najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Koncert: Damir Poša u kazalištu Komedija 23. svibnja 2011. (p)
press,Wednesday 04 May 2011



koncert
Damir Poša
GK KOMEDIJA
23. svibnja 2011.
U 19,30 sati

Na koncertu će Damir Poša uz goste predstaviti pjesme uvrštene na njegov novi album „Live in Vienna“




Damir Poša
Kantautor s juga na sceni trideset godina

U Zagreb je došao sa otoka Korčula 1979. godine i upisuje petogodišnju srednju glazbenu školu „Pavao Markovac“, odjel gitare. U to vrijeme osniva duo Damir i Nikola, s kojim nastupa po zagrebačkim klubovima. Snima svoje skladbe za glazbenu proizvodnju HRT-a, a započinje također i sa javnim i televizijskim nastupima. Ubrzo nakon toga (1985. godine) starta i njegova samostalna kantautorska karijera. I dalje snima svoja djela za glazbenu proizvodnju HRT-a i nastavlja suradnju s poznatim hrvatskim glazbenicima: Dragom Mlinarcem, Vedranom Božićem, Branetom Živkovićem, Ismetom Kurtovićem, Vanjom Lisakom i mnogim drugima. U tom periodu, sve do 1990. godine, snimio je veliki broj skladbi za HRT.

Prvi samostalni album objavljuje 1993. godine, pod nazivom “Pjesme” (Orfej). Bila je to kolekcija pjesama nastalih u minulom vremenu. Album je odlično primljen, a kritike su bile više nego dobre. Damira Pošu su zbog specifičnosti materijala glazbeni kritičari i novinari nazvali “hrvatskim Dilanom”.

Nastavlja skladati i 1995. godine objavljuje album “Navijork” (Orfej). I taj album ponovo dobiva odlične kritike.

1997. godine izdaje album “Bez obaveza” (Croatia Records) i započinje sa radom na muzici za film. Iste je godine kao redovni član primljen u Hrvatsko društvo skladatelja i priznaje mu se status umjetnika. Započinje suradnju sa firmom “Thomastik Infeld” iz Beča.

Potom, 1999. godine, slijedi album “U plamenu vremena” (Croatia Records). Nastavlja sa radom i 2000. godinu obilježava mnogobrojnim nastupima i tribinama posvećenim 15 godina svog kantautorskog rada. Iste godine objavljuje album “Kolekcija pjesama” (Croatia Records), CD “Suzy” (Thomastik Infeld – samo za inozemno tržište), dok „Pjesme sa zapadne strane (Dinaton) izlazi 2001. godine, a “Unpluged” (Dinaton), 2002. godine.

Album “Može i ovako” (Euroton) objavljuje 2005. godine. Snima spot za pjesmu sa istog albuma, “Doma mi je ostalo sve”, te obilježava dvadeset godina samostalnog kantautorskog rada.
Slijedi novi album „Kolekcija“ 2007. godine (Dinaton) kojeg promovira nastupima u zemlji i inozemstvu.

Godine 2009. objavljuje novi album „Brodovi su kao ljudi“ (Dinaton-Fanatik), snima spot za pjesmu „Putnik“ sa istog albuma i slijedi promocija albuma na Zagrebfestu. Live album „Tunel Wienna“ (Cantus) objavljuje 2010., koji mu jedno obilježava 30 godina skladateljskog, kantautorskog i šansonjerskog rada.

Do danas je objavio 14 albuma, i nastavlja s radom...

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt