najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat od 22. do 26. srpnja 2011. (p)
press / ,Monday 04 July 2011

Festival plesa Svetvinčenat

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
od 22. do 26. srpnja 2011.


Festival plesa i neverbalnog kazališta i ove će godine ugostiti mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a neće izostati ni audiovizualni dio koji nam predstavljaju Šikuti Machine (Hrvatska) i Thierry de Mey (Francuska).

U 12. festivalskoj ediciji predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz dalekog Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije, a izbor s hrvatske plesne scene uključuje autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu, te dvije predstave Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, Tri none, ujedno i premijera.



Glavni dio programa održavati će se u Kaštelu i Art centru, ali će se veliki dio festivalske programacije, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži.

Kao i svake godine održati će se edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od 22. do 26.7. pod vodstvom odlične Jasmine Prolić - „Plié, Tendu, Jeté“, te radionica cirkuserije za djecu i mlade koja je na rasporedu 25 i 26.7. pod vodstvom Cie My!Laika.

Pozivamo Vas da uđete u svijet plesa, gdje tijela i pokreti govore više od riječi i krenete zajedno s nama u plesno/neverbalnu rapsodiju u srcu Istre, u Svetvinčenat od 22 do 26. svibnja 2011.

...

Program 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

22. srpanj
21.00h Trg Tras Tos, Nats Nus Dansa, Španjolska
22.00h Kaštel Shut up, Play!!,The Original Tempo, Japan
23.00h Art Centar Quia, Digital Tattoo, Njemačka/Hrvatska/Kolumbija

23. srpanj
21:30 Loža Love Will Tear Us Apart, De facto, Hrvatska
22.15 Kaštel Protomembrana, Marcel.lí Antúnez Roca, Španjolska
23.15 Loža Projekcija filmova: Vogrda, Šikuti machine, Hrvatska /
One Flat Thing, Reproduced, Thierry de Mey, Francuska

24. srpanj
20.30 Art Centar Metar 70 i nešto, Andreja Široki, Iva Korenčić/ZPA, Hrvatska
21.30 Kaštel Springville, Miet Warlop, Belgija
22.30 Loža Tri None, ZPA, Hrvatska (premijera)

25. srpanj
21.30 Kaštel Popcorn Machine, Cie My!Laika, Francuska
22.30. Art centar Roberta, Roberta, Roberta Milevoj i Matija Debeljuh, Hrvatska

26. srpanj
21.30 Kaštel Interface, ZPA, Hrvatska
22.30 Art centar A World in-Between, Skopje Dance Theater, Makedonija
+
od 22. do 26. srpnja - Jasmina Prolić: Radionica „Plié, Tendu, Jeté“ za amatere i
profesionalce
25. i 26. srpnja – My!Laika: besplatna radionica cirkuserije za djecu i mlade

...

«...ovogodišnja edicija festivala bazira se na multimedijalnost u plesu i teatru objekta, što je zaokret u odnosu na prijašnje godine...
Nadam se da ćete i ove godine uživati u raznolikosti programa u kojem ćete vidjeti predstave iz inozemstva koje će biti ujedno i hrvatske premijere te doživjeti ples u svim različitostima u kojima on postoji.»
Snježana Abramović Milković
Umjetnička direktorica festivala

...

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike. U jedanaest godina održavanja prikazano je više od 170 plesnih predstava iz cijeloga svijeta. Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. 2009. godine strukovna udruga plesnih umjetnika, UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu "ZLATNA KOZA – CAPRA D'ORO". Ponosni smo i na novotvoreni ART centar u Svetvinčentu, zametak sanjanog Mediteranskog plesnog centra.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt