najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Tjedan suvremenog plesa 2011: Srijeda, 1. lipanj (p)
press / TSP,Sunday 29 May 2011



PROGRAM DOGAĐANJA 28. TJEDNA SUVREMENOG PLESA
24. svibanj- 02. lipanj 2011.
Zagreb/ Rijeka

9. dan Festivala- srijeda 01. lipnja 2011.


Map of my heart- Helen Walkley (CA) u suradnji s učenicima Škole suvremenog plesa Ane Maletić

01.06.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10 (Škola suvremenog plesa Ane Maletić)
02.06. 2011. | 12:00h | Hrvatski Kulturni Dom – Sušak , Strossmajerova 1, Rijeka (Škola suvremenog plesa Ane Maletić/ Škola za suvremeni ples i balet Donja Vežica/ Flashdance)



Map of my heartkomad je koji je koreografkinja Helen Walkleynapravila s 11 djevojaka u dobi od 16 do 19 godina.Dala im je smjernice/upute, promatrala njihove reakcije te način na koji su prisutne. Odabrala je specifične, naizgled jednostavne pokrete i geste.

Helen Walkley je nezavisna performerica, koreografkinja i nastavnica iz Vancouvera, Kanada. Intenzivno je radila i živela u Holandiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Helen je svoje performanse izvodila na New York Improvisation Festivalu te na sceni Dance Theater Workshop u New Yorku, a potom i na American Dance Festivalu.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Sideways Rain
Alias (CH)


31.05.2011. | 20:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
01.06.2011. | 19:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
Koreograf: Guilherme Botelho



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=B0LnCrMQTSs

Petnaest plesača u neprekidnom nizu prelaze s jedne strane pozornice na drugu. Hodaju, trče, padaju, dižu se, zastajkuju, iznova se kreću – kao da ih pokreće neki kompulzivni nagon. Kroz ponavljanje fraza i sekvenci pokreta, kroz postepeno povećavanje ritmičkih struktura unutar samog djela, izranja vizualno bogata koreografija ispunjena čudnovatom, gotovo zaraznom energijom kojoj je nemoguće odoljeti. Kao što je uobičajen slučaj sa skupinom Alias, koreografija i umjetnički ciljevi se u potpunosti preklapaju. Ovoga puta Guilherme Botelho nam pruža vizualnu i fizičku metaforu jedinstvene sile koja pokreće život. Prosto savršenstvo u svojoj jednostavnosti.

Brazilski koreograf koji živi i radi u Švicarskoj, Guilherme Botelho, ovog puta daje vizualnu i fizičku metaforu čiste snage koja je izvor života.

„Dok gledamo predstavu Sideways Rain prijeti nam vrtoglavica, a srce ubrzano kuca. S ovim djelom Guilherme Botelho slavi ples osjetila koji ima tendenciju da se pretoči u trans. HIPNOTIZIRAJUĆE, UPEČATLJIVO, OPČINJAVAJUĆE, FASCINANTNO (…)“ Marie-Pierre Genecand, Le Temps, Switzerland

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


The Project
Izraelska opera, Suzanne Dellal Centar (IL)


01.06.2011. | 20:00h | KD Lisinski
Koreografi : Jacopo Godania, Marc Goecke



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=Oj6lypp6DvM&feature=player_embedded

The Project je nastao u suradnji Suzanne Dellal Centra i Izraelske opere, tj. u suradnji priznatih međunarodnih suvremenih koreografa s novoosnovanom skupinom sastavljenom od desetak najboljih mladih izraelskih plesača. The Project čine tri djela koja kombiniraju estetiku i tehniku klasičnog baleta sa smjelošću suvremenog plesa: Light Years – Jacopa Godania (Italija) i Super Nova – Marca Goeckea (Njemačka) te u okviru premijerne izvedbe koreografija Through the Center – Emanuela Gata (Francuska). Djela ovih koreografa na repertoaru su vodećih međunarodnih plesnih skupina poput: NDT, The Paris Opera Ballet, Stuttgart Ballet, Scapino Ballet, Monte Carlo Ballet i mnogih drugih. Umjetnički direktor Projekta je Mate Moray, bivši plesač Izraelskog Baleta, koji je čest gost na međunarodnim scenama.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Tao te
Ferenc Fehér (HU)


31.05.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
01.06.2011. | 21:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Koreografija i glazba: Ferenc Fehér



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=47yXC6np6_E

Ferenc Fehér samouki je mađarski plesač i koreograf koji u svojoj umjetnosti koristi tehnike borilačkih vještina i hip hopa. Tim putem stvara poseban stil. Dobitnik je nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada za svoj rad, a živi i radi u Budimpešti. Njegov komad «Tao Te» je plesno-kazališni duo vrlo precizne dramaturgije.

Kao autodidakt bez dovršenog formalnog plesnog obrazovanja, Ferenc Fehér je stvorio vlastiti stil u kojem se opažaju utjecaji free style plesa i tehnika borilačkih vještina. Od 1999. do 2007. djelovao je unutar kompanije Finita la Commedia pod umjetničkim vodstvom redateljice Anikó Juhász (O. Caruso). Svoje vlastite koreografije počinje stvarati od 2007. Nastupao je na brojnim međunarodnim festivalima i scenama diljem Europe i svijeta (Njemačka, Francuska, Španjolska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Izrael, Južna Koreja itd.). Za svoj je rad višestruko nagrađivan: 2010. godine primio je Nagradu Rudolf Laban za najbolje koreografsko ostvarenje u Mađarskoj.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt