najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

15. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (p)
press,Friday 15 April 2011



ZAGREBAČKA SCENA KAZALIŠNIH AMATERA
13. travnja 2011.

Izbor predstava za program 15. FZKA (15. i 16. travnja 2011.)

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Kulturni centar Peščenica jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji se ove godine održao od 28. ožujka do 4. travnja 2011. Najbolji sa SKAZ-a nastupiti će na Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA) koji će se održati 15. i 16. travnja 2011.g.

Stručno povjerenstvo 35. SKAZ-a (Susreti kazališnih amatera Zagreba) u sastavu: Dubravka Crnojević Carić,
glumica i redateljica, Andrija Tunjić, glumac i kazališni kritičar te Borivoj Radaković, književnik i dramski pisac,
nakon 41 odgledane predstave, odabralo je 8 predstava za sudjelovanje na 15. FESTIVALU ZAGREBAČKIH KAZALIŠNIH AMATERA:




Raspored predstava na 15. FZKA:


petak 15. travnja
17.00
MARIONETSKA GRUPA - Centra za kulturu i film "August Cesarec"
Jasmina Meić i učenici: PUTUJEMO
režija: Natalija Stipetić- Čus
18.00
DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA
Multimedijalni projekt dramskog studija DKD-a: NASILJE
režija: grupa
19.00
KAZALIŠTE ARUŠA - Centra za kulturu i ingormacije "Maksimir"
Tijelo: MOJE SUNCE PAŠĆE, SRCE KAO RAHATLOKUM O BAS BUBANJ
režija: Tijelo
20.00
DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA - GRUPA GLOP
Ivana Sajko: BILJEŠKE S ODIGRANE PREDSTAVE /ARHETIP: MEDEJA/ MONOLOG ZA ŽENU KOJA PONEKAD GOVORI
režija: Paolo Tišljarić
21.00
TEATAR GAUDEAMUS - Kulturnog centra Peščenica
grupa autora: ČUDO BRAĆE GRIMM
režija: Zoran Babić


subota 16. travnja
17.00
KAZALIŠNA GRUPA MINIMALISTI – Centra za seksualna prava
Ana Đorđić: ZAŠTO JA
režija: Ana Đorđić i Maja Vukmanić
18.00
THEATRE SANS FIL Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Marion Aubert: La reine molle / Mlohava kraljica
režija: Sylvain Tanquerel.
19.30
DILETANTSKO KAZALIŠTE PENTRAVCI
Vjekoslav Domini: RADO BI SE UDALA
režija: Pero Popović
22.00
Program dodjele nagrada 15. FZKA


Najboljima dodjeljuju 4 festivalske nagrade:
- Nagrada "Daska koja život znači" za najbolju predstavu u cjelini,
- Nagrada "Daska koja život znači" za najbolju mušku ulogu,
- Nagrada "Daska koja život znači" za najbolju žensku ulogu,
- Nagrada "Daska koja život znači" za najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru..

Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se isključivo dosad neizvođenim i neobjavljenim tekstovima suvremenih hrvatskih autora.

Predstave izabrane za FZKA prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (Festival hrvatskih kazališnih amatera) koji se svakog svibnja održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Zagrebačka scena kazališnih amatera ustanovljena je 1979. godine kao sastavnica rada Zajednice KUD-ova Grada Zagreba. Od 1995. sastavnim je dijelom Kulturnog centra Peščenica. ZSKA okuplja sve amaterske kazališne družine Grada Zagreba i referentno je središte gdje voditelji amatersko - kazališnih grupa mogu kroz mentorski rad te organizaciju seminara dobiti stručan savjet i pomoć u radu. Također, organizira programe kojima se rad kazališnih amatera predstavlja široj javnosti.

Od 2009. g. voditelj Zagrebačke scene kazališnih amatera je kazališni redatelj Boris Kovačević.

Kontakt adresa:
Zagrebačka scena kazališnih amatera - Kulturni centar PeščenicaIvanicgradska 41 a, 10000 Zagreb
tel: 2303 122, 2319 419 fax: 2317 354
e-mail: skaz@kcpecenica.hr
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt