najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Tjedan suvremenog plesa 2011: Četvrtak, 2. lipanj (p)
press / TSP,Sunday 29 May 2011



HRVATSKI INSTITUT ZA POKRET I PLES
PROGRAM DOGAĐANJA 28. TJEDNA SUVREMENOG PLESA
24. svibanj- 02. lipanj 2011.
Zagreb/ Rijeka

Najave za četvrtak 02. lipnja 2011.


M. - Solo za tri uma (dijalozi s Marcelom Proustom)
Miloš Sofrenović (SR/AT)


02.06.2011. | 19:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Autor i izvođač: Miloš Sofrenović



Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=d_7a1Yeeof8&feature=player_embedded#at=17

Fizički pokret, izveden i doživljen u sadašnjem vremenu, zapravo je, vremenski gledano, prolazni doživljaj. Jednom izveden, pokret se zapravo uvijek analizira i razumije kroz ponovno vraćanje iskustvu koje pripada prošlosti. Kroz dijalog sa najznačajnijim djelom Marcela Prousta "U potrazi za izgubljenim vremenom" autor otkriva snažnu vezu između tri diskursa - SJEĆANJA, POKRETA I MONOLOGA. Solo projekt "M. - SOLO ZA TRI UMA" (Dijalozi s Marcelom Proustom) istražuje i istovremeno dovodi u pitanje korelaciju između ova tri diskursa.

Miloš Sofrenović diplomirao je na londonskom Laban Dance Centeru. Dodatno se usavršavao na stipendijama organizacija kao što su: DanceWeb program (Austria), Dance Omi Residency program (SAD), DanzInc Residency Program (Singapur). Plesao je za Odyssey Dance Theatre (Singapur), Tanz Theatre Wien (Austrija), Coartris (Njemačka), Pina Bausch Tanztheater Wuppertal (Njemačka) i Netherlands Dance Theatre II, ali i koreografirao za Johna Gallianoa i Dior. Njegove koreografije izvođene su u londonskom Cochrane Theatreu, u Bonnie Bird Theatre, na Solistice Festivalu i Edinburgh Fringe Festivalu. Povezivanje književnosti i pokreta njegova je trajna umjetnička opsesija. Osim plesnom umjetnošću, bavi se i filmom, dramom, kreativnim pisanjem te fotografijom.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Spin
Studio za suvremeni ples (HR)


02.06.2011. | 21:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Koreografija: Matthew William Smith



‘Spin’ referira na tijelo u rotaciji oko svoje osi. Kako kaže sam autor: “Zanimao me je rad u polju minimalizma: pronaći reducirani vokabular pokreta koji je učinkovit i pročišćen, gotovo elegantan… Generiranje pokreta tiče se upošljavanja centrifugalne sile, no što je manje poznato i centripetalne. Volim misliti o plesačima kao o eksperimentalnim fizičarima koji posjeduju intimno razumijevanje sila koje djeluju na nas. Čak i u potpunom mirovanju mi se sastojimo od kretanja, tako da gdje god postoji ljudsko biće, uvijek će biti i spina.”

Studio za suvremeni ples (SSP)_ prvi je hrvatski ansambl suvremenoga plesnog izraza osnovan 1962. godine u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom Ane i Vere Maletić. Godine 1968. umjetničko vodstvo preuzima Tihana Škrinjarić, 1979. godine Zaga Živković, a 1997. godine Bosiljka Vujović-Mažuran. Studio svoj rad temelji na tradiciji inovacije u polju suvremenog plesnog izraza, uvijek prihvaćajući nove trendove u umjetničkoj i kulturnoj komunikaciji. Uz domaće koreografe koji su godinama djelovali i djeluju na hrvatskoj plesnoj sceni, ansambl je surađivao i s brojnim vrhunskim koreografima i pedagozima iz Francuske, Engleske, SAD-a, Španjolske, Slovenije, Nizozemske. SSP je godinama prisutan na svim hrvatskim scenama, surađujući sa zagrebačkim kazalištima te nastupajući na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Roberta, Roberta
Roberta Milivoj i Matija Debeljuh (HR)


2.6.20011. | 20:00h | HKD Rijeka
autori: Roberta Milevoj i Matija Debeljuh
koreograf/ izvođač: Roberta Milevoj



Što ako plesaču vlastito tijelo više ne dozvoljava da koristi vokabular koji je razvijao od trenutka kada je počeo učiti plesati? Što ako novo tijelo i nove okolnosti čine svaki prethodno izučen pokret lažnim?

U pedesetominutnom solu, izvođačica podržana video projekcijama, iznosi pred publiku autobiografsku priču u kojoj je primorana nanovo ispisati vlastito tijelo kako bi mogla nastaviti plesati.

Roberta, Roberta je autorski projekt plesne umjetnice Roberte Milevoj i video umjetnika Matije Debeljuha. Sjedinjavanjem njihovih formi izražavanja, u ovom projektu bave se odnosom između plesa i filma kao proširenog medija unutar kazališta. Oslanjajući se na karakteristike pojedinih formi, u cilju je istražiti zadani prostor pokušavajući interferirati realnim u fiktivno i obrnuto.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt