najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Raspisan natječaj za 7. Festival Novog Cirkusa (p)
press / FNC,Tuesday 05 July 2011

Festival Novog Cirkusa
Prijavnicu možete naći i na ovom linku

Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave ili projekte koji će se izvesti na sedmom Festivalu novog cirkusa ove jeseni u Zagrebu.




NATJEČAJ ZA PREDSTAVE - PRIJAVA

Rok natječaja: 1. rujna 2011.
Kontakt: festival@cirkus.hr

Mala performerska scena raspisuje natječaj za predstave ili projekte koji će se predstaviti na sedmom međunarodnom Festivalu novog cirkusa.

Festival novog cirkusa održat će se u Zagrebu, od 25. do 30. listopada 2011.

Ovogodišnji festival posebno poziva autore koji istražuju nova područja suradnje i partnerstva u najširem smislu. Kako pronaći potporu za napredak u okruženju koje uspjeh mjeri uklapanjem u zadane formate? Je li usamljenost u borbi jedina alternativa? Koji su mehanizmi podrške koji omogućuju rezultate čak i kad je sustav slijep na kreaciju? Mogu li okoštali sustavi uopće prepoznavati rizik, neizdvojiv element cirkusa kao umjetnosti? Kojim putem protiv običaja, stereotipa i navika? Može li partnerskim odnosima ostvarena umjetnost pomoći promjenu samog sustava? Mogu li se ti partnerski odnosi razvijati kroz druge modele, van uobičajenih mehanizama javnih kulturnih potpora? Kako uopće kreirati kad postojeća pravila kreaciju čine nedohvatljivom? Mora li krizu sustava pratiti i kriza cirkuske hrabrosti? Ili se u cirkuskome prkosu mogu nadilaziti i najrigidnije prepreke?

Unatoč konceptualnom fokusu, otvorenom za različite interpretacije, u festivalski program bit će prihvaćeni i projekti koji nisu izravno usredotočeni na pitanje drukčijih modela suradnje, ako svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.

Uz ispunjenu prijavnicu prijavi je potrebno priložiti i rezime autora (profesionalni CV), pet fotografija i video snimku predstave na VHS-u, DV-u, CD-u ili DVD-u (do zaključenja natječaja to može biti work in progress), te ostalu prateću dokumentaciju.

Svi aplikanti bit će pravodobno obaviješteni o rezultatima natječaja putem kontakata koje navedu u prijavnici.

Prijave se šalju na e-mail festival@cirkus.hr ili na adresu: Festival novog cirkusa, c/o Mala performerska scena, Gundulićeva 18, 10000 Zagreb.

Download prijavnice (pdf)!


PRIJAVA ZA FESTIVAL NOVOG CIRKUSA ZAGREB 2011.

Ime skupine/solista:


Grad ili županija u kojoj skupina/solist djeluje:


Naziv predstave/projekta:


Autor ideje:


Redatelj:


Izvođači:


Popis ostalih suradnika:



Detaljan opis ideje projekta, sadržaja, procesa rada i koncepta:









Trajanje izvedbe:


Izvodi li se predstava/projekt na otvorenom ili u zatvorenom prostoru?


Ako se predstava/projekt izvodi na otvorenom, navedite najadekvatniji prostor odnosno lokaciju izvedbe (Zagreb); a ako se izvodi u zatvorenom prostoru, također navedite o kakvom je prostoru riječ:


Prostorni parametri projekta (priložiti nacrt, odnosno tlocrt*):


Tehnički zahtjevi projekta (rasvjeta, zvuk, drugi specifični zahtjevi):


Koje tehničke elemente može osigurati sam aplikant?


Ostale važne pojedinosti:



Kontakt osoba:


Telefon kontakt osobe:


Adresa kontakt osobe:


E-mail konakt osobe:



* Tlocrt, odnosno nacrti šalju se kao prilog na navedenu elektronsku ili poštansku adresu, baš kao i fotografije, odnosno video materijali, te eventualni press-clipping.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt