najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera plesnog projekta 'Metar 70 i nešto' u Galeriji SC-a 26. veljače 2011. (p)
press,Monday 21 February 2011



Andreja Široki i Iva Korenčić
- Metar 70 i nešto –
Galerija SC, 26. veljače 2011. g. u 20h

Andreja Široki i Iva Korenčić u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom premijerno će predstaviti svoj novi plesni projekt - Metar 70 i nešto – u izvedbi Ivane Pavlović u Galeriji SC, 26. veljače 2011. s početkom u 20h. Pretpremijera je zakazana za 25. veljače u isto vrijeme na istom mjestu.

Metar 70 i nešto je priča o odrastanju koja predstavlja kaos odluka i čistoću njihovih posljedica. To je oda onim vremenima za koja nismo sigurni želimo li da definiraju metar 70 i nešto programirane osobnosti. Zato nam preostaje testiranje geometrijskih očekivanja pod pretpostavkom da je danas nemoguće šokirati, ali je možda moguće dirnuti ili barem prikazati ono nešto za što ste čuli, ali niste sigurni što je to.

Koreografiju i ideju potpisuju Andreja Široki i Iva Korenčić. Izvodi Ivana Pavlović, a za kostime je zaslužna Emina Kušan.



Andreja Široki - koreografkinja i plesačica, nakon samostalnih projekata Mojih 5 minuta slave i U traganju za izgubljenim vremenom, 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom Kartografija u Gliptoteci HAZU, u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem. 2010. realizira svoj drugi cjelovečernji rad Težišta. Metar 70 i nešto je njezin treći cjlovećernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje. Surađivala je sa Studijem za suvremeni ples, Sodabergom, Plesnim solistima, llinktom, ZeKaeM-om, Kazalištem Gavella, Trešnja, Komedija, ZKL-om, Dječjim kazalištem Dubrava i drugima.

Iva Korenčić školovala se na školi suvremenog plesa Ane Maletić i SEAD-u/ Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao autorica i plesačica surađuje na brojnim projektima koreografskog laboratorija Sodaberg (The Store, Forenzika i fuga za fascikl, The Book, Arijadna na Naxosu,...) te s Martinom Nevistić i umjetničkom organizacijom O.N.E. radi na multimedijalnim projektima na razmeđi plesa, instalacijske i video umjetnosti. Također je aktivna kao fotograf te izlaže u raznim galerijama, a njen je rad objavljivan i nagrađivan. Radi kao plesni pedagog u plesnom centru Tala te surađuje s Centrom za ples i umjetničko istraživanje.

Projekt je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i Galerijom SC te podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Zahvaljujemo se na podršci: Marku Miliću, Maji Marjančić, Marjani Krajač, Martini Nevisitć, Vedrani Klepici, Zrinki Lukčec i Luki Čabo
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt