najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

ZAGREBAČKA I SLOVENSKA FILHARMONIJA u zagrebačkoj Areni 4. srpnja 2011: Press konferencija! (p)
press / ZF,Friday 24 June 2011

Zagrebačka filharmonija
ZAGREBAČKA I SLOVENSKA FILHARMONIJA: Glazbeni megaspektak u zagrebačkoj Areni 4. srpnja 2011!

NE PROPUSTITE GLAZBENI MEGASPEKTAKL
KOJI SE MORA DOŽIVJETI

LJUBLJANA - Konferencijom za medije održanom u četvrtak, 23. lipnja u Ljubljani još jednom je najavljen veliki glazbeni megaspektakl - izvedba Simfonije tisuće Gustava Mahlera - koja će u jednoj koncertnoj večeri na istoj pozornici okupiti više od 1.100 glazbenika iz Hrvatske i Slovenije.

Davna želja maestra Vjekoslava Šuteja, da zajedničkim snagama glazbenika iz dvije susjedne države izvede ovo velebno ostvarenje čije se raritetne izvedbe bilježe velikim slovima u povijesti glazbe, napokon se ostvarila. U nedjelju 3.7. na Kongresnom trgu u Ljubljani u sklopu otvorenja Ljubljanskog festivala te u ponedjeljak 4.7. u Areni Zagreb u 21:00, dvije nacionalne filharmonije - Zagrebačka i Slovenska, 8 međunarodno priznatih solista i čak 800 pjevača iz 21 hrvatskog i slovenskog zbora izvest će ovo Mahlerovo remekdjelo pod ravnanjem karizmatičnog ruskog dirigenta, maestra Valerija Gergijeva.



Izvedbe se održavaju u povodu 20 godina neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije, 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije, 310 godina od osnutka slovenske institucije Academia Philharmonicorum i 100. godišnjice smrti Gustava Mahlera. Konferenciji su nazočili ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, direktor i umjetnički ravnatelj Ljubljanskog festivala Darko Brlek, direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič i direktor Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić te Jure Jezeršek iz Kulinarske kuće Jezeršek koja je za prigodu izvedbe Mahlerove Simfonije tisuće priredila i poseban kulinarski slijed koji će biti prezentiran i u Zagrebu.

U ime Zagrebačke filharmonije kao suorganizatora ovog velikog događaja, ravnatelj Miljenko Puljić pozdravio je sve nazočne, iskazavši veliko zadovoljstvo da je napokon ostvarena ideja o izvedbi ovog velebnog remekdjela te da je ona plod dugogodišnje suradnje Zagrebačke filharmonije s kolegama iz Slovenije. Istaknuo je da je posrijedi doista "pravi glazbeni megaspektakl čijim se brojem izvođača rijetko mogu pohvaliti klasične, ali i najveće pop svjetske produkcije". Stoga je još jednom pozvao sve da ne propuste ovaj jedinstveni događaj, "jer se on jednostavno mora doživjeti". Ujedno je iskoristio priliku da ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića pozove da gostuje na izvedbi u Zagrebu.

Domaćin koncerta u Zagrebu je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Zanimanje za zagrebačku izvedbu je veliko, a slobodnih mjesta je iz dana u dan sve manje. Iz Zagrebačke filharmonije stoga poručuju: Požurite i vi po svoje ulaznice i ne propustite ovo čudo umjetnosti i spektakla!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt