najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Javni poziv za komplementarne djelatnosti - projekti međunarodne suradnje - Odobreni projekti (p)
press,Saturday 19 March 2011

Objavljeni rezultati javnih poziva Hrvatskog audiovizualnog centra

Javni poziv za komplementarne djelatnosti - projekti međunarodne suradnje (pristiglo do roka 15. studenoga 2010. i 15. veljače 2011.) - Odobreni projekti


MEĐUNARODNA SURADNJA I PROMOCIJA - ODOBRENI PROGRAMI

PODNOSITELJ
KORISNIK
PROGRAM
OPIS PROGRAMA
ODOBRENA POTPORA

1
4 film d.o.o.
Anita Juka
Programi gostovanja hrvatskih autora i predstavljanje i promocija filma na međunarodnom filmskom festivalu
Predstavljanje filma "Neke druge priče" na međ. filmskom festivalu u Varšavi od 13. do 17. listopada 2010. gdje će film predstaviti redateljica hrvatske priče iz omnibusa Ivona Juka
6.402,00
2
Akademija dramske umjetnosti
Enes Midžić, dekan
Program međunarodne kulturalne razmjene iz područja audiovizualnih djelatnosti
Sudjelovanje studenata i profesora odsjeka montaže ADU na 7-dnevnoj međunarodnoj filmskoj radionici u Lodzu, Poljskaj u suradnji sa Polish National Film, Television and Theater School u rujnu 2011.
25.000,00
3
ALT F4 d.o.o. // Bulaja naklada
Zvonimir Bulaja
Program potpore producetima i autorima za predstavljanje filmova na međunarodnom filmskom sajmu
Sudjelovanje autorica Helene Bulaje i Dee Jagić s multimedijalnim projektom "Mice/The Cat Time Stories" na Cinekid - Junior Cross Media Marketu u Amsterdamu od 26. do 29. listopada. 2010.
4.000,00
4
Aning trgovina d.o.o.
Andrea Radeljak, direktorica
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj projekata; Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje producenta Matije Radeljaka sa kratkometražnim igranim filmom u razvoju na MAIA Meetings 2010. u Rimu 24. - 28. studenog 2010. kao MAIA alumni
1.319,00
5
ARTIZANA - Udruga za audiovizualno stvaralaštvo
Irena Škorić
Program predstavljanja i promocije hrvatskih filmova na međunarodnim audiovizualnim manifestacijama
Organizacija programa pod nazivom "Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini" koja će se održati tijekom 2011. godine.
25.000,00
6
Bold Studio d.o.o
Borko Grujić, direktor
Program gostovanja hrvatskih autora na međunarodnim filmskim festivalima
Predstavljanje filma "Moj put" red. Veljka Popovića na festivalu INTERFILM International Short Film Festival Berlin koji će predstaviti Maša Udovičić (producentica, kompozitorica i montažerka) i Borko Grujić (direktor studija)
2.419,00
7
Factum - Udruga
Nenad Puhovski, ravnatelj
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje producerntice Vanje Daskalović i redateljice Tihe Gudac s projektom u razvoju "Goli" na Thessaloniki pitching forumu Docs in Thessaloniki, koji se održava u sklopu međunarodnog festivala
9.000,00
8
Factum - Udruga
Nenad Puhovski, ravnatelj
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj projekata
Sudjelovanje redatelja Nenada Puhovskog na Međususjedskom susretu banaka i producenata na Međunarodnom lfilmskom festivalu u Ljubljani održanog 18. i 19. studenog 2010.
513,00
9
Factum - Udruga
Nenad Puhovski, ravnatelj
Program izrade promidžbenih materijala za međunarodne audiovizualne manifestacije
Troškovi izrade "Brošure Factumovih filmova za ulazak u Europsku uniju".
3.397,00
10
Focus Media d.o.o.
Irena Marković, direktorica
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje producentice Irene Marković na EAVE Film Marketing Workshop u Luxemburgu 1. - 5. prosinca 2010.
9.554,00
11
Hrvatski državni arhiv - Hrvatska kinoteka
Carmen Lhotka, pročelnica Hrvatske kinoteke
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje Lucije Zore djelatnice Hrvatske kinoteke (filmskog arhiviste) na "IX. MAGIS Gorizia International Film Studies Spring School" od 5. do 14.4. 2011.
6.075,00
12
Hrvatski državni arhiv - Hrvatska kinoteka
Carmen Lhotka, pročelnica Hrvatske kinoteke
Programi međunarodne kulturalne razmjene iz područja audiovizualnih djelatnosti
Međunarodna suradnja Hrvatske kinoteke u 2011. godini uključuje članarine u međunarodnim organizacijama FIAF i ACE, čiji je Kinoteka punopravni član; sudjelovanje na kongresima u Pretoriji (FIAF) i Bologni (ACE), te pripreme i kontrolne projekcije nakon digitalne restauracije slike i tona, a prije ponovnog ispisa na film dugometražnih igranih filmova, u studiju za digitalnu restauraciju u Ljubljani i filmskim laboratorijima u Beču i Budimpešti. Navedene aktivnosti odnose se na razdoblje od 1.1.2011. do 15.7.2011.
49.575,00
13
Hrvatski filmski savez
Vera Robić-Škarica, tajnica
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje producentice Marije Ratković na EAVE Film Finance Forumu u Luxemburgu od 31. ožujka do 3. travnja 2011.
2.972,00
14
Hrvatski filmski savez
Vera Robić-Škarica
Ostali programi
Sudjelovanje na proljetnom sastanku UNICA-e, čiji je HFS član, u St. Gallenu, Švicarska od 19. do 22. svibnja 2011.
3.157,00
15
Hrvatski ogranak Association Internationale du Film d'Animation (ASIFA)
Vesna Dovniković, glavna tajnica ASIFA-e i predsjednica hrvatskog ogranka
Program međunarodne kulturalne razmjene iz područja audiovizualnih djelatnosti
Sudjelovanje Vesne Dovniković, glavne tajnice ASIFA-e i predsjednice ASIFA Hrvatske, na godišnju sjednici ASIFA koja se održava u sklopu međunarodnig festivala animiranog filma u Annecyju od 6. do 11.6. 2011.
4.000,00
16
Hrvatsko kaskadersko društvo
Toni Bobeta, predsjednik društva
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje Tonija Bobete, predsjednika Hrvatskog kaskaderskog društva, i Nikole Oreškovića, člana kaskaderskog društva, na programu stručnog usavršavanja za kaskadere Standard (stunt) training session and Arial intensive class od International Stunts School u Seattleu, SAD od 1. do 27.8. 2011.
45.000,00
17
Hulahop d.o.o.
Dana Budisavljević
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj projekata
Sudjelovanje redateljice Dane Budisavljević i asistentice Miljenke Čegelj na drugom djelu Story Doc radionice koja se održava u Ateni od 5. do 7. prosinca 2010.
2.688,00
18
Hulahop d.o.o.
Olinka Vištica, direktorica
Program predstavljanja i promocije filmova na međunarodnom filmskom festivalu
Međunarodna premijera kratkometražnog filma "Onda vidim Tanju" redatelja Juraja Lerotića u službenom programu međ. filmskog festivala u Rotterdamu, 26. siječnja - 6. veljače 2011.
44.400,00
19
Kinematograf d.o.o.
Dijana Mlađenović, direktorica
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje producentice Dijane Mlađenović na europskom koprodukcijskom pitching forumu posvećenom kratkometražnom filmu EURO CONNECTION 2011., sastavnom dijelu Short Film Marketa u Clermont-Ferrandu, sa kratkometražnim animiranim projektom u razvoju "Avanture Glorije Scott - Umorstvo u katedrali", od 8. do 11.2.2011.
2.873,00
20
Kinematograf d.o.o.
Dijana Mlađenović, direktorica
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje producentice Dijane Mlađenović i redatelja Marka Stanića i Viliama Žlendera sa projektom "Lost in Transition" na EXORIENTE FILM 2011 radionici za razvoju dokumentarnih filmova
10.000,00
21
Kinorama d.o.o.
Ankica Jurić Tilić, producentica
Program izrade promidžbenih materijala za međunarodne audiovizualne manifestacije
Izrada filmske kopije i promo materijala filma "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića u svrhu predstavljanja na međunarodnim filmskim festivalima (Pusan, Solun, Goa, Beograd); Izrada DVD screenera; 2 DigiBete sa podnaslovima na engleskom jeziku.
40.000,00
22
Kinorama d.o.o.
Ankica Jurić Tilić, producentica
Program predstavljanja i promocije filmova na međunarodnom filmskom festivalu
Predstavljanje filma "Majka asfalta" redatelja Dalibora Matanića na međunarodnim filmskim festivalima u Solunu, IndiLisboa u Lisabonu, Tibournu, Goi, Beogradu, FIPA u Biarritzu, Francuska i goEast u Wiesbadenu od listopada 2010. do veljače 2011.
13.685,00
23
Kinorama d.o.o.
Ankica Jurić Tilić, producentica
Program predstavljanja i promocije filma na međunarodnim filmskim festivalima
Izrada DVD-a i Beta, te troškovi slanja materijala za festivalsku promociju kratkometražnog igranog filma Marka Šantića "Ništa osobno" za razdoblje od lipnja do rujna 2010.
13.300,00
24
Kinorama d.o.o.
Ankica Jurić Tilić
Program predstavljanja i promocije filma na međunarodnom filmskom festivalu i izrada promidžbenih materijala
Izrada Beta i DVD kopija filma "Tulum" red. Dalibora Matanića, trošak slanja materijala u svrhu festivalske promocije filma, te putovanje redatelja na London Film Festival u svrhu predstavljanja filma "Tulum" na ovome festivalu
10.105,00
25
Kultura Futura-udruga umjetnika novog doba
Goran Vlajić, producent
Program gostovanja hrvatskih autora na međunarodnom filmskom festivalu i program predstvaljanja i promocije filmova
Sudjelovanje ekipe filma "Astralis - institucija" na Los Angeles Independent International Film and Video Festivalu od 11. - 18.11.2010. gdje je film osvojio Nagradu za najbolji inozemni glazbeno-dokumentarni film. Dodjeli su prisustvovali producent Goran Vlajić, redatelj i montažer Igor Neljak i scenarist i skladatelj Damir Ludvig
9.795,00
26
Nukleus film d.o.o.
Siniša Juričić, producent
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje producenta Siniše Juričića sa dokumentarnim filmom u razvoju "Sofia's Last Ambulance" na IDFA Pitching Forumu u Amsterdamu od 19. -25. studenog 2010.
8.410,00
27
Nukleus film d.o.o.
Jana Šivak, producent
Program stručnog usavršavanja
Sudjelovanje producentice Jane Šivak na DOK Leipzig koprodukcijskom forumu od 21. - 22. 10. 2010. s projektom "Loveći medvjede"
1.898,00
28
Radna kuća d.o.o.
Nataša Petrović, direktorica
Program stručnog usavršavanja, pitching,koprodukcijski forumi i programi razvoja projekata
Sudjelovanje producentice Nataše Petrović i redatelja Nebojše Sljepčevića na EAVE 2010 European Producers Workshopu s dokumentarnim filmom u razvoju "Izgubljeni bombarder"
16.000,00
29
Radna kuća d.o.o.
Nataša Petrović, direktorica
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje producentice Nataše Petrović na EAVE Film Marketing Workshopu u Luxemburgu od 1. do 5. 12. 2010. s projektom "Izgubljeni bombarder" red. Nebojše Sljepčevića
10.381,00
30
Restart - Udruga
Vanja Jambrović, producentica
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje producentice Vanje Jambrović i redatelja Nebojše Slijepčevića s projektom "Gangster te voli" na radionici Dragon Forum u siječnju i travnju 2011. te na završnom pitching forumu u sklopu filmskog festivala u Krakovu u svibnju 2011.
15.000,00
31
Restart - Udruga
Vanja Jambrović, predsjednica
Program gostovanja hrvatskog izbornika filmskih festivala na međunarodnom filmskom festivalu
Sudjelovanje Olivera Sertića na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs Toronto od 28.4. do 8.5.2011., kao selektora Zagreb FF, Supetar FF, Human Rights FF i Dokukina Croatia.
10.000,00
32
Srđan Šarenac, fizička osoba
Srđan Šarenac
Programi stručnog usavršavanja
Sudjelovanje na Media Business School kroz postdiplomski studij managementa audiovizualnih medija Mega Plus koji će se održati u Rondi, Španjolska od 1. lipnja 2011. do 1. travnja 2012.
40.000,00
33
Studio dim
Marina Andree Škop
Pitching, koprodukcijski forumi i programi za razvoj scenarija/projekata
Sudjelovanje scenaristica Zrinke Matijević Veličan i Pavlice Bajsić na radionici za razvoj scenarija Sources 2 sa projektom dugometražnog igranog filma u razvoju "Trampolin"
20.000,00
34
Udruga Kinofon
Danijel Rafaelić, predsjednik udruge
Programi proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti
Sudjelovanje Danijela Rafaelića i Leona Rizmaula na 24. konferenciji Media, History and Cultural Memory na University of Copenhagen od 6. do 9. lipnja 2011. god. Bienalna konferencija odnosi se na područje povijesti filma i kinematografije.
8.520,00
35
Udruga multimedijalni centar Luka
Tea Bičić
Program međunarodne kulturalne razmjene iz područja audiovizualnih djelatnosti
Multimedijalna izložba o povijesti festivala MAFAF, autorskog festivala amaterskog filma koji se održavao u Puli 1965. - 1990.
10.000,00
36
Udruga Ukus
Željka Sukova, direktorica
Program predstavljanja i promocije filma na međunarodnom filmskom festivalu
Sudjelovanje filma "Marijine" na međunarodnom filmskom festivalu HotDocs u Torontu od 28. travnja do 8. svibnja 2011. gdje će film imati svjetsku premijeru
49.067,00
37
Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH
Ismet Efendić, predsjednik
Programi međunarodne kulturalne razmjene iz područja audiovizualnih djelatnosti
Organizacija manifestacije "JA BIH… Hrvatski film u Sarajevu 2011." u periodu od 30. svibnja do 6. lipnja,, ili od 6. do 11. lipnja 2011., a čiji je selektor programa Đelo Hadžiselimović. Prikazali bi se klasici hrvatskog filma, izbor animiranih filmova Zagrebačke škole crtanog filma, ali i najnoviji naslovi.
20.000,00
38
Zagreb film - Ustanova
Vinko Brešan, direktor
Program predstavljanja i promocije filmova
Organizacija i predstavljanje retrospektive filmova Rajka Grliće i filmskog festivala u Motovunu u Beogradu od 1. - 6.6.2011. u organizaciji Zajednice Hrvata u Beogradu a u suradnji sa Zagreb filmom.
20.000,00
39
Zagreb film - Ustanova
Vinko Brešan, direktor
Program gostovanja hrvatskog autora na međunarodnom filmskom festivalu
Sudjelovanje autora Siniše Mataića sa animiranim studentskim filmom "Bog i zemljani" na festivalu animiranog filma MONSTRA u Lisabonu, Portugal od 21. do 27. ožujka 2011. gdje će film biti prikazan u natjecateljskom programu studentskog kratkog filma
1.800,00
40
Zagreb film - Ustanova
Vinko Brešan, direktor
Programi filmski festivali i druge audiovizualne manifestacije
Festivalska distribucija pojedinačnih filmova, posebnih programa i retrospektiva na međunarodnim filmskim festivalima koji su nastali u produkciji, ili se nalaze u distribuciji Zagreb filma
50.000,00
41
Zagreb film - Ustanova
Vinko Brešan, direktor
Program gostovanja hrvatskih autora na međunarodnim filmskim festivalima
Sudjelovanje redatelja Marka Meštrovića na I'VE SEEN FILMS filmskom festivalu u Milano gdje je s filmom "Nespavanje ne ubija" osvojio nagradu za Najbolji eksperimentalni film. Festival se održao u listopadu 2010.
2.866,00
UKUPNO:
628.171,00

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt