najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Iz tiska izašao novi dvobroj Ljetopisa (p)
press / HFS,Saturday 16 July 2011

Hrvatski filmski savez

HRVATSKI FILMSKI LJETOPIS

SADRŽAJ

UVODNIK
Nek' se čuje i naš glas

ANIMACIJSKE STUDIJE
Luigi Scarpa / Profesor Baltazar - animirana serija za djecu na način Zagreb filma
Midhat Ajanović / Ženska crta britanskog animiranog filma

LICA HRVATSKOGA FILMA
Nebojša Jovanović / Fadil Hadžić u optici totalitarne paradigme
Damir Radić / Identitetske igre, sadomazohizam i tajna lezbijska ljubav u Abecedi straha Fadila Hadžića
Filmografija Fadila Hadžića (Juraj Kukoč)
Petar Krelja / Promatrač s Plave plaže - filmsko i televizijsko stvaralaštvo Miroslava Mikuljana
Tomislav Čegir / Mikuljanovi ljudi s mliječnog puta
Filmografija Miroslava Mikuljana
Janko Heidl / Nenad Puhovski - filmovi s razlikom
Dragan Jurak / Filmovi Damira Radića




STUDIJE
Noël Carroll / Moć populističkih filmova
Krunoslav Lučić / Seks, nasilje i videovrpce: etika filmskog iskazivanja u filmovima Michaela Hanekea
Kim Sang Hun / Budistička i kršćanska misao u filmu Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće Kim Ki Duka

ESEJI
Sonja Tarokić / Nevjerna žena Claudea Chabrola - melodrama kao žanr i kao stil

FESTIVALI I REVIJE
20. Dani hrvatskog filma 2011: Animirani film i dalje sve kvalitetniji, Jurica Starešinčić / Tragom loših i nešto boljih vijesti, Stipe Radić / Prevlast hibridnih formi, Janko Heidl
Kritični dani - škola filmske kritike 20. Dana hrvatskog filma i Hrvatskog filmskog ljetopisa: Pametnice u ružičastoj zamci nevinosti, Monika Bregović / Lala Raščić i Prokleta brana - film za slušanje, Marijana Janjić / Značenje punctuma u fotoalbumu jednog ne sasvim prosječnog tinejdžera, Petra Vukelić
Tomislav Kurelec / Još uvijek vitalna i vrijedna kinematografija / Uz ciklus suvremenog mađarskog filma, Filmski programi, 3-7. svibnja 2011.
Marijana Janjić / Bengalski rezovi na zagrebački način / Uz cikluse indijskog filma na Subversive Film Festivalu, Zagreb, 7-21. svibnja 2011. i Tjedan bengalskoga filma na 2. Danima
indijske kulture, Zagreb, 16-21. svibnja 2011.

NOVI FILMOVI
Iz kinorepertoara: Adrienn Pál (Dragan Jurak) / Boksač (Tomislav Kurelec) / Crni labud (Mario Kozina) / Još jedna godina (Karla Lončar) / Kraljev govor (Boško Picula) / Negdje (Tomislav šakić) / Neke druge priče (Vid Jeraj) / O ljudima i bogovima (Tomislav Čegir) / Provjerena kopija (Dragan Jurak) / Sjever (Stipe Radić) / 127 sati (Mario Slugan) / Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca (Dragan Rubeša) / Zimska kost (Siniša Paić)

DODACI
Kronika / Filmografija filmova na kinorepertoaru / English summaries / O suradnicima / Upute suradnicima
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt