najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

EDU&TD: Negotiating My Bliss - radionica kompozicije s Malom Kline! (p)
press,Wednesday 25 May 2011



U sklopu programa EDU&TD (sastavni dio EDUKULTURE SC-a) od 13. do 18. lipnja će se održati radionica kompozicije Negotiating My Bliss.

Voditeljica radionice: Mala Kline
Suradnici: Anna Nowicka i Julian Hetzel

13 – 18/6/2011., svakodnevno od 10 do 14h te od 15 do 18h
U subotu, 18. lipnja, od 15h će se održati otvorena prezentacija samostalnih radova polaznika, u polukružnoj dvorani Teatra &TD.




"Radionica se temelji na istraživanju različitih alata i pristupa koji omogućuju stvaranje vlastitih samostalnih radova. Koristimo se tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Radionica započinje istraživanjem slikovnih prikaza koji se razvijaju kroz tijelo i otkrivaju osobne teme karakteristične za svakog pojedinog sudionika. Ove se teme istražuju kroz pokret, glas i tekst. Tako stvaramo kratke partiture pokreta s kojima se zatim igramo, slažemo ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad. Zanima me kako ćete simultano izvoditi tekst i pokret tijela, kako ćete pregovarati između vanjske i unutarnje pozicije, glume i autentičnosti, fikcije i stvarnosti, umjetnog i realističnog. Zanima me kako će se određena dramaturgija, način bavljenja vremenom i prostorom, objektima i kontekstima razviti u individualnim radovima." (Mala Kline)

Radionica je otvorena za sve koji vole slike, tijelo, riječi i kazalište. Participacija 200kn/150kn studenti.

Prijaviti se možete tako što ćete poslati CV i kontakte ne e-mail edukultura.sc@gmail.com najkasnije do 7. lipnja 2011. godine.


Mala Kline (SLO) je performerica, plesačica i koreografkinja. Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Svoj rad u ovom polju započela je suradnjom s Iztokom Kovacem i Wimom Vandekeybusom. Njena najpoznatija scenska djela su Campo de' Fiori (2004), Debut (2007) i nedavno premijerno prikazan The End (2009). Zajedno s njima bila je uključena u mnogo različitih suradničkih projekata s različitim autorima – redateljima, koreografima i pjesnicima s područja cijele Europe. Suosnivačica je i suprogramerka obrazovnog i istraživačkog plesnog programa Agon i sudirektor projekta mobilnosti za plesače-Cimet. Suosnivačica je i suurednica serije knjiga Transitions. Trenutno završava poslijediplomski studij filozofije na Sveučilištu u Ljubljani.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt