najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Zagrebački plesni ansambl - Dance Fest Skopje i gostovanja Šibeniku i Weimaru (p)
press,Saturday 02 April 2011



Zagrebački plesni ansambl priprema tokom travnja i svibnja sudjelovanje na Dance Fest u Skopju i gostovanje u HNK Šibenik s predstavom INTERFACE, te gostovanje u Deutsche National Theater u Weimaru s predstavom UTF-8.

INTERFACE gostuje na Dance Fest u Skopju 09.04.2011.

Festival je osnovan 2005. godine kao nastavak djelatnosti umjetničke direktorice Risime Risimkin na području razvoja suvremenog plesa u Makedoniji. Od samih početaka, Dance Fest Skopje ima zadatak predstaviti suvremene produkcije Nacionalnih baleta i drugih prestižnih plesnih kompanija iz regije, Europe i svijeta. Festival je nastao kao nastavak programa "Travanj- mjesec plesa", koji je kulturni centar Interart započeo 2003. godine.



Makedonija je zemlja plesa, pjesme, glazbe. To je zemlja u kojoj ljudi stoljećima izražavaju svoju sreću i tugu glazbom i plesom. Kao povijesno raskrižje kroz koje prolaze i na kojem se ukrštaju mnogi putevi, Makedonija je mjesto gdje se isprepliću kulture. U proteklih šest godina, mi smo na kartu svjetskih kulturnih događaja stavili i Dance Fest Skopje kao prepoznatljiv znak suvremenog plesa u Makedoniji. Pod vodstvom umjetničke direktorice Risime Risimkin, ovaj se program razvio iz nacionalnog plesnog događaja u međunarodni festival Dance Fest Skopje 2005. godine. Kao dio programa, Dance Fest uvijek predstavlja važne europske i regionalne nacionalne kompanije kao i velik broj prestižnih plesnih kompanija koje njeguju suvremeni plesni izričaj. U šest godina postojanja, festival je postao prepoznatljiv brend u Makedoniji i inozemstvu. DANCEUROPE, najpoznatiji svjetski plesni časopis čija je urednica gđa. Ema Manning bila u Skopju, nekoliko je puta pisao o festivalu i između ostalog ga stavio na naslovnicu kao važno događanje na području plesa.

Nakon Skopja predstava INTERFACE biti će izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku povodom Svjetskog dana plesa, 29. travnja 2011.

Koncept i koreografija: Snježana Abramović Milković
Izvođači Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić



28. i 29. svibnja 2011 UTF-8 gostuje u Deutsches Nationaltheater und Staatskapelle Weimar (Njemačkom narodnom kazalištu u Weimaru).



UTF-8
koreograf: Sahar Azimi
plesači: Benjamin Bac, Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Petra Hrašćanec Herceg, Maša Kolar, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1615
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt