najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Hrvatska zemlja domaćin 17. MEĐUNARODNOG FESTIVALA CAPOEIRE ANGOLE - Veli Lošinj 01.-05.07.2011 (p)
press,Thursday 23 June 2011

www.capoeiracamarada.hr

Capoeira Camarada


17. međunarodni festival Capoeire Angole „ENCONTRO DOS ANGOLEIROS-VADIANDO ENTRE AMIGOS “ 1.-5.07.2011. Veli Lošinj

Hrvatska je ove godine zemlja domaćin 17. Međunarodnog festivala Capoeire Angole ”ENCONTRO DOS ANGOLEIROS – VADIANDO ENTRE AMIGOS 2011”. Festival će se održati u Velom Lošinju od 1. do 5. srpnja. Na festivalu će gostovati dvjestotinjak sudionika iz Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Finske, Engleske, Škotske, Francuske, Slovačke, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

VADIANDO ENTRE AMIGOS je međunarodni festival Capoeire koji se održava već sedamnaestu godinu za redom. Prvi susret, održan je 1995. godine u Rio de Janeiru pod kreativnim vodstvom Mestre Marroma. Festival je stvoren u želji za očuvanjem tradicije i autohtonih rituala afro-brazilske kulture kroz suradnju sa starim majstorima Capoeire iz Bahie, žarišta afričke kulture u Brazilu. Nakon Rio de Janeira festival se održavao u Engleskoj, Škotskoj, Finskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Ove godine festival se održava u Hrvatskoj na Velom Lošinju od 1. do 5. srpnja 2011. godine. Na festivalu će gostovati dvjestotinjak sudionika iz Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Finske, Engleske, Škotske, Francuske, Slovačke, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Gostovat će velika imena iz svijeta Capoeire kao što su Mestre Boca Rica, Mestre Brandao, Mestre Marrom, Mestre Yuri, Mestre Simon Fantasma, Mestre Bom Cabelo i drugi.



Mestre Marrom umjetnički ravnatelj festivala jedan je od najpoznatijih i najkarizmatičnijih svjetskih majstora Capoeire. Mestre Marrom osnivač je svjetske organizacije „Marrom Capoeira e Alunos“ koja je nastala početkom 90-tih godina u Brazilu s ciljem očuvanja i promicanja afro-brazilske kulture, a posebno Capoeire Angole. Danas ovaj savez okuplja niz međunarodnih udruga iz cijelog svijeta i trenutno je jedna od najaktualnijih grupa Capoeire u Rio de Janeiru. Članovi organizacije posebno su angažirani na području dječje edukacije kako bi pomogli stotinama djece kojima prijeti siromaštvo i kriminal. Društveno je značajan njihov rad u brazilskim favelama s djecom kojima podučavajući ih Capoeiru, afro-brazilsku kulturu i njihovu vlastitu povijest nastoje pružiti priliku da se spase od nemogućih uvjeta života pod terorom narko-kartela, siromaštava i neobrazovanosti.
CAPOEIRA ANGOLA - vještina starih majstora Capoeira, brazilska borilačka vještina nastala je za vrijeme kolonijalnog perioda u Brazilu, a razvili su je afrički robovi u težnji za slobodom. Capoeira je ples, igra nadmudrivanja, dijalog, ritual, nastala kao spontana sinteza različitih afričkih kulturnih manifestacija na brazilskom tlu. Capoeira Angola, najtradicionalniji je stil ove umjetnosti, kojom se u Bahii, žarištu afričke kulture u Brazilu još uvijek bave stari majstori. U Capoeiri Angoli sačuvana je visoka osviještenost vezana uz glazbene korijene i afro-brazilsku kulturu. Capoeira stimulira razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, muzikalnosti, socijalne osviještenosti, duhovnosti i autodiscipline. U Capoeira Angoli, pokreti se vježbaju u kontroliranim formama, koje garantiraju sigurnost vježbača. Tradicionalna glazba, koja se izvodi na autohtonim instrumentima, upotpunjuje princip razvoja igre koja ljepotom zamjenjuje nasilje.

Više informacija o festivalu ”ENCONTRO DOS ANGOLEIROS – VADIANDO ENTRE AMIGOS 2011” pročitajte na stranicama www.capoeiracamarada.hr
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt