najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Tjedan suvremenog plesa 2011: Srijeda, 1. lipanj (p)
press / TSP,Sunday 29 May 2011



PROGRAM DOGAĐANJA 28. TJEDNA SUVREMENOG PLESA
24. svibanj- 02. lipanj 2011.
Zagreb/ Rijeka

9. dan Festivala- srijeda 01. lipnja 2011.


Map of my heart- Helen Walkley (CA) u suradnji s učenicima Škole suvremenog plesa Ane Maletić

01.06.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10 (Škola suvremenog plesa Ane Maletić)
02.06. 2011. | 12:00h | Hrvatski Kulturni Dom – Sušak , Strossmajerova 1, Rijeka (Škola suvremenog plesa Ane Maletić/ Škola za suvremeni ples i balet Donja Vežica/ Flashdance)



Map of my heartkomad je koji je koreografkinja Helen Walkleynapravila s 11 djevojaka u dobi od 16 do 19 godina.Dala im je smjernice/upute, promatrala njihove reakcije te način na koji su prisutne. Odabrala je specifične, naizgled jednostavne pokrete i geste.

Helen Walkley je nezavisna performerica, koreografkinja i nastavnica iz Vancouvera, Kanada. Intenzivno je radila i živela u Holandiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Helen je svoje performanse izvodila na New York Improvisation Festivalu te na sceni Dance Theater Workshop u New Yorku, a potom i na American Dance Festivalu.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Sideways Rain
Alias (CH)


31.05.2011. | 20:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
01.06.2011. | 19:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
Koreograf: Guilherme Botelho



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=B0LnCrMQTSs

Petnaest plesača u neprekidnom nizu prelaze s jedne strane pozornice na drugu. Hodaju, trče, padaju, dižu se, zastajkuju, iznova se kreću – kao da ih pokreće neki kompulzivni nagon. Kroz ponavljanje fraza i sekvenci pokreta, kroz postepeno povećavanje ritmičkih struktura unutar samog djela, izranja vizualno bogata koreografija ispunjena čudnovatom, gotovo zaraznom energijom kojoj je nemoguće odoljeti. Kao što je uobičajen slučaj sa skupinom Alias, koreografija i umjetnički ciljevi se u potpunosti preklapaju. Ovoga puta Guilherme Botelho nam pruža vizualnu i fizičku metaforu jedinstvene sile koja pokreće život. Prosto savršenstvo u svojoj jednostavnosti.

Brazilski koreograf koji živi i radi u Švicarskoj, Guilherme Botelho, ovog puta daje vizualnu i fizičku metaforu čiste snage koja je izvor života.

„Dok gledamo predstavu Sideways Rain prijeti nam vrtoglavica, a srce ubrzano kuca. S ovim djelom Guilherme Botelho slavi ples osjetila koji ima tendenciju da se pretoči u trans. HIPNOTIZIRAJUĆE, UPEČATLJIVO, OPČINJAVAJUĆE, FASCINANTNO (…)“ Marie-Pierre Genecand, Le Temps, Switzerland

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


The Project
Izraelska opera, Suzanne Dellal Centar (IL)


01.06.2011. | 20:00h | KD Lisinski
Koreografi : Jacopo Godania, Marc Goecke



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=Oj6lypp6DvM&feature=player_embedded

The Project je nastao u suradnji Suzanne Dellal Centra i Izraelske opere, tj. u suradnji priznatih međunarodnih suvremenih koreografa s novoosnovanom skupinom sastavljenom od desetak najboljih mladih izraelskih plesača. The Project čine tri djela koja kombiniraju estetiku i tehniku klasičnog baleta sa smjelošću suvremenog plesa: Light Years – Jacopa Godania (Italija) i Super Nova – Marca Goeckea (Njemačka) te u okviru premijerne izvedbe koreografija Through the Center – Emanuela Gata (Francuska). Djela ovih koreografa na repertoaru su vodećih međunarodnih plesnih skupina poput: NDT, The Paris Opera Ballet, Stuttgart Ballet, Scapino Ballet, Monte Carlo Ballet i mnogih drugih. Umjetnički direktor Projekta je Mate Moray, bivši plesač Izraelskog Baleta, koji je čest gost na međunarodnim scenama.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Tao te
Ferenc Fehér (HU)


31.05.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
01.06.2011. | 21:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Koreografija i glazba: Ferenc Fehér



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=47yXC6np6_E

Ferenc Fehér samouki je mađarski plesač i koreograf koji u svojoj umjetnosti koristi tehnike borilačkih vještina i hip hopa. Tim putem stvara poseban stil. Dobitnik je nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada za svoj rad, a živi i radi u Budimpešti. Njegov komad «Tao Te» je plesno-kazališni duo vrlo precizne dramaturgije.

Kao autodidakt bez dovršenog formalnog plesnog obrazovanja, Ferenc Fehér je stvorio vlastiti stil u kojem se opažaju utjecaji free style plesa i tehnika borilačkih vještina. Od 1999. do 2007. djelovao je unutar kompanije Finita la Commedia pod umjetničkim vodstvom redateljice Anikó Juhász (O. Caruso). Svoje vlastite koreografije počinje stvarati od 2007. Nastupao je na brojnim međunarodnim festivalima i scenama diljem Europe i svijeta (Njemačka, Francuska, Španjolska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Izrael, Južna Koreja itd.). Za svoj je rad višestruko nagrađivan: 2010. godine primio je Nagradu Rudolf Laban za najbolje koreografsko ostvarenje u Mađarskoj.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt