najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Raspisan natječaj za 7. Festival Novog Cirkusa (p)
press / FNC,Tuesday 05 July 2011

Festival Novog Cirkusa
Prijavnicu možete naći i na ovom linku

Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave ili projekte koji će se izvesti na sedmom Festivalu novog cirkusa ove jeseni u Zagrebu.




NATJEČAJ ZA PREDSTAVE - PRIJAVA

Rok natječaja: 1. rujna 2011.
Kontakt: festival@cirkus.hr

Mala performerska scena raspisuje natječaj za predstave ili projekte koji će se predstaviti na sedmom međunarodnom Festivalu novog cirkusa.

Festival novog cirkusa održat će se u Zagrebu, od 25. do 30. listopada 2011.

Ovogodišnji festival posebno poziva autore koji istražuju nova područja suradnje i partnerstva u najširem smislu. Kako pronaći potporu za napredak u okruženju koje uspjeh mjeri uklapanjem u zadane formate? Je li usamljenost u borbi jedina alternativa? Koji su mehanizmi podrške koji omogućuju rezultate čak i kad je sustav slijep na kreaciju? Mogu li okoštali sustavi uopće prepoznavati rizik, neizdvojiv element cirkusa kao umjetnosti? Kojim putem protiv običaja, stereotipa i navika? Može li partnerskim odnosima ostvarena umjetnost pomoći promjenu samog sustava? Mogu li se ti partnerski odnosi razvijati kroz druge modele, van uobičajenih mehanizama javnih kulturnih potpora? Kako uopće kreirati kad postojeća pravila kreaciju čine nedohvatljivom? Mora li krizu sustava pratiti i kriza cirkuske hrabrosti? Ili se u cirkuskome prkosu mogu nadilaziti i najrigidnije prepreke?

Unatoč konceptualnom fokusu, otvorenom za različite interpretacije, u festivalski program bit će prihvaćeni i projekti koji nisu izravno usredotočeni na pitanje drukčijih modela suradnje, ako svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.

Uz ispunjenu prijavnicu prijavi je potrebno priložiti i rezime autora (profesionalni CV), pet fotografija i video snimku predstave na VHS-u, DV-u, CD-u ili DVD-u (do zaključenja natječaja to može biti work in progress), te ostalu prateću dokumentaciju.

Svi aplikanti bit će pravodobno obaviješteni o rezultatima natječaja putem kontakata koje navedu u prijavnici.

Prijave se šalju na e-mail festival@cirkus.hr ili na adresu: Festival novog cirkusa, c/o Mala performerska scena, Gundulićeva 18, 10000 Zagreb.

Download prijavnice (pdf)!


PRIJAVA ZA FESTIVAL NOVOG CIRKUSA ZAGREB 2011.

Ime skupine/solista:


Grad ili županija u kojoj skupina/solist djeluje:


Naziv predstave/projekta:


Autor ideje:


Redatelj:


Izvođači:


Popis ostalih suradnika:



Detaljan opis ideje projekta, sadržaja, procesa rada i koncepta:









Trajanje izvedbe:


Izvodi li se predstava/projekt na otvorenom ili u zatvorenom prostoru?


Ako se predstava/projekt izvodi na otvorenom, navedite najadekvatniji prostor odnosno lokaciju izvedbe (Zagreb); a ako se izvodi u zatvorenom prostoru, također navedite o kakvom je prostoru riječ:


Prostorni parametri projekta (priložiti nacrt, odnosno tlocrt*):


Tehnički zahtjevi projekta (rasvjeta, zvuk, drugi specifični zahtjevi):


Koje tehničke elemente može osigurati sam aplikant?


Ostale važne pojedinosti:



Kontakt osoba:


Telefon kontakt osobe:


Adresa kontakt osobe:


E-mail konakt osobe:



* Tlocrt, odnosno nacrti šalju se kao prilog na navedenu elektronsku ili poštansku adresu, baš kao i fotografije, odnosno video materijali, te eventualni press-clipping.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt