najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

28 TSP - Hrvatska koreografska platforma (p)
press / TSP,Thursday 02 June 2011



Hrvatska koreografska platforma iznimno se održava ove godine od 9. do 12. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru. Predstavit će se djela sljedećih autora: Maja Drobac, Maša Kolar i Zoran Marković, Marija Šćekić, Irma Omerzo, Sanja Tropp Frühwald i Marjana Krajač.

Također će se prikazati blok kraćih koreografija mladih autora: Roberte Milevoj iz Pule, Martine Rukavine iz Rijeke, te Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića iz Zagreba.

Dio hrvatske produkcije prikazan je ranije u okviru programa 28. Tjedna suvremenog plesa - poput predstave SPIN u izvedbi Studija za suvremeni ples, i prezentacije premijere nove predstave Saše Božića i Petre Hrašćanec"Love will tear us apart".

Hrvatska koreografska platforma dio je programa koji se nudi stranim promotorima i organizatorima iz Francuske koji borave u to vrijeme u Zagrebu kako bi odabrali program za prezentaciju Hrvatske kulture u Francuskoj 2012. godine. Cjelokupni program njihova boravka kao i prezentacija naslova iz bogate produkcije hrvatske plesne scene realizira se u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske uz sudjelovanje UPUH-a i Plesnog Centra TALA.


Četvrtak, 09.06. 2011.
Mala tragedija
Histeria Nova (HR)
9.6.2011. | 19:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10



Ideja, scenarij, koreografija, režija, izvedba: Marija Šćekić
Rigging (alpinizam): Ivica Radić, Vladimir Novak
Elektronska glazba: Ranko Šajfar
Glazba za solo klavir (kompozicija i izvedba): Zoran Šćekić
Svjetlo: Saša Bogojević, Marija Šćekić
Animacija: Majda Džanić
Kostimografija/scenografija: Mihaela Županić, Marija Šćekić
Tehnički asistent: Ivan Leko
Fotografija: Zrinka Funarić, Nina Đurđević
Video snimanje i montaža: Čejen Černić
Produkcija: Marija Šćekić-Histeria NOVA 2010-2011 u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples
Život na rubu osnovna je misao plesne predstave Marije Šćekić u kojoj rub predstavlja opasnost, rizik, tjeskobu, hrabrost i borbu bez kojih umjetnik nije u stanju pomaknuti granice vlastitog napretka. Predstava "Mala tragedija" je izazovan, riskantan i tehnički vrlo zahtjevan projekt koji na jedinstven i inovativan način koristi scenski prostor Zagrebačkog plesnog centra. Razlikuje se od ostalih plesnih predstava po tome što autorica u predstavi primjenjuje neuobičajene zakonitosti pokreta tijela u prostoru. Integralni dio koreografije čine elementi slobodnog pada, leta, distorzije i koordinacije tijela kakvi su rijetko viđeni u plesnom teatru.
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Bones (revisited)
Jule Flierl, Sanja Tropp Frühwald (DE/HR)
9.6.2011. | 21:00h | Histrionski dom
Performance/koncept, koreografija, izvedba: Jule Flierl, Sanja Tropp Frühwald
Video koncept: Jule Flierl, Sanja Tropp Frühwald, Bartholomäus Honik
Montaža: Bartholomäus Honik
Kamera: Bartholomäus Honik, Goran Škofić
Video - izvedba: Terezija Tišljarić, Ingeborg Flierl
Dizajn scene: Sanja Tropp Frühwald, Jule Flierl
Dizajn zvuka i izbor glazbe: Damir Šimunović
Kostimi: Katharina Müller
Voditelj tehnike i rasvjete: Bojan Gagić
Tekst: Jule Flierl, Sanja Tropp Frühwald
Fotografije: David Mihoci
Grafički dizajn: Caroline Böttcher
Produkcija: VRUM performing arts collective
Igraći prostor interdisciplinarnog projekta "Bones" pruža mogućnost za susret koji se nikada nije dogodio - dvije bake, čije se životne priče vežu kroz pripadnost generaciji koja je preživjela i proživjela velike promjene 20. stoljeća: fašizam, socijalizam, a sada svjedoči i na vlastitoj koži osjeća propast. Kroz projekt "Bones" otvara se diskusija o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu te o načinima tretiranja izvedbenog i glasajućeg tijela.
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Vizija
Martina Rukavina (HR)
9.6.2011. | 22:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Koreografkinja: Martina Rukavina
Izvođačice: Martina Rukavina, Katarina Rilović
Dizajn svjetla: Dalibor Fugošić
Vizija je dinamičan duet o dvoje različitih ljudi koji putuju u istom smjeru. Govori o procesu donošenja odluka, slučajnim izborima i njihovim posljedicama. Gubitak individualnosti, trenutak slabosti i nemira koji vodi novom pronalasku zajedničke energije i pokreta u prostoru te izgradnji ne samo fizičkog, već intelektualnog odnosa. Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Randevu
9.6.2011. | 22:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Masa Dance Company (HR)
Autori: Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić (ZPA)
Izvođači: Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Produkcija: Masa Dance Company i Zagrebački plesni ansambl (ZPA)
Randevu nudi generacijsku inventuru prvih 25 godina svojih autora, a rezultat koje je, kako kažu: prijateljstvo, podrška, razumijevanje, tolerancija, provokacija, suosjećanje, energija, seksualnost, drama, smijeh, sloboda, odvojenost, zajedništvo, promjena, konstanta, ustrajnost, hrabrost, ljepota, snaga, razigranost, zrelost... LJUBAV!
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Roberta, Roberta
Roberta Milivoj i Matija Debeljuh (HR)
9.6.2011. | 22:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10



Autori : Roberta Milevoj i Matija Debeljuh
Koreograf, izvođač: Roberta Milevoj
Video: Matija Debeljuh
Dramaturg: Sandro Siljan
Dizajn svjetla: Dario Družeta
Asistent koreografa: Tomislav Feller
Što ako plesaču vlastito tijelo više ne dozvoljava da koristi vokabular koji je razvijao od trenutka kada je počeo učiti plesati? Što ako novo tijelo i nove okolnosti čine svaki prethodno izučen pokret lažnim?
U pedesetominutnom solu, izvođačica podržana video projekcijama, iznosi pred publiku autobiografsku priču u kojoj je primorana nanovo ispisati vlastito tijelo kako bi mogla nastaviti plesati.
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Petak, 10.06. 2011.
Zagrebački plesni centar, Ilica 10, u 16:00 h
Pozivamo Vas na druženje s umjetnicima!


Subota, 11.06.2011.
Tehnika
Marmot (HR)
11.06.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Ideja i koreografija: Irma Omerzo



Izvođači ove predstave izražavaju se u različitim medijima. Svoje su vještine stekli posve drugačijim putovima. Pa ipak, na pitanja o svojoj izvedbenoj tehnici odgovaraju vrlo slično: ''Tehniku neprestano iznova otkrivamo na sve suptilnijim nivoima vlastitog izraza. Ona s vremenom postaje dio nas, našeg izraza i naše svakodnevice čak i onda kada je želimo negirati ili zanemariti. Bez jasnog konteksta unutar kojeg se služimo tehnikom i bez nadahnuća za pojedine izvedbe, tehnika se svodi na, za nas, besmisleno tehniciranje.'' Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Vjeverice uzvraćaju udarac
Maja Drobac (HR)
11.6.2011. | 19:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10



Autorica: Maja Drobac
Koreografija i izvedba: Sara Barbieri (ZPA), Darija Doždor (ZPA), Maja Drobac, Ognjen Vučinić (ZPA)
Oblikovanje svjetla: Marko Bolković
Kostimografija: Petra Dančević
Obrada glazbe: Adam Semijalac
Produkcija: Dance Lab Collective, Hrvatski institut za pokret i ples
Vjeverice uzvraćaju udarac nastavak je svoje prethodnice Vjeverice na juriš. Nakon dvije i pol godine koliko je prošlo od posljednje izvedbe Vjeverica na juriš, plesači preispituju svoja vlastita sjećanja i predodžbe iz prvoga dijela. Jesmo li se promijenili i koliko, ili smo imali hrabrosti ostati isti? Prvo što je zamjetljivo jest da Vjeverice uzvraćaju udarac više nisu same... Nova je vjeverica ušla u njihov prostor i samom svojom prisutnošću promijenila mnogo toga.
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Nedjelja, 12.06.2011.
Short Fantasy About Reclaiming The Ownership Of My Body
12.6.2011. | 18:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Koreografija i izvedba: Marjana Krajač (HR)
Marjana Krajač (HR) izvesti će solo 'Short Fantasy About Reclaiming The Ownership Of My Body' u kojem propituje odnos vlasništva nad svojim tijelom. Kako kaže sama autorica: „Moje tijelo nije u mojem vlasništvu. Svoje tijelo koristim, hranim, kroz njega doživljavam svijet. (...) Ako tijelo nije u mojem vlasništvu to znači da ga dijelim s nekim drugim instancama, da neke druge instance polažu i egzekutiraju pravo da ga koriste; da ga usmjeravaju, da ga kontroliraju te da ga strukturiraju u područje odgovornosti.“ Marjana Krajač je koreografkinja koja pripada mlađoj generaciji hrvatske suvremene plesne scene. Završila je Školu za suvremeni ples “Ana Maletić” u Zagrebu, a školovala se također na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu gdje je također studirala teologiju i religiju na Humboldt Univerzitetu. Nakon što je diplomirala, kao plesačica i koreografkinja surađivala je s brojnim koreografima u Berlinu. Dobitnica je europske stipendije za suvremeni ples DanceWEB te stipendije Mobile Academy Berlin. Živi i radi u Zagrebu gdje je osnovala proizvodni kolaborativ SODABERG.
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Broadcasting ''Shake-your-booty'' (HR)
12.6.2011. | 19:00h | Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Koreografija:Maša Kolar i Zoran Marković
Plešu:Ognjen Vučinić (Zagrebački plesni ansambl), David Kristof i Maša Kolar
Fotografija: Vladimir Končar
Rasprava o jednakosti muškaraca i žena temeljena na tezi da su isti i jednaki u svemu traje stotinu godina. Ali ne - moja gospodo! Nije tako! Muškarci i žene potpuno su različiti, čak oprečni jedni drugima! U vrtlogu njihovih različitosti, u kontroverznosti međusobnih odnosa događaju se nevjerojatni obrati! Za to su krivi (ili zaslužni), upravo nepredvidivi, ali stalni, sukobi među njima.
Ako pak ne vjerujete u to, dođite na plesno-humoristički događaj: Broadcasting "Shake your booty" (iliti "Mrdnite dupetom")! Kako nam otkrivaju koreografi, « nepobitnim dokazima jedne "znanstvene" parodije, pokušat ćemo vas uvjeriti u to!».
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28


Blagajna:
Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Svakim danom, osim nedjelje: 12:00- 19:00 h
Rezervacije: 091/ 976 7049
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt