najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Originalna pariška senzacija n'Le Crazy Horse' napokon u Zagrebu (p)
press,Thursday 10 March 2011



Le Crazy Horse

Le Crazy Horse poznati je pariški klub otvoren prije 60 godina. Njihove predstave poznate su diljem svijeta te su stekle kultni status. Ljudi sa svih strana svijeta dolaze vidjeti njihov vrhunski performans. Tvornica Deluxe i Multiart po prvi puta na ovom dijelu Europe odlučili su ugostiti Le Crazy Horse te Vas iznenaditi showom koji je generacije ljudi ostavio bez daha.

Show Désirs premijerno je izveden 21. rujna 2009, a režirao ju je prestižni francuski koreograf Philippe Decouflé. Umjetnički smjer predstave potpisan je od strane poznatog fotografa Alija Mahdavija. Novi show Désirs predstavlja povratak legendarnom Crazy Horse u Parizu ...




Povijest Le Crazy Horse

19. svibnja 1951 ... Alain Bernardin otvara Le Crazy Horse. Avangardni umjetnik, strastveni ljubitelj žena, bio je fasciniran Sjedinjenim Državama i vođen samo jednom idejom: da umjetničko stvaralaštvo i žene budu fokus njegovog kluba. 1960. - prekretnica za Le Crazy Horse dolaskom Novog vala, Novi realizam, Pop Art ... Alain Bernardin reagira u svom stilu neumoran, preuzimajući modernost u svom punom zamahu. Godine 2001, na 50. obljetnicu, Le Crazy Horse mijenja lokaciju po prvi put. Svojim nastupom u Las Vegasu zapečatili su svoj međunarodni uspjeh. 2005. obitelj Bernardin odlučuje prodati Le Crazy Horse. Novi tim preuzima vođenje Crazy Horsa, na čelu s Andrée Deissenbergom kao generalnom direktoricom. Njezin izazov je vratiti natrag u punom sjaju legendu Crazy Horsa i vratiti kreativnost u središte svog umjetničkog djelovanja. Kako Andrée Deissenberg kaže „nikada nije bila stvar revolucioniranja Le Crazy Horsea, samo smo ga morali razviti, probuditi, ponovno ga učiniti živim“.

U listopadu 2006., Dita Von Teese, burleskna diva i ikona glamura, otvorila je novo razdoblje u životu Crazy Horsea predstavljanjem, po prvi put u javnosti, nevjerojatnu senzualnost. Nakon nje, u veljači 2007. Arielle Dombasle, još jedna zvijezda, predstavljala je pjesme sa svog novog albuma uz nastup plesačica Crazy Horsea. Na Valentinovo 2008., Pamela Anderson izvodi performans specijalno izrađen za nju na Harley Davidsonu na temelju legendarne pjesme Serge Gainsbourga „Harley Davidson“.


Kriteriji za plesačice Le Crazy Horsa…
• u više od 58 godina gotovo 650 plesačica „prošlo“ je preko pozornice u Le Crazy Horsu
• audicije se održavaju u Le Crazy Horseu svake srijede
• Le Crazy Horse dobiva više od 500 aplikacija godišnje od plesačica,a
prihvaća ih se samo dvadeset
• tijela plesačica uvijek moraju biti u skladu s estetskim kriterijima
Alaina Bernardina.
• svaka plesačica dobiva umjetničko ime kad se pridružuje Le Crazy Horseu.
• svlačionice plesačica su potpuno zabranjene za muškarce.


Gostujuće plesačice:
2006. Crazy Horse odlučio je otvoriti svoja vrata nekim iznimnim ženama….
Dita Von Teese je bila prva gošća u povijesti Le Crazy Horsea u listopadu 2006.

Nakon nje gostovale su:
• Arielle Dombasle - veljača 2007.
• Dita Von Teese - travanj 2007 (Le Crazy Horse u Las Vegasu).
• Pamela Anderson - veljača 2008.
• Dita Von Teese - veljača 2009.
• Carmen Electra - srpanj 2009 (u Le Crazy Horse u Las Vegasu).

Vodeći dizajneri uvijek su bili uključeni u projektiranje kostima i cipela plesačica Crazy Horsea.

Najpoznatiji od njih su:
• Christian Louboutin dizajnirao je cipele za predstave: „Teasing“ , „Rougir de Désirs“ i „Upside Down“
• Fifi Chachnil napravio je odijelo za PDGère u „Kriza? Koja kriza?“.
• Poupie Cadolle dizajnirao je korzete za "Petit Ballet".
• Monsieur Carel, koji je stvorio kacige za "Venus", specijaliziran je za složena
pokrivala za glavu. Radi za vodeće dizajnere kao što su John Galliano i Alexander
McQueen.

Zanimljivosti…
• Trebalo je 10 sati kako bi se izradila kaciga za predstavu „Venus“
• Svaka plesačica ima šest pari posebno izrađenih cipela, što je 360 pari za cijelu
tvrtku.
• 65 kostima je na pozornici svake večeri.
• 120 dodataka izrađeno je u kući u Le Crazy.
• 2.500 para čarapa se koristi svake godine.
• plesačice iskoriste 500 litara make-upa za tijelo svake godine.
• 300 kilograma ruža za usne posebno izrađenih u „Rouge Crazy“ se iskoristi svake
godine.
• Svaka plesačica radi svoj make-up prema utvrđenom planu.


Dojmovi poznatih…

«Uvijek tako zabavno i tako lijepo! »
Christina Aguilera

«Svima nam se svidio show. Hvala Vam! »
Michelle Pfeiffer

«Kako prekrasan show! »
Naomi Watts

«To je bila prekrasna večer! Veličanstven show! »
Hugh Hefner

«Najseksi show ikad! »
Ellen von Unwerth

«Crazy (ludo) ... uvijek ista količina magije! »
Albert od Monaca

«Kakva pozitivna vibra!»
Boris Becker
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt