najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Francuski potez Danijele Stanojević Majerić (p)
press,Thursday 17 March 2011



FRANCUSKI POTEZ


Danijele Stanojević Majerić - knjiga „Nauči psa trikovima“ i kava za 50 kn uz razgovor.

U mjesecu frankofonije, Danijela Stanojević Majerić autorica knjige „Nauči psa trikovima“ odlučila se na Francuski potez. To je jedinstveni kulturni događaj koji želi približiti Francuzima Zagreb, a Hrvatima Pariz. Njezini gosti su interesantni Francuzi koji već neko vrijeme žive u Zagrebu te su kao njihova domaćica, kreativci, umjetnici i borci za svakodnevno preživljavanje. Razgovarat će o Parizu i Zagrebu, te njihovom utjecaju na umjetnost i stvaranje u onom filozofskom kontekstu. Kako će se razvijati ta panel diskusija po uzoru na BBC talk show iz 1970.? Autorica voli potencirati i fura se na verbalni sukob, kontriranje, ali i razbijanje predrasuda, te otkrivanja francuskog života te općih tvrdnji kao: Francuzi vole i znaju govoriti, te diskutirati! Francuzi uz kavu čitaju knjige! Je li to zaista tako uvjerite se sami, te na sat otputujte uz razgovore.




Gdje je FRANCUSKI POTEZ u Zagrebu?

50 kn knjiga „Nauči psa trikovima“ + besplatna kava je na slijedećim šankovima:

18.3.2011. u 18 sati. – Kino Grič, Jurišićeva – Kyril Rubinstein, ortodoksni Parižanin vs. Okorjela Zagrepčanka Danijela Stanojević Majerić.

26.3.2011. u 12.sati– Booksa, Martićeva 14d– Točno u podne prisustvujte glazbenom spektaklu Frederica Langea i zviždanju Danijele Stanojević Majerić.

31.3.2011. u 18 sati.–KIC, Preradovićeva 5, Zagreb – Khalifa Faye i Danijela Stanojević Majerić vode vas kroz putopisne dimenzije francuskog, hrvatskog, portugalskog i engleskog jezika.


Proširite horizonte uz doživljaje Francuske na zagrebački način književnice i novinarke Danijele Stanojević Majerić. Proputujte Francuskom i završite u Zagrebu, te otkrijte zašto neki Francuzi žive u Zagrebu? Kako francuski umjetnici doživljavaju Zagreb i prepoznaju li ga kao kozmopolitski grad?

Za one koji ne žele van iz kuće, izrazito mrze urbani život Zagreba preko www.astudio.hr, mogu kupiti 2 knjige za 100 kn i jednu za 69 kn samo u ovom mjesecu frankofonije.


Kyril Rubinstein rođeni je Parižanin i mladi francuski filmski redatelj koji već neko vrijeme živi u Zagrebu. Uz film, njegova strast je i glazba koju stvara i izvodi kao član elektro-dvojca Racontage.

Frederic Lange je sam naučio klavir s maminom prijateljicom po nekoj čudnoj i rijetkoj metodi (Metoda Marie Jaell) , gdje nije naučio note nego kako imati najljepši dodir. Izdao je jedan solo instrumentalni klavirski album, osnovao bend Jusqualalie u Lyonu i s njima izdao dva albuma. Doselio se u Zagreb nakon raspada benda. Ovdje je upoznao zanimljive glazbenike s kojima svira. Glavni projekti su mu Nina Romić i Šta ima? - instrumentalni experimentalni rock bend. Često svira i pjeva svoje autorske pjesme i klasične francuske pjesme.

http://www.myspace.com/jusqualalie
http://www.myspace.com/ninazg
http://www.myspace.com/staimaband

Khalifa Faye ili umjetnički EckSeSS rođen je u Dakru u Senegalu, zapadnoj Africi koju je napustio s osamnaest. Njegovo životno putovanje krenulo je od Amerike, nastavilo se kroz Francusku, produljilo u Portugalu gdje je upoznao ljubav svojeg života Splićanku. Od rane mladosti bavi se glazbom, piše pjesme i komponira. Njegov prvi projekt je bio HA2N pokret u Dakru u koji su bili uključeni mnogi umjetnici od glazbenika do wrtiera. Na svojim putovanjima imao je priliku raditi sa Portugalskim i Francuskim umjetnicima, te učiti o glazbi i svijetu. Sve to vrijeme bavio se glazbom, a danas živi u Zagrebu gdje je započeo suradnju sa Žanom Jakopačem.

http://www.youtube.com/watch?v=lo8jAL4YmrY

Danijela Stanojević Majerić je spisateljica, novinarka i scenaristica, autorica zbirke kratkih priča „Nauči psa trikovima“, vratila se iz Francuske – Pariza. Njezin boravak i priče o ljepoti francuskog življenja pročitajte u kolumnama „Francuska na zagrebački“. Piše o francuskom filmu u kolumnama „Films Femme Fatale“ i političko - društveni komentar „Liberté, égalité, fraternité“. S Mariom Kovačem i Petrom Radin priprema predstavu za odrasle „Google translate“. Pokrenula je kampanju „500 komada do Francuske“ i radi na romanu „Kako ubiti svekrvu?“ koji je smješten u Francuskoj. 500 komada do Francuske i njezin boravak u CAMAC-u (umjetnički centar u neposrednoj blizini Pariza) pomogli su: Građani RH, prijatelji, Mario, Petra i Dino, Grad Zagreb, Logitech, Francuski institut u Zagrebu i Grawe, a odlazak je omogućio UNESCO.

HTV:
http://www.youtube.com/user/Estera62#p/a/u/1/3I0vc_uVyw4
http://danijelasm.wordpress.com/
Postanite joj fejzbuk frend ili frendica!

Ps: Tu foru knjiga+kava je Booksa imala još od doba Franaka, što znači prije Prve republike. Kino Grič ima novu kavu koju obavezno treba probati, a u KIC svi idu na kave!

Pozivamo vas da dođete na kavu, knjigu i diskusiju, jer Francuzi uz kavu čitaju knjigu, a Hrvati uz knjigu razgovaraju, pa je ovo idealna kombinacija. Također, objavite ovo u svojem mediju ili objesite na fejzbuk zid tako da i drugi dođu.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt