najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Koncert: Damir Poša u kazalištu Komedija 23. svibnja 2011. (p)
press,Wednesday 04 May 2011



koncert
Damir Poša
GK KOMEDIJA
23. svibnja 2011.
U 19,30 sati

Na koncertu će Damir Poša uz goste predstaviti pjesme uvrštene na njegov novi album „Live in Vienna“




Damir Poša
Kantautor s juga na sceni trideset godina

U Zagreb je došao sa otoka Korčula 1979. godine i upisuje petogodišnju srednju glazbenu školu „Pavao Markovac“, odjel gitare. U to vrijeme osniva duo Damir i Nikola, s kojim nastupa po zagrebačkim klubovima. Snima svoje skladbe za glazbenu proizvodnju HRT-a, a započinje također i sa javnim i televizijskim nastupima. Ubrzo nakon toga (1985. godine) starta i njegova samostalna kantautorska karijera. I dalje snima svoja djela za glazbenu proizvodnju HRT-a i nastavlja suradnju s poznatim hrvatskim glazbenicima: Dragom Mlinarcem, Vedranom Božićem, Branetom Živkovićem, Ismetom Kurtovićem, Vanjom Lisakom i mnogim drugima. U tom periodu, sve do 1990. godine, snimio je veliki broj skladbi za HRT.

Prvi samostalni album objavljuje 1993. godine, pod nazivom “Pjesme” (Orfej). Bila je to kolekcija pjesama nastalih u minulom vremenu. Album je odlično primljen, a kritike su bile više nego dobre. Damira Pošu su zbog specifičnosti materijala glazbeni kritičari i novinari nazvali “hrvatskim Dilanom”.

Nastavlja skladati i 1995. godine objavljuje album “Navijork” (Orfej). I taj album ponovo dobiva odlične kritike.

1997. godine izdaje album “Bez obaveza” (Croatia Records) i započinje sa radom na muzici za film. Iste je godine kao redovni član primljen u Hrvatsko društvo skladatelja i priznaje mu se status umjetnika. Započinje suradnju sa firmom “Thomastik Infeld” iz Beča.

Potom, 1999. godine, slijedi album “U plamenu vremena” (Croatia Records). Nastavlja sa radom i 2000. godinu obilježava mnogobrojnim nastupima i tribinama posvećenim 15 godina svog kantautorskog rada. Iste godine objavljuje album “Kolekcija pjesama” (Croatia Records), CD “Suzy” (Thomastik Infeld – samo za inozemno tržište), dok „Pjesme sa zapadne strane (Dinaton) izlazi 2001. godine, a “Unpluged” (Dinaton), 2002. godine.

Album “Može i ovako” (Euroton) objavljuje 2005. godine. Snima spot za pjesmu sa istog albuma, “Doma mi je ostalo sve”, te obilježava dvadeset godina samostalnog kantautorskog rada.
Slijedi novi album „Kolekcija“ 2007. godine (Dinaton) kojeg promovira nastupima u zemlji i inozemstvu.

Godine 2009. objavljuje novi album „Brodovi su kao ljudi“ (Dinaton-Fanatik), snima spot za pjesmu „Putnik“ sa istog albuma i slijedi promocija albuma na Zagrebfestu. Live album „Tunel Wienna“ (Cantus) objavljuje 2010., koji mu jedno obilježava 30 godina skladateljskog, kantautorskog i šansonjerskog rada.

Do danas je objavio 14 albuma, i nastavlja s radom...

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1573
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt