najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Večeri horora u Art-kinu Metropolis: 'Guma' i 'Zagorski specijalitet' (p)
press / Metropolis,Monday 15 August 2011



U utorak, 16. kolovoza u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu s početkom u 21 sat održat će se premijere dvaju horor filmova: srednjometražnog hrvatskog filma »Zagorski specijalitet« Davida Kapca i dugometražnog francuskog filma »Guma« (Rubber) Quentina Dupieuxa, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu u Međunarodnom tjednu kritike.

»Guma« je priča o Robertu, gumi koja jednog dana neobjašnjivo oživljava usred kalifornijske pustinje i otkriva da ima zastrašujuće telepatske moći kojima može ubiti svakoga tko mu se nađe na putu. U filmu glume Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Jack Plotnick i Wings Hauser, a snimljen je na engleskom jeziku na američkim lokacijama.



»Zagorski specijalitet« redatelja Davida Kapca i producenta Saše Bijelića donosi priču o zagorskom gostoprimstvu koje će se pokazati opasnim za mlade biznismene na kotlovini na naizgled mirnom seoskom imanju. U filmu glume Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar i Ivan Glowatzky. Film su producirali ADU Zagreb i HRT.



U Ciklusu španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu, koji se održava uz potporu Ureda za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu, ovaj tjedan održat će se posljednje projekcije filmova 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) Antonija Hernandeza, dobitnikom nagrade Goya za najbolji scenarij i 'Pušionica' (Smoking Room) kojeg su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits.

U filmu 'U gradu bez granica' glavni lik Victor odlazi u Pariz kako bi posjetio svog bolesnog oca Maxa, koji od njega traži pomoć dok perspektiva prodaje obiteljske kompanije narušava odnose u obitelji. Ono što se u početku čini kao iluzija starca koji gubi razum, uskoro se pokaže kao tajna koja zaokuplja Maxove posljednje dane, pa Victor odluči pomoći ocu da je otkrije. U glavnim ulogama nastupaju Leonardo Sbaraglia, Fernando Fernán Gómez i Geraldine Chaplin.

'Pušionica' je film o djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje, a osvojio je nekoliko filmskih nagrada (Goya za najboljeg novog redatelja, posebno priznanje žirija u Karlovym Varyma, nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji otkriće godine).

U okviru Ciklusa španjolskog filma do kraja 2011. godine biti će prikazano još 6 filmova: 'Prekinuta tišina' (Silencio Roto), 'Netaknut' (Intacto), 'Taxi, Ivana Luda' (Juana la loca), 'Jezik leptira' (La lengua de las mariposas) i 'Ponedjeljkom na suncu' (Los lunes al sol). Svaki će od navedenih filmova biti na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija.

Ovotjedni raspored projekcija je slijedeći:

utorak, 16. kolovoza 2011.
19.00. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 PREMIJERA
Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser – međunarodna premijera u Cannesu 2011, Međunarodni tjedan kritike

srijeda, 17. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

četvrtak, 18. kolovoza 2011.
19.15. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

petak, 19. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

subota, 20. kolovoza 2011.
19.15. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
POSLJEDNJA PROJEKCIJA: Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

nedjelja, 21. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA POSLJEDNJA PROJEKCIJA: U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

Cijena ulaznica: 25 kuna

Za foršpane, intervjue, premijere i inserte posjetite YouTube kanal Art-kina Metropolis http://www.youtube.com/user/ArtKinoMetropolis
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt