najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

TEST! 0→1 TEATAR STUDENTIMA (ZAGREB, 13.4. – 16.4.2011.) (p)
press,Tuesday 12 April 2011



TEST! 0→1 TEATAR STUDENTIMA (ZAGREB, 12.4. – 16.4.)
http://testzg.weebly.com/index.html
Studenti, studentice i svi koji se tako osjećate ili ne osjećate!
Građanke i građani, umjetnice i umjetnici, svi živi i neživi!
U svoje rokovnike, mobitele, na salvete i dlanove, upišite
M U S T A T T E N D ! ! !

Program

UTORAK 12. travnja
TEST! warming up party u klubu GJURO2

SRIJEDA 13. travnja (MM, ITD Polukružna dvorana, ITD Velika dvorana, ITD kafić)
17:00 Ladislav Galeta, predavanje (MM)
18:00 Ahmed Burić: Tranzicija, predavanje (ITD kafić)
19:00 "Maybe Baby" (ADU, ZG) (ITD Polukružna dvorana)
21:00 "Nasilje" (DK Dubrava, ZG) (ITD Velika dvorana)
22:00 Party: DJ Eddy Ramich i DJ Sergio (ITD kafić)

ČETVRTAK 14. travnja (ITD – kafić, ITD Polukružna dvorana)
18:00 Nives Sertić: "mm00razgovori" (MM dvorana)
20:00 "Die Übung" (UT, NBU, Sofija) (ITD Polukružna dvorana)
22:00 Večer za mjuzikle i blues: Marina Šubarić - teme iz mjuzikla, Lara & Voodoo Spells (ITD kafić)

PETAK 15. travnja (ITD Velika dvorana, Kino Europa)
19:00 "Dejanje brez besed" (KUD Moment, Maribor) (ITD Velika dvorana)
20:00 PIR - Revija odbijenih TV-pilota (Kino Europa)
22:00 Beat Busters performance (Kino Europa)
23:00 DJ Philippe (Kino Europa)

SUBOTA 16. travnja (MM dvorana, ITD Velika dvorana, ITD - MM, Klub SC)
19:00 "Miza za 4" (Bitnamuun skupina, Ljubljana) (ITD, Velika dvorana)
21:00 "EU Pionir" (Teatro VeRRdi, Zadar) (ITD MM)
22:00 Party: DJ Odbijeni Hari i DJ Sero Fiesta Balkanika (Klub SC)

MM program za trajanja cijelog festivala: 13.- 16. travnja
20:00 ITD foaje
Nevena Petra Piližota: Regesta i II.2.
20:00 Galerija/MM
Ivana Stojaković (SRB/ID):3x3
Juan Beladrich (NL): 6testsforbook2
Bianca de Breejen (NL):Viola
TukadMunga (SLO/int): Transhumanism
John Henry Newton (UK/HR): I want to be wherever I’m not
14:00-22:00 Galerija Alex Edwards (UK) Work in progress

Cijena ulaznice za predstave u ITD-u je 15 kuna, mogu se kupiti na blagajni kazališta.
Sva ostala događanja, uključujući cjelokupni program u Kinu Europa je besplatan!

TEST! TIM
Denis Patafta Željka Novosel Josip Horvat Amanda Prenkaj Dunja Fajdić Marko Jelić Rea Hadžiosmanović Adriana Šnajder Katrin K. Radovani Saša Fistrić Ivana Percl Mario Kovač Mima Simić

Suorganizator: SC – Studentski centar
Posebna zahvala Kinu Europa na ustupanju svog aerodroma!


O Test!-u
Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test!, u organizaciji udruge Test! - Teatar studentima nastao je 1999. godine kada je svoj desetogodišnji put započeo kao smotra hrvatskog studenskog kazališta. U međuvremenu festival je izrastao u međunarodni projekt, jedini ovog tipa koji je okrenut studentskoj populaciji, te tijekom niza godina ugostio mlade umjetnike iz većine zemalja Europe.
Kao član svjetske studentske kazališne organizacije AITU/IUTA, Test! podržava i promovira stvaralaštvo mladih nekompetitivnom atmosferom, poticanjem suradničkih projekata, susretima umjetničkih akademija i organiziranjem inspirativnih radionica.
U 2011. godini festivalival bilježi svoju jedanaestu godinu postojanja.
Test! 0→1 traje od 13. do 16. travnja 2011.
U tranziciji
Nit vodilja ovogodišnjeg festivala je tranzicija. Kada se događa tranzicija kao pojam prelaska iz jednog tržišnog sistema u drugi neizbježno dolazi do blažeg ili opakijeg kriznog stanja koji se očituje na 7 načina.
• drastičan pad industrijske prizvodnje
• zamiranje investicijskih ulaganja
• sporo osvajanje novih tržišta i uključivanje u svjetske tokove robe i usluga
• prespori dotok stranog kapitala
• nagli porast nezaposlenosti i osiromašenje većine stanovništva
• prespora afirmacija policentričnoga prostornoga razvoja
• presporo rješavanje katastrofalnih ekoloških stanja
Utjecaj takvog okoliša kroz koji svakodnevno prolaze na studenteskoj generaciji ostavlja svoj trag i odrazi takvog stanja obilježiti će njih i jednu novu dimenziju tranzicije koja dolazi. Prijeteća realnost doseže točku prenaprezanja i izaziva ravnodušnost kao najčešće obrambeno sredstvo.
Teatar, konceptualna umjetnost, sitcom, sve su to odgovri na apatiju. Festival je isto kao i svi pojedinačno utopljen u vrijeme koje prolazi na mjestu koje se mijenja. Bila ona unutarnja ili vanjska svaka tranzicija donosi promjenu, neizvjesnost i uzbuđenje.


PIR (Pilotska Revija) – revija ODBIJENIH pilota

PIR kontrola leta: Mario Kovač
PIR follow me: Ivana Percl
PIR stjuardesa: Mima Simić

PILOT epizoda (probna epizoda ili premijera serije), jest prva epizoda neke TV-serije. Izrađuje se kao proba, da bi se vidjelo hoće li serija "uspjeti" i prvi je korak izrade neke televizijske serije.
Televizijske kuće koriste pilote da vide je li sadržaj zanimljiv i određuju hoće li se moći uspješno nastaviti snimati i koristiti. Nakon što pogledaju "uzorak", određuju vrijedi li u to uložiti novac i vrijeme.
Večerašnji meni naše revije nudi četiri odbijene pilot epizode koje nisu zadovoljile “visoke” standarde televizijskih urednika naših televizija. Kako često oko sebe čujemo gunđanje ili sami gunđamo prilikom komentiranja televizijskih programa domaćih i regionalnih televizija, odlučili smo vam ovom prigodom pokazati neke projekte koji nisu imali sreće završiti na dalekovidnicama. Odabrali smo popularnije televizijske žanrove (sitcom, reality, putopis...) s nadom da ćete provesti opuštenih i zabavnih par sati s ovim trinaestim praščićima.
Tko zna koliko takvih radova čeka sljedeću reviju u prašnjavim ladicama ili na zaboravljenim hard discovima?
Možda baš vi imate neku skrivenu poslasticu za naš sljedeći PIR…

Ne zaboravimo na kraju spomenuti geslo prvog PIR-a:
"To je preinteligentno za hrvatskog gledatelja!"
(riječi istaknutog hrvatskog producenta, prilikom odbijanja pristiglih pilota na javnu televiziju)

Program:

Reality show “Kandidat” (49 min.) - Tijekom epizode pratimo takmičenje dviju nezaposlenih djevojaka za isto radno mjesto - službenice. Naravno, samo jedna od njih će pobijediti dok drugoj preostaje - burza. U takmičenje su uključeni i njihovi prijatelji te obitelj kao i niz stručnjaka i “stručnjaka” koji im pomažu u takmičenju. Za razliku od većine reality emisija koje se bave ispraznim hedonizmom ovaj pilot ostavlja opori okus u zemlji s preko 300.000 nezaposlenih građana.

Sitcom “Frajle” (26 min.) - Bizarna queer komedija o četiri transvestita koji se prijavljuju na natječaj za izbor Miss Dance te upadaju u čitav niz nadrealnih situacija. Glumačka podjela je prepuna osebujnih likova s hrvatske alternativne umjetničke scene i jednog dana bi ova epizoda mogla biti pravi kolekcionarski dragulj…

Gastronomsko putopisna reportaža “Od Beča do Istanbula” (50 min.) - Prva epizoda ovog ambiciozno zamišljenog serijala poznatog gastronomada Rene Bakalovića obrađuje povijest i načine pripremanja tipičnih bečkih jela (Sacher torta, Bečki odrezak, kobase...) kao i onih manje tipičnih (Mađarski gulaš, palačinke...), te saznajemo ponešto i o prehrambenim navikama njegovih zanimljivih gostiju od kojih je jedan i Vlatko Stefanovski. Nikako nemojte gladni doći na projekciju, jer biste mogli pojesti gledatelja do sebe!
(Opaska: kraći dio pilota je na netitlovanom njemačkom jeziku!)

Gastronomsko-kulinarska komedija “Gulaš!!!” (21 min.) - Parodija klasičnih kulinarskih emisija dadaističke dramaturgije, s brojnim konotacijama na društveno-političku situaciju u državi. Humor koji nije za svakoga!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt