najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera filma 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) u Ciklusu španjolskog filma (p)
press / Metropolis,Tuesday 09 August 2011

U gradu bez granica (En la ciudad sin límites) - IMDb

Ciklus španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu nastavlja se u utorak, 9. kolovoza za u 21 sat premijerom drame 'U gradu bez granica' (En la ciudad sin límites) Antonija Hernandeza, dobitnikom nagrade Goya za najbolji scenarij.

Glavni lik Victor odlazi u Pariz kako bi posjetio svog bolesnog oca Maxa, koji od njega traži pomoć dok perspektiva prodaje obiteljske kompanije narušava odnose u obitelji. Ono što se u početku čini kao iluzija starca koji gubi razum, uskoro se pokaže kao tajna koja zaokuplja Maxove posljednje dane, pa Victor odluči pomoći ocu da je otkrije. U glavnim ulogama nastupaju Leonardo Sbaraglia, Fernando Fernán Gómez i Geraldine Chaplin.



Na programu je ovog tjedna i film otvaranja ciklusa, 'Pušionica' (Smoking Room) kojeg su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits. Ovaj film o djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje osvojio je nekoliko filmskih nagrada (Goya za najboljeg novog redatelja, posebno priznanje žirija u Karlovym Varyma, nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji otkriće godine).

Povodom Ciklusa španjolskog filma i ovotjedni redoviti repertoar kina biti će posvećen filmovima koje je producirala ili koproducirala Španjolska – na programu su i filmovi 'Ćelija 211' (Celda 211), dobitnik osam nagrada Goya i 'Tajna u njihovim očima' (El secreto de sus ojos), dobitnik Oscara za najbolji strani film.

U okviru Ciklusa španjolskog filma do kraja 2011. godine uz potporu Ureda za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu biti će prikazano još 6 filmova: 'Prekinuta tišina' (Silencio Roto), 'Netaknut' (Intacto), 'Taxi, Ivana Luda' (Juana la loca), 'Jezik leptira' (La lengua de las mariposas) i 'Ponedjeljkom na suncu' (Los lunes al sol). Svaki će od navedenih filmova biti na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija.


Ovotjedni raspored projekcija:

utorak, 9. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 PREMIJERA U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez, gl. Leonardo Sbaraglia, Geraldine Chaplin

srijeda, 10. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez
21.30 Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits

četvrtak, 11. kolovoza 2011.
CIKLUS ŠPANJOLSKOG FILMA
19.00.Pušionica (Smoking Room), drama, Španjolska, r. Roger Gual i Julio D. Wallovits
21.00 U gradu bez granica (En la ciudad sin límites), drama, Španjolska/Argentina, r. Antonio Hernandez

petak, 12. kolovoza 2011.
19.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan
21.15 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,

subota, 13. kolovoza 2011.
19.00 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,
21.15 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan Jose Campanella

nedjelja, 14. kolovoza 2011.
19.00 Tajna u njihovim očima (El Secreto de sus ojos), kriminalistički, Argentina/Španjolska, r. Juan
21.15 Ćelija 211 (Celda 211), kriminalistički triler, Španjolska, r. Daniel Monzón,
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt