najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Svečana premijera filma 'Gabriel' 10. lipnja 2011. u kinu Europa (p)
press / Fade In,Tuesday 30 August 2011



Dugometražni dokumentarni film
GABRIEL
scenaristice Martine Globočnik i redateljice Vlatke Vorkapić imati svečanu premijeru 10. lipnja 2011. godine u 20h u Kinu Europa.

Film, u trajanju od sedamdeset minuta, tematizira pitanje ljubavi i erotike kako u sadašnjosti tako i u prošlosti Zagreba. Kako nabavka psa može pomoći u pronalaženju muža, a nabavka mačke otežati isto? Kako se ljubi i kako se ljubilo, kako se traži i kako se tražilo idealnog partnera, kako se varalo i kako se vara u Zagrebu? Sjedite bezbrižno u Tkalčićevoj, ispijate piće i želite biti viđeni. Biste li to željeli i prije sto godina?Što se smatra i što se smatralo erotikom a što pornografijom? Kako je erotika nekad prodavala proizvode u Zagrebu? Raznolikost životnih iskustva u Zagrebu kroz period od posljednjih sto godina.



Film je okupio brojne protagoniste koji s publikom dijele svoje životno iskustvo: glazbenica Andreja Košavić pokazuje kako ljudi mogu ostvariti svoj san; umjetnički par Vlasta Delimar i Milan Božić govore kako dijeliti umjetnost i ljubav, Darko Belušić, poznavatelj erotske povijest Zagreba i autor knjige „Priče iz stare Tkalče“, pokazuje gdje su nekad bili kupleraji; Žuži Jelinek – govori kako su se nekad dogovarali preljubnici a kako danas; mr.sc. Darko Dundović – viši predavač na Visokoj policijskoj školi za svoj je magistarski rad proučavao uzorke kod ubojstava bračnih i vanbračnih partnera; Karla Horvat Crnogaj i Tajana Josimović govore o ljudskoj povezanost koja može i nemora biti seksualna; Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić, glumački su bračni par koji glumi bračni par; ekipa emisije Radija 101 Mlohavi utikač - Toni Marošević, Petar Holenda, Renata Škudar razgovaraju sa slušateljima i prolaznicima. A tko je Gabriel saznat ćete pogledavši film.

Glazbu za film radila je grupa STAMPEDO, koji će izvesti glazbu iz filma nakon projekcije.

Vlatka Vorkapić scenaristica je i redateljica niza igranih, dokumentarnih i dokumentarno-igranih serija: «Kad zvoni?», «Pričopričalica», «Pučka intima», «Zagonetni ulomak», «Sin noći, brat sna», «Vjerovanja»; autorica je tridesetak dokumentarnih filmova i dva kratka igrana filma. Dobitnica je nagrade Marin Držić – godišnje nagrade Ministarstva kulture za najbolji dramski tekst – za tekst „Judith French“, koji je kao predstava hvaljena od publike i kritike.

Film je producirao produkcijski studio Fade In i Zagreb film, a financijski su ga podržali Gradski ured za kulturu te Hrvatski audiovizualni centar. Producenti filma su Magdalena Petrović (Fade In) i Vinko Brešan (Zagreb film).

Trailer filma pogledajte na http://vimeo.com/9441652
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt