najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

DANI PEŠČE 2011. od 06. do 11. lipnja 2011. (p)
press / ,Thursday 02 June 2011



DANI PEŠČE 2011.
Vrijeme održavanja: 06. do 11. lipnja 2011.

Mjesto održavanja: Peščenica, Zagreb

S ponosom i veseljem najavljujemo Dane Pešče 2011., kulturno-zabavnu manifestaciju koja će se od 6. do 11. lipnja (11. lipnja je centralni dio događanja) održati u i ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP, Ivanićgradska 41a, te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S.S. Kranjčević (Laurenčićeva i I. B. Mažuranić(Zapoljska 1), organiziranu od strane Kulturnog centra Peščenica. Četvrtu godinu za redom, manifestacija će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti.

Građani će moći vidjeti brojne kulturne i zabavne sadržaje raznih udruga, društava, učenika osnovnih i srednjih škola. Posjetiteljima će se predstaviti i članovi brojnih radionica Kulturnog Centra Peščenica, kao što su likovne, jezične i glazbene radionice, radionice plesa, hip hopa, capoeire i grafita. U sklopu akcije «Volim Pešču» poznati umjetnik Tomislav Lončar – Lonac oslikati će pročelje kulturnog centra grafiterskom tehnikom. U subotu 11. lipnja pripremamo završni i centralni dio manifestacije (glazbeni program) uz predstavu «Čudo braće Grimm», nagrađene za najbolju predstavu na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, cirkuserijom i DJ-em Mariom Kovačem.

Inicijativa Kulturnog centra Peščenica i Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak rezultirala je iznimnim kulturno – zabavnim događajem koji bilježi odličnu posjećenost i izuzetnu medijsku popraćenost. Kulturni centar već 60 godina kontinuirano senzibilizira brojne polaznike za glumu, slikarske i kiparske tehnike, jezike, glazbu, ples, te kroz umjetnički program, predstave, izložbe, radionice i predavanja visoko kotira na kulturnoj sceni Zagreba. Uz brojne radionice u sklopu Kulturnog centara Peščenica su Galerija događanja i Kazalište KNAP.




Kazalište KNAP (Kazalište na Peščenici) je mlado, energično kazalište osnovano 2005. g. u okviru Kulturnog centra Peščenica koje je, u svega par godina postojanja, uspjelo kvalitetom svojih predstava uključiti se u sam fokus kazališnih zbivanja, dok se u Galeriji događanja kontinuirano predstavljaju izložbe recentnih umjetnika.

Dane Peščenice posjeti oko tri tisuće (3.000) gledatelja, a najveći broj čini mlada, urbana populacija koja u periodu održavanja Dana Pešče dolazi iz svih dijelova grada Zagreba, sudjelujući u brojinim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama, koncertima...


PROGRAM DANA PEŠČE 2011.

Program će trajati od ponedjeljka 6.06. do subote 11.06. kada će biti i završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.

U ponedjeljak 6.06. program će početi u KCP-u u 19h s otvorenim umjetničkim radionicama crtanja i decoupagea, gdje će se posjetiteljima prikazati umijeće izrade crteža i raznih desoupage tehnika, te će se i oni sami moći okušati u istima.

U utorak 7.06. u KCP-u održati će se KLINCIJADA kada su na redu djeca i sve će biti podređeno njima. U 18h počinje otvorena likovna radionica u koju će se moći uključiti sva djeca i roditelji te izraditi zanimljive skulpture, crteže, kolaže... U 18.30 započinju kazališne, plesne, break dance i hip-hop radionice i produkcije, a u 19h će se održati mali koncert sintića. U 20.30h biti će izvedena predstava «18 razloga zašto ne biti u predstavi»

U Knjižnici S.S.Kranjčević u 19h Siniša Labrović započinje «Loše čitanje dobre poezije» uz koje će biti i «Pašta fažol na hobotnicu Borisa Greinera», dok je u knjižnici I.B.Mažuranić u 14h otvorenje izložbe, a u 17.30 predstava «Ružno pače».

U srijedu 8.06. u KCP-u u 20h je na programu dramska predstava «Dozvola za heroja» Teatra Gaudeamus. U knjižnica S.S. Kranjčević u 9.30 h biti će prikazan igrokaz «Lutkom pričam priču» zajedno s glazbenom igraonicom sa Željkom Vrbancem i Mahmutom Dedićem.

U 16 h započinje kreativna radionica «Izrada eko vrećica» u OŠ L. Pl Matačića.

U četvrtak 9.06. će u KCP-u u11h biti izvedena predstava za djecu i odrasle «Cabaret tri praščića», a započeti će i grafitno oslikavanje pročelja Centra u skolpu akcije «Volim Pešču».
U 20h u dvorani KNAP-a biti će predstava «Psihe» teatra Gaudeamus. U knjižnici I.B. Mažuranić u 16.30 h započinje igra GO sa Zvonkom Bednjancem, a u knjižnici S.S. Kranjčević u 19 h biti će održana Večer poezije, stihove govori Zvonko Novosel.
Petak 10.06. događanja započinju u 10h u knjižnici S.S. Kranjčević sa Igrom «Pamti damti» s književnikom Mladenom Kušecom. Nakon igre selimo se u knjižnicu I.B. Mažuranić gdje će u17.30 h biti izvedena predstava «Kradljivac keksa».

Ipak, petak je posebno rezerviran za otvorenje izložbe svih polaznika i radionica KC Peščenica, produkciju gitare te koncert Glazbene škole Zlatka Balokovića koji će biti izveden u koncertnoj dvorani od 20h, dok će drugi dio biti u 21.30 u atriju KCP-a pod zvijezdama uz baklje.

U subotu 11.06. u 20h u atriju KCP-a započinje VELIKO FINALE s kojim će KC Peščenica, kazalište KNAP i Galerija događanja proslaviti uspiješan završetak još jedne sezone, a na kojem će nam se pridružiti svi naši prijatelji, suradnici, umjetnici, glumci, gledatelji, polaznici, kao i svi oni željni dobre zabave. U 20h biti će prikazana predstava Tetara Gaudeamus, «Čudo braće Grimm» pobjednika ovogodišnjeg Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Oko 21h započinje performans cirkuserije i akrobata nakon čega slijedi završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.
U subotu će u 12h biti i otvorenje uzložbe «Borongaj sedamdesetih» u caffeu Dvojka.


DETALJAN RASPORED PO DANIMA:

6. LIPANJ – PONEDJELJAK
KCP - otvorene radionice
18 h – slikanje
19 h – decoupage

7. LIPANJ – UTORAK
KCP - Klincijada na Pešči
18 h – likovna radionica (atrij KCP-a)
18.30 h – kazališne i plesne radionice (dvorana KNAP-a)
19 h – hip-hop i break dance (atrij KCP-a)
19 h - mali koncert sintića (Koncertna dvorana KCP-a)
20.30h – predstava «18 razloga zašto ne biti u predstavi»
knjižnica S.S. Kranjčević
19 h – Siniša Labrović: Loše čitanje dobre poezije
- «Pašta fažol na hobotnicu Borisa Greinera»,
knjižnica I.B. Mažuranić
14 h – Izložba dječjih radova na terasi uz knjižnicu
17.30 h – predstava «Ružno Pače»

8. LIPANJ – SRIJEDA
KCP
20 h – predstava «Dozvola za heroja» Teatra G
knjižnica S.S. Kranjčević
9.30 h - igrokaz «Lutkom pričam priču»
- glazbena igraonica sa Željkom Vrbancem i Mahmutom Dedićem
16 h – kreativna radionica «Izrada eko vrećica» u OŠ L. Pl Matačića


9. LIPANJ – ČETVRTAK
KNAP
11 h – predstava «Cabaret tri praščića»
20h – predstava «Psihe» teatra Gaudeamus
knjižnica S.S. Kranjčević
19 h - Večer poezije – stihove govori Zvonko Novosel
knjižnica I.B. Mažuranić
16.30 h – igra GO sa Zvonkom Bednjancem

10. LIPANJ – PETAK
KCP
20 h – izložba likovnih radionica (prostor u i oko KCP-a)
20 h – koncert glazbene škole Zlatko Balokvić I. dio (koncertna dvorana)
20 h – produkcija radionice gitare (dvorana KNAP-a)
21.30 - koncert glazbene škole Zlatko Balokvić II. dio (u atriju KCP-a)
knjižnica S.S. Kranjčević
10 h – Igra «Pamti damti» s književnikom Mladenom Kušecom
knjižnica I.B. Mažuranić
17.30 h – predstava «Kradljivac keksa»

11. LIPANJ – SUBOTA
VELIKO FINALE
caffe Dvojka
12h otvorenje uzložbe «Borongaj sedamdesetih»
KCP
20 h – predstava «Čudo braće Grimm» Teatar G (dvorana KNAP-a)
21 h – artistički performans (atrij KCP-a)
22 h – završni tulum by DJ Marijo Kovač (atrij KCP-a)
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt