najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat od 22. do 26. srpnja 2011. (p)
press / ,Monday 04 July 2011

Festival plesa Svetvinčenat

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
od 22. do 26. srpnja 2011.


Festival plesa i neverbalnog kazališta i ove će godine ugostiti mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a neće izostati ni audiovizualni dio koji nam predstavljaju Šikuti Machine (Hrvatska) i Thierry de Mey (Francuska).

U 12. festivalskoj ediciji predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz dalekog Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije, a izbor s hrvatske plesne scene uključuje autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu, te dvije predstave Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, Tri none, ujedno i premijera.



Glavni dio programa održavati će se u Kaštelu i Art centru, ali će se veliki dio festivalske programacije, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži.

Kao i svake godine održati će se edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od 22. do 26.7. pod vodstvom odlične Jasmine Prolić - „Plié, Tendu, Jeté“, te radionica cirkuserije za djecu i mlade koja je na rasporedu 25 i 26.7. pod vodstvom Cie My!Laika.

Pozivamo Vas da uđete u svijet plesa, gdje tijela i pokreti govore više od riječi i krenete zajedno s nama u plesno/neverbalnu rapsodiju u srcu Istre, u Svetvinčenat od 22 do 26. svibnja 2011.

...

Program 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

22. srpanj
21.00h Trg Tras Tos, Nats Nus Dansa, Španjolska
22.00h Kaštel Shut up, Play!!,The Original Tempo, Japan
23.00h Art Centar Quia, Digital Tattoo, Njemačka/Hrvatska/Kolumbija

23. srpanj
21:30 Loža Love Will Tear Us Apart, De facto, Hrvatska
22.15 Kaštel Protomembrana, Marcel.lí Antúnez Roca, Španjolska
23.15 Loža Projekcija filmova: Vogrda, Šikuti machine, Hrvatska /
One Flat Thing, Reproduced, Thierry de Mey, Francuska

24. srpanj
20.30 Art Centar Metar 70 i nešto, Andreja Široki, Iva Korenčić/ZPA, Hrvatska
21.30 Kaštel Springville, Miet Warlop, Belgija
22.30 Loža Tri None, ZPA, Hrvatska (premijera)

25. srpanj
21.30 Kaštel Popcorn Machine, Cie My!Laika, Francuska
22.30. Art centar Roberta, Roberta, Roberta Milevoj i Matija Debeljuh, Hrvatska

26. srpanj
21.30 Kaštel Interface, ZPA, Hrvatska
22.30 Art centar A World in-Between, Skopje Dance Theater, Makedonija
+
od 22. do 26. srpnja - Jasmina Prolić: Radionica „Plié, Tendu, Jeté“ za amatere i
profesionalce
25. i 26. srpnja – My!Laika: besplatna radionica cirkuserije za djecu i mlade

...

«...ovogodišnja edicija festivala bazira se na multimedijalnost u plesu i teatru objekta, što je zaokret u odnosu na prijašnje godine...
Nadam se da ćete i ove godine uživati u raznolikosti programa u kojem ćete vidjeti predstave iz inozemstva koje će biti ujedno i hrvatske premijere te doživjeti ples u svim različitostima u kojima on postoji.»
Snježana Abramović Milković
Umjetnička direktorica festivala

...

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike. U jedanaest godina održavanja prikazano je više od 170 plesnih predstava iz cijeloga svijeta. Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. 2009. godine strukovna udruga plesnih umjetnika, UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu "ZLATNA KOZA – CAPRA D'ORO". Ponosni smo i na novotvoreni ART centar u Svetvinčentu, zametak sanjanog Mediteranskog plesnog centra.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt