najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera filma 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) u Ciklusu španjolskog filma (p)
press / Metropolis,Tuesday 09 August 2011

U gradu bez granica (En la ciudad sin límites) - IMDb

Ciklus španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu nastavlja se u utorak, 9. kolovoza za u 21 sat premijerom drame 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) Antonija Hernandeza, dobitnikom nagrade Goya za najbolji scenarij.

Glavni lik Victor odlazi u Pariz kako bi posjetio svog bolesnog oca Maxa, koji od njega traži pomoć dok perspektiva prodaje obiteljske kompanije narušava odnose u obitelji. Ono što se u početku čini kao iluzija starca koji gubi razum, uskoro se pokaže kao tajna koja zaokuplja Maxove posljednje dane, pa Victor odluči pomoći ocu da je otkrije. U glavnim ulogama nastupaju Leonardo Sbaraglia, Fernando Fernán Gómez i Geraldine Chaplin.



Na programu je ovog tjedna i film otvaranja ciklusa, 'Pušionica' (Smoking Room) kojeg su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits. Ovaj film o djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje osvojio je nekoliko filmskih nagrada (Goya za najboljeg novog redatelja, posebno priznanje žirija u Karlovym Varyma, nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji otkriće godine).

Povodom Ciklusa španjolskog filma i ovotjedni redoviti repertoar kina biti će posvećen filmovima koje je producirala ili koproducirala Španjolska – na programu su i filmovi 'Ćelija 211' (Celda 211), dobitnik osam nagrada Goya i 'Tajna u njihovim očima' (El secreto de sus ojos), dobitnik Oscara za najbolji strani film.

U okviru Ciklusa španjolskog filma do kraja 2011. godine uz potporu Ureda za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu biti će prikazano još 6 filmova: 'Prekinuta tišina' (Silencio Roto), 'Netaknut' (Intacto), 'Taxi, Ivana Luda' (Juana la loca), 'Jezik leptira' (La lengua de las mariposas) i 'Ponedjeljkom na suncu' (Los lunes al sol). Svaki će od navedenih filmova biti na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija.


Ovotjedni raspored projekcija:

utorak, 9. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 PREMIJERA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez, gl. Leonardo Sbaraglia, Geraldine Chaplin

srijeda, 10. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.30 Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits

četvrtak, 11. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez

petak, 12. kolovoza 2011.
19.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan
21.15 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,

subota, 13. kolovoza 2011.
19.00 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,
21.15 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan Jose Campanella

nedjelja, 14. kolovoza 2011.
19.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan
21.15 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt