najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijerna izvedba plesne predstave 'Refrakcije' 20. svibnja 2011. u Ribnjaku (p)
press,Friday 13 May 2011



Premijerna izvedba plesne predstave 'Refrakcije', 20. svibnja, s početkom u 20 sati u Centru mladih "Ribnjak" (Park Ribnjak 1).

Plesni performans 'Refrakcije', autorskog tima Bogdanović/Isaković, nastao je kroz promišljanja o odnosu između unutarnjeg i vanjskog, intuitivnog i naučenog, želje i mogućnosti, odnosno o mjestu gdje dva stanja suprotstavljaju i lome određeni tijek promišljanja i situacije.




REFRAKCIJE

Refrakcija je promjena smjera vala do koje dolazi zbog promjene njegove brzine širenja. Najčešće se uočava na površini koja razdvaja dvije različite tvari, u kojima je brzina vala različita.

Plesni performans Refrakcije, autorskog tima Bogdanović/Isaković, nastao kroz promišljanja o odnosu između unutarnjeg i vanjskog, intuitivnog i naučenog, želje i mogućnosti, odnosno o mjestu gdje dva stanja suprotstavljaju i lome određeni tijek promišljanja i situacije, bit će premijerno izveden 20. svibnja, s početkom u 20 sati u Centru mladih "Ribnjak" (Park Ribnjak 1).

Izvedbe: 21. i 22. svibnja / 20 sati / Centar mladih "Ribnjak“
Cijena ulaznice: 30 kn
Refrakcija se može odnositi na:
Lom svjetlosti - usmjereni paralelni snop svjetlosnih zraka lomi se na granici dva sredstva različite optičke gustoće.
Refrakcija u ljudskom oku - stupanj greške u očima i ispravljanje te greške naočalama ili operacijom da se vrati normalan vid.
Atmosferska refrakcija – nebesko se tijelo vidi na drugom mjestu nebeske sfere, nego se ono stvarno nalazi. Vrijednost refrakcije ovisi o fizikalnim karakteristikama atmosfere.
U podvodnoj akustici, refrakcija se događa prilikom prolaska zvučne zrake kroz vodu te njenog savijanja. Vrijednost refrakcije ovisi o varijaciji u temperaturi, slanoći i pritisku vode.
Refrakcija međuljudskih odnosa - lom odnosa dvaju ili više pojedinaca do kojeg dolazi zbog sukoba interesa ili nekih drugih neobjašnjivih razloga. Vrijednost refrakcije ovisi o intenzitetu i tipu odnosa.
Emocionalni lom - čovjek se lomi na granici sukobljenih realnosti različite emocionalne gustoće.
Situacijska refrakcija - pojedinac na trenutnu situaciju intenzivno projicira svoja očekivanja te pritom iskrivljuje prirodni tijek i razvitak situacije.
Karakterna refrakcija - posljedica promjena čovjekovih bitnih osobina tokom njegovog života. Vrijednost refrakcije ovisi o snazi karaktera, učestalosti neuspjeha/uspjeha te o pritisku društva na pojedinca.

„Inspiracija za predstavu Refrakcije krenula je iz promišljanja o međuljudskim odnosima, odnosno o stanjima i promjenama kroz koji je ti odnosi prolaze, kao i refrakcije unutar svakog ponaosob!“, naglasili su autori.

Ideja i izvedba: Ana-Maria Bogdanović, Bruno Isaković
Oblikovanje zvuka: Nina Bjelajac
Dramaturška suradnja: Marina Petković Liker
Produkcija: Plesni centar Puls i Centar mladih "Ribnjak"


PLESNI CENTAR PULS
Umjetnička organizacija Plesni centar Puls neprofitna je pravna osoba osnovana 2008. godine koja djeluje na području plesnog i glazbeno scensko umjetničkog stvaralaštva kroz pripremanje i izvođenje programa u područje suvremenog plesa i plesnog kazališta te istraživanje suvremenog izričaja u umjetnosti plesa i pronalaženje novih formi plesnog izražavanja kroz istraživačke projekte.

ANA-MARIA BOGDANOVIĆ
završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu (1987.), diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1992.) te diplomirala na Plesnoj akademiji “Vlaamse Dansacademie”, Brugge, Belgija (2004). Suosnivačica je i predsjednica Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “Puls" (2001-2009.); radila je kao nastavnica suvremenih plesnih tehnika u Školi suvremenog plesa Ane Maletić (2002-2005.), a od 1997. do 2009. je godine vodila Plesni studio Centra mladih “Ribnjak“
Koreografije: Tramvaj ili način gledanja (2001.), Siliton ili nova moving art (2002.), Šuma Striborova (2003), Stranac, tko je to? (2003.), 22. MBZ koreografija i izvedba u projektu saksofonista Clauda Delangela “Električno popodne” (2003), U nama (2006.), Jesam. (2007.), Tko mi je uzeo žvaku iz pepeljare?! (2010). / Scenski pokret i koreografija u dramskoj predstavi “Nora ili lutkina kuća” (2007.) u režiji Anje Maksić Japundžić.
Od 2001. do 2003. je bila umjetnička selektorica Međunarodnog festivala novog kazališta “Zadar snova”, a 2006. i 2007. selektorica domaće plesne produkcije na Platformi mladih coreografa, Plesnog centra TALA.
Održalavala je i plesne radionice: dvije desetodnevne radionice u Rovinju, u organizaciji “Casa artist” (2001.), dvije radionice na Međunarodnom festivalu novog kazališta Zadar snova (2001.), u organizaciji Hrvatskog sabora kulture (2005.), te plesne radionice u Požegi (2008.).
Članica je Komornog ansambla suvremenog plesa, “Studija za suvremeni ples”, “GEST-e”, “Terpsihore” (1985-1991); Plesnog ansambla kazališta “Komedija” (1995-1996.) i Plesnog ansambla “VEM” (1996-1999.)
Kao izvođačica je sudjelovala u sljedećim projektima: Ograničen pokret (2001.), Sluh oka (2002.), Myth of Labyrinth (2003.) Mekoslon (2006.), “Tribun” Mauricija Kagela, “Fabularium Animale” Silvija Foretića i “Pingvini” Zorana Juranića – režiser Andreas Bode (2007.), Jesam. (2008/09.), Tko mi je uzeo žvaku iz pepeljare?! (2010/11.) te u velikom broju emisija TV Belgije i HTV-a.

BRUNO ISAKOVIĆ
završio je Rotterdam Dance Academy (RDA) te Amserdamse Hogeschool Voor De Kunsten, Modern Theatre Dance. Dobitnik je nagrade žirija na 9. SOLO DANCE International Festival-u u Budimpešti.
Iza sebe ima bogato koreografsko i izvedbeno iskustvo: SUPERFLUOUS SURPLUS (koncept i izvedba: Bruno Isaković); TKO MI JE UZEO ŽVAKU IZ PEPELJARE?! ( koncept i izvedba: Bruno Isaković i Ana-Maria Bogdanović); ALMONDS OF THE NIGHT (režija: Bruno Isaković; izvedba: Orfee Schuijt i Raoul Germano); HET CIRCUS DER GEDACHTEN (koreografija: Andrea Boll); CAPRI FISHER (koreografija i ples: Bruno Isaković; MA Soda, Berlin, Germany), ALL OF THIS WILL BE LOST TO MEMORY (koreografija i ples: Bruno Isaković; travanj 2010. – Muiderpoort theatre, Amsterdam, / siječanj 2009. – 10th SOLO DANCE international FESTIVAL, Budimpešta); L.A.N.C.O. (koreografija: Sara Wiktorowicz, KORZO, Den Haag); ANNIE MG SCHMIDT (TV serija; koreografija: Suzy Blok), RITE FAN WETTER (Koreografija: Suzy Blok / Frysk Festival, Nizozemska), THIS SENTENCE IS IN FRENCH (režija: Alma Söderberg / koreografija i izvedba: Bruno Isaković; IT’s festival 2008; Monday Match - Dance & Music Improvisation BIMHUIS, Amsterdam); THE GARDEN OF THOUGHTS (koreografija i izvedba: Bruno Isaković / 9th SOLO DANCE international FESTIVAL, Budimpešta, ožujak 2008. / Solo evening at Ruimte in Beweging, Schiedam, Nizozemska / rujan 2009. – Danse En Ville Festival, Eupen, Belgija.)
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt