Hrvatske, na Festivalu će nastupiti i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine.

''Jako smo sretni što je manifestacija Prima Ars Fest prepoznata od strane državnih institucija kao vrijedan glazbeno-kulturni projekt i što će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na ovogodišnji festival prijavilo se mnogo više pjevačica, pa je tako uključeno čak 14 hrvatskih gradova. Djevojke dolaze u ponedjeljak i idućih 2 tjedna aktivno će pripremati program koji će 03.09. izvesti pred zagrebačkom publikom. Ono što vam mogu otkriti jest da će cjelokupni program festivala biti jako zanimljiv i atraktivan. Djevojački zbor Hrvatske izvesti će Mozartovu misu te obrade hrvatskih misnih popijevki Vinka Žganca, dok će u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine i sastav Ex Mozartine izvesti obrade poznatih stranih hitova. Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Koncertom će ravnati maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine bez razmišljanja prihvatio naš poziv te podržao projekt.'' - rekli su iz organizacije PAF-a.

Prima Ars Fest održat će se 03. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na koju će ponovo stati novo oformljeni Djevojački zbor Hrvatske koji uvježbava profesorica Jasenka Ostojić, a uz koje će nastupiti, u drugom dijelu programa i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine, a organizatori pripremaju i jedno veliko iznenađenje. Kao orkestar nastupiti će Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Djevojačkim zborom Hrvatske ravnati će maestro Mladen Tarbuk, a Mozartinama će ravnati Iva Rem..

Kao posebno iznenađenje tijekom sliejdećeg vikenda, 27.kolovoza koncert će održati gostujući ansambl iz Mađarske - djevojački zbor Pro Musica pod ravnjanjem Denesa Szabo. Ulaz na ovaj gostujući koncert je slobodan.

U Festival su uključeni: Ministarstvo kulture, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ured gradonačelnika grada Zagreba, Turistička zajednica grada Zagreba i brojni drugi.

Festival se održava pod pokroviteljstvom premijerke Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor i Vlade RH.

Ulaznice za koncert 03.09. u KD Lisinski
možete nabaviti na blagajni dvorane ili na www.ulaznice.hr
po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kn.
https://www.ulaznice.com.hr/paganini/app/web_v2/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=1&a=1&p=12352
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt