najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Francuski potez Danijele Stanojević Majerić (p)
press,Thursday 17 March 2011



FRANCUSKI POTEZ


Danijele Stanojević Majerić - knjiga „Nauči psa trikovima“ i kava za 50 kn uz razgovor.

U mjesecu frankofonije, Danijela Stanojević Majerić autorica knjige „Nauči psa trikovima“ odlučila se na Francuski potez. To je jedinstveni kulturni događaj koji želi približiti Francuzima Zagreb, a Hrvatima Pariz. Njezini gosti su interesantni Francuzi koji već neko vrijeme žive u Zagrebu te su kao njihova domaćica, kreativci, umjetnici i borci za svakodnevno preživljavanje. Razgovarat će o Parizu i Zagrebu, te njihovom utjecaju na umjetnost i stvaranje u onom filozofskom kontekstu. Kako će se razvijati ta panel diskusija po uzoru na BBC talk show iz 1970.? Autorica voli potencirati i fura se na verbalni sukob, kontriranje, ali i razbijanje predrasuda, te otkrivanja francuskog života te općih tvrdnji kao: Francuzi vole i znaju govoriti, te diskutirati! Francuzi uz kavu čitaju knjige! Je li to zaista tako uvjerite se sami, te na sat otputujte uz razgovore.




Gdje je FRANCUSKI POTEZ u Zagrebu?

50 kn knjiga „Nauči psa trikovima“ + besplatna kava je na slijedećim šankovima:

18.3.2011. u 18 sati. – Kino Grič, Jurišićeva – Kyril Rubinstein, ortodoksni Parižanin vs. Okorjela Zagrepčanka Danijela Stanojević Majerić.

26.3.2011. u 12.sati– Booksa, Martićeva 14d– Točno u podne prisustvujte glazbenom spektaklu Frederica Langea i zviždanju Danijele Stanojević Majerić.

31.3.2011. u 18 sati.–KIC, Preradovićeva 5, Zagreb – Khalifa Faye i Danijela Stanojević Majerić vode vas kroz putopisne dimenzije francuskog, hrvatskog, portugalskog i engleskog jezika.


Proširite horizonte uz doživljaje Francuske na zagrebački način književnice i novinarke Danijele Stanojević Majerić. Proputujte Francuskom i završite u Zagrebu, te otkrijte zašto neki Francuzi žive u Zagrebu? Kako francuski umjetnici doživljavaju Zagreb i prepoznaju li ga kao kozmopolitski grad?

Za one koji ne žele van iz kuće, izrazito mrze urbani život Zagreba preko www.astudio.hr, mogu kupiti 2 knjige za 100 kn i jednu za 69 kn samo u ovom mjesecu frankofonije.


Kyril Rubinstein rođeni je Parižanin i mladi francuski filmski redatelj koji već neko vrijeme živi u Zagrebu. Uz film, njegova strast je i glazba koju stvara i izvodi kao član elektro-dvojca Racontage.

Frederic Lange je sam naučio klavir s maminom prijateljicom po nekoj čudnoj i rijetkoj metodi (Metoda Marie Jaell) , gdje nije naučio note nego kako imati najljepši dodir. Izdao je jedan solo instrumentalni klavirski album, osnovao bend Jusqualalie u Lyonu i s njima izdao dva albuma. Doselio se u Zagreb nakon raspada benda. Ovdje je upoznao zanimljive glazbenike s kojima svira. Glavni projekti su mu Nina Romić i Šta ima? - instrumentalni experimentalni rock bend. Često svira i pjeva svoje autorske pjesme i klasične francuske pjesme.

http://www.myspace.com/jusqualalie
http://www.myspace.com/ninazg
http://www.myspace.com/staimaband

Khalifa Faye ili umjetnički EckSeSS rođen je u Dakru u Senegalu, zapadnoj Africi koju je napustio s osamnaest. Njegovo životno putovanje krenulo je od Amerike, nastavilo se kroz Francusku, produljilo u Portugalu gdje je upoznao ljubav svojeg života Splićanku. Od rane mladosti bavi se glazbom, piše pjesme i komponira. Njegov prvi projekt je bio HA2N pokret u Dakru u koji su bili uključeni mnogi umjetnici od glazbenika do wrtiera. Na svojim putovanjima imao je priliku raditi sa Portugalskim i Francuskim umjetnicima, te učiti o glazbi i svijetu. Sve to vrijeme bavio se glazbom, a danas živi u Zagrebu gdje je započeo suradnju sa Žanom Jakopačem.

http://www.youtube.com/watch?v=lo8jAL4YmrY

Danijela Stanojević Majerić je spisateljica, novinarka i scenaristica, autorica zbirke kratkih priča „Nauči psa trikovima“, vratila se iz Francuske – Pariza. Njezin boravak i priče o ljepoti francuskog življenja pročitajte u kolumnama „Francuska na zagrebački“. Piše o francuskom filmu u kolumnama „Films Femme Fatale“ i političko - društveni komentar „Liberté, égalité, fraternité“. S Mariom Kovačem i Petrom Radin priprema predstavu za odrasle „Google translate“. Pokrenula je kampanju „500 komada do Francuske“ i radi na romanu „Kako ubiti svekrvu?“ koji je smješten u Francuskoj. 500 komada do Francuske i njezin boravak u CAMAC-u (umjetnički centar u neposrednoj blizini Pariza) pomogli su: Građani RH, prijatelji, Mario, Petra i Dino, Grad Zagreb, Logitech, Francuski institut u Zagrebu i Grawe, a odlazak je omogućio UNESCO.

HTV:
http://www.youtube.com/user/Estera62#p/a/u/1/3I0vc_uVyw4
http://danijelasm.wordpress.com/
Postanite joj fejzbuk frend ili frendica!

Ps: Tu foru knjiga+kava je Booksa imala još od doba Franaka, što znači prije Prve republike. Kino Grič ima novu kavu koju obavezno treba probati, a u KIC svi idu na kave!

Pozivamo vas da dođete na kavu, knjigu i diskusiju, jer Francuzi uz kavu čitaju knjigu, a Hrvati uz knjigu razgovaraju, pa je ovo idealna kombinacija. Također, objavite ovo u svojem mediju ili objesite na fejzbuk zid tako da i drugi dođu.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt