najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

TEST! 0→1 TEATAR STUDENTIMA (ZAGREB, 13.4. – 16.4.2011.) (p)
press,Tuesday 12 April 2011



TEST! 0→1 TEATAR STUDENTIMA (ZAGREB, 12.4. – 16.4.)
http://testzg.weebly.com/index.html
Studenti, studentice i svi koji se tako osjećate ili ne osjećate!
Građanke i građani, umjetnice i umjetnici, svi živi i neživi!
U svoje rokovnike, mobitele, na salvete i dlanove, upišite
M U S T A T T E N D ! ! !

Program

UTORAK 12. travnja
TEST! warming up party u klubu GJURO2

SRIJEDA 13. travnja (MM, ITD Polukružna dvorana, ITD Velika dvorana, ITD kafić)
17:00 Ladislav Galeta, predavanje (MM)
18:00 Ahmed Burić: Tranzicija, predavanje (ITD kafić)
19:00 "Maybe Baby" (ADU, ZG) (ITD Polukružna dvorana)
21:00 "Nasilje" (DK Dubrava, ZG) (ITD Velika dvorana)
22:00 Party: DJ Eddy Ramich i DJ Sergio (ITD kafić)

ČETVRTAK 14. travnja (ITD – kafić, ITD Polukružna dvorana)
18:00 Nives Sertić: "mm00razgovori" (MM dvorana)
20:00 "Die Übung" (UT, NBU, Sofija) (ITD Polukružna dvorana)
22:00 Večer za mjuzikle i blues: Marina Šubarić - teme iz mjuzikla, Lara & Voodoo Spells (ITD kafić)

PETAK 15. travnja (ITD Velika dvorana, Kino Europa)
19:00 "Dejanje brez besed" (KUD Moment, Maribor) (ITD Velika dvorana)
20:00 PIR - Revija odbijenih TV-pilota (Kino Europa)
22:00 Beat Busters performance (Kino Europa)
23:00 DJ Philippe (Kino Europa)

SUBOTA 16. travnja (MM dvorana, ITD Velika dvorana, ITD - MM, Klub SC)
19:00 "Miza za 4" (Bitnamuun skupina, Ljubljana) (ITD, Velika dvorana)
21:00 "EU Pionir" (Teatro VeRRdi, Zadar) (ITD MM)
22:00 Party: DJ Odbijeni Hari i DJ Sero Fiesta Balkanika (Klub SC)

MM program za trajanja cijelog festivala: 13.- 16. travnja
20:00 ITD foaje
Nevena Petra Piližota: Regesta i II.2.
20:00 Galerija/MM
Ivana Stojaković (SRB/ID):3x3
Juan Beladrich (NL): 6testsforbook2
Bianca de Breejen (NL):Viola
TukadMunga (SLO/int): Transhumanism
John Henry Newton (UK/HR): I want to be wherever I’m not
14:00-22:00 Galerija Alex Edwards (UK) Work in progress

Cijena ulaznice za predstave u ITD-u je 15 kuna, mogu se kupiti na blagajni kazališta.
Sva ostala događanja, uključujući cjelokupni program u Kinu Europa je besplatan!

TEST! TIM
Denis Patafta Željka Novosel Josip Horvat Amanda Prenkaj Dunja Fajdić Marko Jelić Rea Hadžiosmanović Adriana Šnajder Katrin K. Radovani Saša Fistrić Ivana Percl Mario Kovač Mima Simić

Suorganizator: SC – Studentski centar
Posebna zahvala Kinu Europa na ustupanju svog aerodroma!


O Test!-u
Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test!, u organizaciji udruge Test! - Teatar studentima nastao je 1999. godine kada je svoj desetogodišnji put započeo kao smotra hrvatskog studenskog kazališta. U međuvremenu festival je izrastao u međunarodni projekt, jedini ovog tipa koji je okrenut studentskoj populaciji, te tijekom niza godina ugostio mlade umjetnike iz većine zemalja Europe.
Kao član svjetske studentske kazališne organizacije AITU/IUTA, Test! podržava i promovira stvaralaštvo mladih nekompetitivnom atmosferom, poticanjem suradničkih projekata, susretima umjetničkih akademija i organiziranjem inspirativnih radionica.
U 2011. godini festivalival bilježi svoju jedanaestu godinu postojanja.
Test! 0→1 traje od 13. do 16. travnja 2011.
U tranziciji
Nit vodilja ovogodišnjeg festivala je tranzicija. Kada se događa tranzicija kao pojam prelaska iz jednog tržišnog sistema u drugi neizbježno dolazi do blažeg ili opakijeg kriznog stanja koji se očituje na 7 načina.
• drastičan pad industrijske prizvodnje
• zamiranje investicijskih ulaganja
• sporo osvajanje novih tržišta i uključivanje u svjetske tokove robe i usluga
• prespori dotok stranog kapitala
• nagli porast nezaposlenosti i osiromašenje većine stanovništva
• prespora afirmacija policentričnoga prostornoga razvoja
• presporo rješavanje katastrofalnih ekoloških stanja
Utjecaj takvog okoliša kroz koji svakodnevno prolaze na studenteskoj generaciji ostavlja svoj trag i odrazi takvog stanja obilježiti će njih i jednu novu dimenziju tranzicije koja dolazi. Prijeteća realnost doseže točku prenaprezanja i izaziva ravnodušnost kao najčešće obrambeno sredstvo.
Teatar, konceptualna umjetnost, sitcom, sve su to odgovri na apatiju. Festival je isto kao i svi pojedinačno utopljen u vrijeme koje prolazi na mjestu koje se mijenja. Bila ona unutarnja ili vanjska svaka tranzicija donosi promjenu, neizvjesnost i uzbuđenje.


PIR (Pilotska Revija) – revija ODBIJENIH pilota

PIR kontrola leta: Mario Kovač
PIR follow me: Ivana Percl
PIR stjuardesa: Mima Simić

PILOT epizoda (probna epizoda ili premijera serije), jest prva epizoda neke TV-serije. Izrađuje se kao proba, da bi se vidjelo hoće li serija "uspjeti" i prvi je korak izrade neke televizijske serije.
Televizijske kuće koriste pilote da vide je li sadržaj zanimljiv i određuju hoće li se moći uspješno nastaviti snimati i koristiti. Nakon što pogledaju "uzorak", određuju vrijedi li u to uložiti novac i vrijeme.
Večerašnji meni naše revije nudi četiri odbijene pilot epizode koje nisu zadovoljile “visoke” standarde televizijskih urednika naših televizija. Kako često oko sebe čujemo gunđanje ili sami gunđamo prilikom komentiranja televizijskih programa domaćih i regionalnih televizija, odlučili smo vam ovom prigodom pokazati neke projekte koji nisu imali sreće završiti na dalekovidnicama. Odabrali smo popularnije televizijske žanrove (sitcom, reality, putopis...) s nadom da ćete provesti opuštenih i zabavnih par sati s ovim trinaestim praščićima.
Tko zna koliko takvih radova čeka sljedeću reviju u prašnjavim ladicama ili na zaboravljenim hard discovima?
Možda baš vi imate neku skrivenu poslasticu za naš sljedeći PIR…

Ne zaboravimo na kraju spomenuti geslo prvog PIR-a:
"To je preinteligentno za hrvatskog gledatelja!"
(riječi istaknutog hrvatskog producenta, prilikom odbijanja pristiglih pilota na javnu televiziju)

Program:

Reality show “Kandidat” (49 min.) - Tijekom epizode pratimo takmičenje dviju nezaposlenih djevojaka za isto radno mjesto - službenice. Naravno, samo jedna od njih će pobijediti dok drugoj preostaje - burza. U takmičenje su uključeni i njihovi prijatelji te obitelj kao i niz stručnjaka i “stručnjaka” koji im pomažu u takmičenju. Za razliku od većine reality emisija koje se bave ispraznim hedonizmom ovaj pilot ostavlja opori okus u zemlji s preko 300.000 nezaposlenih građana.

Sitcom “Frajle” (26 min.) - Bizarna queer komedija o četiri transvestita koji se prijavljuju na natječaj za izbor Miss Dance te upadaju u čitav niz nadrealnih situacija. Glumačka podjela je prepuna osebujnih likova s hrvatske alternativne umjetničke scene i jednog dana bi ova epizoda mogla biti pravi kolekcionarski dragulj…

Gastronomsko putopisna reportaža “Od Beča do Istanbula” (50 min.) - Prva epizoda ovog ambiciozno zamišljenog serijala poznatog gastronomada Rene Bakalovića obrađuje povijest i načine pripremanja tipičnih bečkih jela (Sacher torta, Bečki odrezak, kobase...) kao i onih manje tipičnih (Mađarski gulaš, palačinke...), te saznajemo ponešto i o prehrambenim navikama njegovih zanimljivih gostiju od kojih je jedan i Vlatko Stefanovski. Nikako nemojte gladni doći na projekciju, jer biste mogli pojesti gledatelja do sebe!
(Opaska: kraći dio pilota je na netitlovanom njemačkom jeziku!)

Gastronomsko-kulinarska komedija “Gulaš!!!” (21 min.) - Parodija klasičnih kulinarskih emisija dadaističke dramaturgije, s brojnim konotacijama na društveno-političku situaciju u državi. Humor koji nije za svakoga!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt