najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Tjedan suvremenog plesa 2011: Utorak, 31. svibnja (p)
press / TSP,Sunday 29 May 2011



PROGRAM DOGAĐANJA 28. TJEDNA SUVREMENOG PLESA
24. svibanj- 02. lipanj 2011.
Zagreb/ Rijeka

8. dan Festivala- utorak, 31. svibnja 2011.


Tao te
Ferenc Fehér (HU)


31.05.2011. | 18:00h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
01.06.2011. | 21:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Koreografija i glazba: Ferenc Fehér



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=47yXC6np6_E

Ferenc Fehér samouki je mađarski plesač i koreograf koji u svojoj umjetnosti koristi tehnike borilačkih vještina i hip hopa. Tim putem stvara poseban stil. Dobitnik je nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada za svoj rad, a živi i radi u Budimpešti. Njegov komad «Tao Te» je plesno-kazališni duo vrlo precizne dramaturgije.

Kao autodidakt bez dovršenog formalnog plesnog obrazovanja, Ferenc Fehér je stvorio vlastiti stil u kojem se opažaju utjecaji free style plesa i tehnika borilačkih vještina. Od 1999. do 2007. djelovao je unutar kompanije Finita la Commedia pod umjetničkim vodstvom redateljice Anikó Juhász (O. Caruso). Svoje vlastite koreografije počinje stvarati od 2007. Nastupao je na brojnim međunarodnim festivalima i scenama diljem Europe i svijeta (Njemačka, Francuska, Španjolska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Izrael, Južna Koreja itd.). Za svoj je rad višestruko nagrađivan: 2010. godine primio je Nagradu Rudolf Laban za najbolje koreografsko ostvarenje u Mađarskoj.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


My Fire is Still Burning For You
David Zambrano (VE/NL)


31.05.2011. | 19:00h | DK Gavella, Frankopanska 8-10, Zagreb
02.06.2011. | 21:00h | Hrvatski Kulturni Dom – Sušak , Strossmajerova 1, Rijeka
Koreograf/ izvođač: David Zambrano



David Zambrano je venezuelanski koreograf i plesač, svjetski priznati pedagog koji je svijet suvremenog plesa obogatio posebnim individualnim pristupom stvaranju plesnih kompozicija, ali i novim vokabularom. Tehnike koje je razvio- Flying Low i Passing Through prave su inovativne tehnologije koje su bitno utjecale na razvoj tehnike plesne improvizacije.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Sideways Rain
Alias (CH)


31.05.2011. | 20:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
01.06.2011. | 19:00h | Zagrebačko Kazalište Mladih, Teslina 7
Koreograf: Guilherme Botelho



Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=B0LnCrMQTSs

Petnaest plesača u neprekidnom nizu prelaze s jedne strane pozornice na drugu. Hodaju, trče, padaju, dižu se, zastajkuju, iznova se kreću – kao da ih pokreće neki kompulzivni nagon. Kroz ponavljanje fraza i sekvenci pokreta, kroz postepeno povećavanje ritmičkih struktura unutar samog djela, izranja vizualno bogata koreografija ispunjena čudnovatom, gotovo zaraznom energijom kojoj je nemoguće odoljeti. Kao što je uobičajen slučaj sa skupinom Alias, koreografija i umjetnički ciljevi se u potpunosti preklapaju. Ovoga puta Guilherme Botelho nam pruža vizualnu i fizičku metaforu jedinstvene sile koja pokreće život. Prosto savršenstvo u svojoj jednostavnosti.

Brazilski koreograf koji živi i radi u Švicarskoj, Guilherme Botelho, ovog puta daje vizualnu i fizičku metaforu čiste snage koja je izvor života.

„Dok gledamo predstavu Sideways Rain prijeti nam vrtoglavica, a srce ubrzano kuca. S ovim djelom Guilherme Botelho slavi ples osjetila koji ima tendenciju da se pretoči u trans. HIPNOTIZIRAJUĆE, UPEČATLJIVO, OPČINJAVAJUĆE, FASCINANTNO (…)“ Marie-Pierre Genecand, Le Temps, Switzerland

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti


Love will tear us apart
De facto/ Saša Božić (HR)


31.05.2011. | 21:30h | Zagrebački Plesni Centar, Ilica 10
Koncept: Saša Božić
Koreografija: Saša Božić i Petra Hrašćanec



Love will tear us apart solo je kreiran za izvođačicu Petru Hrašćanec. Sam rad žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Pitanje vlasništva nad izvedbom isprva stavljeno u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, ekstremno se proširuje u širi umjetnički i socijalni okvir. Izvođačica izvodi plesne numere, odabrane ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko efemerne detalje o nastanku same produkcije, raspličući suptilnu mrežu odnosa moći koja definira čin izvedbe.

De facto je kazališna skupina koju su 2009. osnovali renomirani zagrebački plesni i kazališni umjetnici: Barbara Matijević i Saša Božić. Interes kompanije leži prvenstveno u povezivanju s međunarodnim umjetnicima koji s autorima dijele slične interese u polju istraživanja i eksperimenta u izvedbenim umjetnostima.
Saša Božić, kazališni je redatelj i dramaturg, prisutan u polju europskog suvremenog plesa. Kao dramaturg, izvan Hrvatske surađuje s priznatim koreografima poput: Isabele Schaad ( Berlin, Njemačka), Simone Aughterloney ( Berlin, Njemačka ), Francesce Scavette ( Oslo, Norveška ), Martine Pisani (Pariz, Francuska ) i Dalije Aćin ( Beograd, Srbija ). Potpisuje dramaturgiju za nagrađivane predstave poput „Ogoljeno“ ( Zagrebački plesni ansambl-Nagrada hrvatskog glumišta 2008. za Najbolju plesnu predstavu, koreografija: Snježana Abramović Milković ), „Nos Vamos a ver“ ( Kazalište Novi život, Zagreb, Grand prix festivala Zlatni lav u Umagu, koreografija:Ksenija Zec), „Isto“ ( Zagrebački plesni ansambl, Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju koreografiju Kseniji Zec, 2005 ).

Petra Hrašćanec plesno školovanje započela je u Zadru u Glazbenoj Školi Blagoje Bersa, a potom ga nastavila u Zagrebu u srednjoj školi za ritmiku ples “Ana Maletić”. 2004. godine upisuje plesnu akademiju u Salzburgu “Salzburg Experimental Academy of Dance”. Osim dugogodišnjeg rada u Zadarskom plesnom ansamblu izdvaja se još i rad u Studiju za suvremni ples u Zagrebu i umjetničkoj organizaciji dance_lab collective čiji je suosnivač. Tijekom dosadašnjeg rada susrela se s mnogim pedagozima između kojih izdvaja najvažnije: Ted Stofer, Anton Lachty, Matej Kejžar, Matthew Willam Smith, Jozef Frucek, Linda Capetanea, Trisha Baumann, Milan Kozanek, Martin Sonderkamp, Bruno Caverna, Andrew Harwood, Eileen Standley, Susan Rethorst, Elizabeth Farr, Charles Linehan, Sanna Myllylahti, Susan Klein, David Zambrano, Francesco Scavetta, David Hernandez. Sudjelovala je i u mnogim predstavama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/hr/novosti
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt