najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Iz tiska izašao novi dvobroj Ljetopisa (p)
press / HFS,Saturday 16 July 2011

Hrvatski filmski savez

HRVATSKI FILMSKI LJETOPIS

SADRŽAJ

UVODNIK
Nek' se čuje i naš glas

ANIMACIJSKE STUDIJE
Luigi Scarpa / Profesor Baltazar - animirana serija za djecu na način Zagreb filma
Midhat Ajanović / Ženska crta britanskog animiranog filma

LICA HRVATSKOGA FILMA
Nebojša Jovanović / Fadil Hadžić u optici totalitarne paradigme
Damir Radić / Identitetske igre, sadomazohizam i tajna lezbijska ljubav u Abecedi straha Fadila Hadžića
Filmografija Fadila Hadžića (Juraj Kukoč)
Petar Krelja / Promatrač s Plave plaže - filmsko i televizijsko stvaralaštvo Miroslava Mikuljana
Tomislav Čegir / Mikuljanovi ljudi s mliječnog puta
Filmografija Miroslava Mikuljana
Janko Heidl / Nenad Puhovski - filmovi s razlikom
Dragan Jurak / Filmovi Damira Radića




STUDIJE
Noël Carroll / Moć populističkih filmova
Krunoslav Lučić / Seks, nasilje i videovrpce: etika filmskog iskazivanja u filmovima Michaela Hanekea
Kim Sang Hun / Budistička i kršćanska misao u filmu Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće Kim Ki Duka

ESEJI
Sonja Tarokić / Nevjerna žena Claudea Chabrola - melodrama kao žanr i kao stil

FESTIVALI I REVIJE
20. Dani hrvatskog filma 2011: Animirani film i dalje sve kvalitetniji, Jurica Starešinčić / Tragom loših i nešto boljih vijesti, Stipe Radić / Prevlast hibridnih formi, Janko Heidl
Kritični dani - škola filmske kritike 20. Dana hrvatskog filma i Hrvatskog filmskog ljetopisa: Pametnice u ružičastoj zamci nevinosti, Monika Bregović / Lala Raščić i Prokleta brana - film za slušanje, Marijana Janjić / Značenje punctuma u fotoalbumu jednog ne sasvim prosječnog tinejdžera, Petra Vukelić
Tomislav Kurelec / Još uvijek vitalna i vrijedna kinematografija / Uz ciklus suvremenog mađarskog filma, Filmski programi, 3-7. svibnja 2011.
Marijana Janjić / Bengalski rezovi na zagrebački način / Uz cikluse indijskog filma na Subversive Film Festivalu, Zagreb, 7-21. svibnja 2011. i Tjedan bengalskoga filma na 2. Danima
indijske kulture, Zagreb, 16-21. svibnja 2011.

NOVI FILMOVI
Iz kinorepertoara: Adrienn Pál (Dragan Jurak) / Boksač (Tomislav Kurelec) / Crni labud (Mario Kozina) / Još jedna godina (Karla Lončar) / Kraljev govor (Boško Picula) / Negdje (Tomislav šakić) / Neke druge priče (Vid Jeraj) / O ljudima i bogovima (Tomislav Čegir) / Provjerena kopija (Dragan Jurak) / Sjever (Stipe Radić) / 127 sati (Mario Slugan) / Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca (Dragan Rubeša) / Zimska kost (Siniša Paić)

DODACI
Kronika / Filmografija filmova na kinorepertoaru / English summaries / O suradnicima / Upute suradnicima
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt