najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Zagrebački plesni ansambl - Dance Fest Skopje i gostovanja Šibeniku i Weimaru (p)
press,Saturday 02 April 2011



Zagrebački plesni ansambl priprema tokom travnja i svibnja sudjelovanje na Dance Fest u Skopju i gostovanje u HNK Šibenik s predstavom INTERFACE, te gostovanje u Deutsche National Theater u Weimaru s predstavom UTF-8.

INTERFACE gostuje na Dance Fest u Skopju 09.04.2011.

Festival je osnovan 2005. godine kao nastavak djelatnosti umjetničke direktorice Risime Risimkin na području razvoja suvremenog plesa u Makedoniji. Od samih početaka, Dance Fest Skopje ima zadatak predstaviti suvremene produkcije Nacionalnih baleta i drugih prestižnih plesnih kompanija iz regije, Europe i svijeta. Festival je nastao kao nastavak programa "Travanj- mjesec plesa", koji je kulturni centar Interart započeo 2003. godine.



Makedonija je zemlja plesa, pjesme, glazbe. To je zemlja u kojoj ljudi stoljećima izražavaju svoju sreću i tugu glazbom i plesom. Kao povijesno raskrižje kroz koje prolaze i na kojem se ukrštaju mnogi putevi, Makedonija je mjesto gdje se isprepliću kulture. U proteklih šest godina, mi smo na kartu svjetskih kulturnih događaja stavili i Dance Fest Skopje kao prepoznatljiv znak suvremenog plesa u Makedoniji. Pod vodstvom umjetničke direktorice Risime Risimkin, ovaj se program razvio iz nacionalnog plesnog događaja u međunarodni festival Dance Fest Skopje 2005. godine. Kao dio programa, Dance Fest uvijek predstavlja važne europske i regionalne nacionalne kompanije kao i velik broj prestižnih plesnih kompanija koje njeguju suvremeni plesni izričaj. U šest godina postojanja, festival je postao prepoznatljiv brend u Makedoniji i inozemstvu. DANCEUROPE, najpoznatiji svjetski plesni časopis čija je urednica gđa. Ema Manning bila u Skopju, nekoliko je puta pisao o festivalu i između ostalog ga stavio na naslovnicu kao važno događanje na području plesa.

Nakon Skopja predstava INTERFACE biti će izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku povodom Svjetskog dana plesa, 29. travnja 2011.

Koncept i koreografija: Snježana Abramović Milković
Izvođači Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić



28. i 29. svibnja 2011 UTF-8 gostuje u Deutsches Nationaltheater und Staatskapelle Weimar (Njemačkom narodnom kazalištu u Weimaru).



UTF-8
koreograf: Sahar Azimi
plesači: Benjamin Bac, Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Petra Hrašćanec Herceg, Maša Kolar, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt