najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Zagrebački plesni centar - lipanj 2011. (p)
press / ZPC,Saturday 04 June 2011



Broadcasting ''Shake-your-booty'' (HR)
12.6.2011.(Hrvatska koreografska platforma) | 19:00h | Zagrebački plesni centar
Reprize izvedbe predstave nakon Hrvatske koreografske platforme su: 13. i 14. lipnja u 20.00 h u Zagrebačkom plesnom centru
Koreografija:Maša Kolar i Zoran Marković
Plešu:Ognjen Vučinić (Zagrebački plesni ansambl), David Kristof i Xanthe Geeves
Fotografija: Vladimir Končar



Rasprava o jednakosti muškaraca i žena temeljena na tezi da su isti i jednaki u svemu traje stotinu godina. Ali ne - moja gospodo! Nije tako! Muškarci i žene potpuno su različiti, čak oprečni jedni drugima! U vrtlogu njihovih različitosti, u kontroverznosti međusobnih odnosa događaju se nevjerojatni obrati! Za to su krivi (ili zaslužni), upravo nepredvidivi, ali stalni, sukobi među njima.
Ako pak ne vjerujete u to, dođite na plesno-humoristički događaj: Broadcasting "Shake your booty" (iliti "Mrdnite dupetom")! Kako nam otkrivaju koreografi, « nepobitnim dokazima jedne "znanstvene" parodije, pokušat ćemo vas uvjeriti u to!».
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28
http://www.plesnicentar.info/


Tanka linija
Zrinka Lukčec i Petar Cvirn
16., 17. i 18. 6. | 20:00h | Zagrebački plesni centar
Organizacija Plešimedo u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom
Koncept, autori i izvođači: Zrinka Lukčec Kiko i Petar Cvirn
Koautor i dramaturgija: Mia Bučević



Uspostavljajući komunikaciju među dvjema pozicijama: "glumačkom" i "plesnom" (ako takva razlika u današnjim izvedbenim umjetnostima uopće i postoji), došli smo do odnosa koji se nalazi na granici nagona i razuma. Što je nagon? Što je razum? Koja je njihova subjektivna definicija? Zašto ljudi ostaju u odnosima i što na kraju prevlada, nagon ili razum?
Predstava kombinira dramske i plesne elemente, pokušavajući pojedinca duboko uvući u svoju priču kako bi se zapitao o životu koji dijeli sa osobom koju voli.
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/


Dvije Priče
23., 24. i 25. 6. | 20:00h | Zagrebački plesni centar
Dramaturgija i režija: Una Vizek
Koreografija: Ksenija Krutova i Una Vizek
Izvode: Ksenija Krutova i Una Vizek
Originalna glazba: Gio Baldovin
Svjetlo i tehnika: Goran Matošić
Ruskinja, Hrvatica, Zagrepčanka, Riječanka, inžinjerka, balerina, plesačica, koreografkinja, žena, djevojka, majka dvoje djece, stalno zaposlena, vječno zaposlena, umorna, ali sretna, nikad zadovoljna, znatiželjna, živahna, vesela, naprasita, marljiva, lijena, mlada, ne tako mlada, mršava, ne tako mršava, lijepa, još ljepša, iskrena, povodljiva, nesigurna, paničarka, control freak, nepovjerljiva, razočarana, ali puna nade, nikad ne odustaje, prelako odustaje, ponekad ustraje, voli knjige, voli prirodu, voli slobodu, voli obitelj, voli dečka, voli sebe, a ponekad i ne, voli djecu, voli pse, voli biljke, voli ples, voli ples, voli ples, voli ples.
Tko smo mi?
Ostvareno u suradnji s POGONom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Studentskim centrom u Zagrebu, Eks-scenom, Hrvatskim institutom za pokret i ples. Podržano od strane Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/


Touch Me festival 2011: Zlo/Upotreba energije
Zagreb, 29. lipnja – 3. srpnja 2011.
POGON Jedinstvo & Zagrebački plesni centar
Kustoski tim i organizacija: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
www.kontejner.org
Međunarodni interdisciplinarni trijenalni projekt Touch Me Festival 2011. s ovogodišnjom tematskom okosnicom Zlo/Upotreba energije održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Pogonu Jedinstvo te Zagrebačkom plesnom centru. Novo izdanje festivala koji se bavi umjetničko-kritičkim propitivanjem uloge znanosti, umjetnosti i tehnologije u suvremenom društvu, ove se godine bavi različitim konceptima i primjerima uporabe, zlouporabe i transformacije energije. Touch Me Festival 2011. suočava se s pragmatičnim pitanjima koja se tiču energetskih resursa, održivog razvoja, ekologije, futurističkih ideja i progresivnih znanstvenih istraživanja vezanih uz energiju i to kroz njezinu kreativnu upotrebu kao medija u suvremenoj umjetnosti te kroz aktivizam i teorijska promišljanja. Cilj je pružiti pogled na značenje i važnost energije s društvenog, ekonomskog, ekološkog i političkog stajališta. Festival se sastoji od međunarodne izložbe, radionice, simpozija, performansa i dvojezične publikacije s prilozima umjetnika i stručnjaka iz različitih znanstvenih polja.


Program u Zagrebačkom plesnom centru:
četvrtak, 30. Lipnja
- 17 h simpozij – predstavit će se jedinstveni primjeri i prakse vezane uz temu energije u suvremenoj umjetnosti, dizajnu, znanosti i aktivizmu.
- 21 h performans - LIGHTUNE.G (Bojan Gagić & Miodrag Gladović): Lighterature Reading No. 1 – rad se temelji na konverziji svjetla iz luminalnih objekata u tonske slike posredstvom fotoelektričkog efekta generiranog preko solarnih panela.


* Izložba u sklopu Touch me festivala održat će se od 29. lipnja – 3. srpnja | otvaranje 29. lipnja u 20h u Pogonu Jedinstvo
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt