najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Večeri horora u Art-kinu Metropolis: 'Guma' i 'Zagorski specijalitet' (p)
press / Metropolis,Monday 15 August 2011



U utorak, 16. kolovoza u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu s početkom u 21 sat održat će se premijere dvaju horor filmova: srednjometražnog hrvatskog filma »Zagorski specijalitet« Davida Kapca i dugometražnog francuskog filma »Guma« (Rubber) Quentina Dupieuxa, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu u Međunarodnom tjednu kritike.

»Guma« je priča o Robertu, gumi koja jednog dana neobjašnjivo oživljava usred kalifornijske pustinje i otkriva da ima zastrašujuće telepatske moći kojima može ubiti svakoga tko mu se nađe na putu. U filmu glume Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Jack Plotnick i Wings Hauser, a snimljen je na engleskom jeziku na američkim lokacijama.



»Zagorski specijalitet« redatelja Davida Kapca i producenta Saše Bijelića donosi priču o zagorskom gostoprimstvu koje će se pokazati opasnim za mlade biznismene na kotlovini na naizgled mirnom seoskom imanju. U filmu glume Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar i Ivan Glowatzky. Film su producirali ADU Zagreb i HRT.



U Ciklusu španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu, koji se održava uz potporu Ureda za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu, ovaj tjedan održat će se posljednje projekcije filmova 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) Antonija Hernandeza, dobitnikom nagrade Goya za najbolji scenarij i 'Pušionica' (Smoking Room) kojeg su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits.

U filmu 'U gradu bez granica' glavni lik Victor odlazi u Pariz kako bi posjetio svog bolesnog oca Maxa, koji od njega traži pomoć dok perspektiva prodaje obiteljske kompanije narušava odnose u obitelji. Ono što se u početku čini kao iluzija starca koji gubi razum, uskoro se pokaže kao tajna koja zaokuplja Maxove posljednje dane, pa Victor odluči pomoći ocu da je otkrije. U glavnim ulogama nastupaju Leonardo Sbaraglia, Fernando Fernán Gómez i Geraldine Chaplin.

'Pušionica' je film o djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje, a osvojio je nekoliko filmskih nagrada (Goya za najboljeg novog redatelja, posebno priznanje žirija u Karlovym Varyma, nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji otkriće godine).

U okviru Ciklusa španjolskog filma do kraja 2011. godine biti će prikazano još 6 filmova: 'Prekinuta tišina' (Silencio Roto), 'Netaknut' (Intacto), 'Taxi, Ivana Luda' (Juana la loca), 'Jezik leptira' (La lengua de las mariposas) i 'Ponedjeljkom na suncu' (Los lunes al sol). Svaki će od navedenih filmova biti na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija.

Ovotjedni raspored projekcija je slijedeći:

utorak, 16. kolovoza 2011.
19.00. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 PREMIJERA
Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser – međunarodna premijera u Cannesu 2011, Međunarodni tjedan kritike

srijeda, 17. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

četvrtak, 18. kolovoza 2011.
19.15. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

petak, 19. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

subota, 20. kolovoza 2011.
19.15. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
POSLJEDNJA PROJEKCIJA: Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

nedjelja, 21. kolovoza 2011.
18.45. CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA POSLJEDNJA PROJEKCIJA: U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.00 Zagorski specijalitet, horor, Hrvatska, 45 min, r. David Kapac, ul. Ivana Roščić, Filip Juričić, Iva Mihalić, Luka Petrušić, Draško Zidar
Guma (Rubber), horor, Francuska, 85 min, r. Quentin Dupieux, ul. Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Wings Hauser

Cijena ulaznica: 25 kuna

Za foršpane, intervjue, premijere i inserte posjetite YouTube kanal Art-kina Metropolis http://www.youtube.com/user/ArtKinoMetropolis
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt