najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera angažiranog dokumentarca 'Kinofil' u Kinu Tuškanac 20. veljače 2011. (p)
press,Wednesday 16 February 2011



PREMIJERA ANGAZIRANOG DUGOMETRAZNOG DOKUMENTARNOG FILMA 'KINOFIL' DAMIRA JANECEKA U ZAGREBU U KINU TUŠKANAC
nedjelja, 20.02.2011. u 20h
(uz autora filma filmu ce pristustvovati i napusteni, ozljedjeni, spaseni, izlijeceni, sada tronogi udomljeni sibirski haski Ska kojeg je autor udomio)

KINOFIL, Damir Janeček, Bosna i Hercegovina, 90’

Ovaj film je primjer koliko se s puno iskrenosti i hrabrosti s filmom moze nesto promijeniti. Nakon vise od desetljeca borbe za prava zivotinja, prije svega za pse koji su toliko bespotrebne boli i muke pretrpili nakon ovog filma uz mnostvo neugosnosti, prijetnji autoru, fizickih napada, policije koja ga nije zastitila, sikaniranja i slicno, ipak se neke stvari micu naprijed i sarajevo bi uskoro moglo dobiti azil za nezbrinute zivotinje.



Ovo je dobronamjeran i šokantan autorski film o poslijeratnom Sarajevu i malo poznatoj hajci koja se u tom gradu provodi nad nedužnim životinjama, naročito psima. Na ulicama ih mučki hvataju žicama i ubijaju na licu mjesta. Gradske vlasti nemaju sluha za inicijative aktivista da se u tom gradu, unatoč urednoj dokumentaciji, izgradi pravi suvremeni azil za pse. I dok je nebriga vlasnika pasa sve veća, biznis sarajevskih šintera cvate, čak i s pojedinim gradovima u Republici Srpskoj. No u Sarajevu djeluje Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama ‘SOS’ koje se zahvaljujući osnivaču Velimiru Ivaniševiću i njegovoj supruzi Silvi, svakodnevno bore protiv okrutnosti. Vlastitim zalaganjem, uz pomoć nekoliko mladih aktivista, udomili su i izlječili na stotine sarajevskih pasa lutalica, boreći se s nerazumijevanjem građana, agresivnim lobijima i nezainteresiranim vlastima, a riskirajući zdravlje, brak, pa i vlastite živote. Silva se zbog pritisaka preselila iz grada, a Velimiru, kojega već zovu i Velja Pas, svakodnevno prijete. Žestok aktivistički film koji poziva na akciju.

Ovaj film je napravljen iz ljubavi prema zivotu, nimalo iz mrznje i cilj mu nije brukanje Sarajeva, vec apel za pomoc i sprejcavanje ubijanja i nanosenja boli drugom zivom bicu. Jer je sve to trening za ljude. Film narocito upozorava na ono sto djeca rade masovno. Ignoriranjem toga doslo se do situacije da veoma cesto, skoro pa svaki dan u Sarajevu neko dijete izbode, ubije, zapali, fizicki ugrozi nekoga. Nekaznjeno.


Festivali:

2010. SARAJEVO FILM FESTIVAL, BiH / MOTOVUN FILM FESTIVAL
Recenzije:
’Priča o psima, ali istovremeno i o ljudima i društvu koje ne poštuje tuđi život. Kinofil je priča svih nas.’ source.ba
‘Potresna priča o maltretiranju i ubijanju nezbrinutih pasa, ali i maltretiranju i pretnjama mnogim ljudima koji pokušavaju da životinje zaštite, što ukazuje na dubok problem u korenu bosanskohercegovačkog društva.’ Vladan Petković, e-novine


KINOFIL ce nakon premijere u Tuskancu 20og u 19h biti prikazivan na repertoaru sjajnog DOKUKINA u Zagrebu.

PROGRAM DOKUKINA CROATIA, Katančićeva 3, Zagreb

• 24.02., četvrtak / 19.00 h
Plati koliko misliš da vrijedi
Predstavljamo autora: Damir Nemir Janeček
HALID BUNIĆ – VJEČNI, BiH, 2005., 33’
+ STUDENTSKI RADOVI

• 24.02., četvrtak / 21.00 h
Predstavljamo autora: Damir Nemir Janeček
KINOFIL, BiH, 2010., 90’ + RAZGOVOR S REDATELJEM

• 25.02., petak / 19.00 h
KINOFIL, Damir Nemir Janeček , BiH, 90’

• 25.02., petak / 21.00 h
KINOFIL, Damir Nemir Janeček , BiH, 90’

• 27. 02., nedjelja / 19.00 h
KINOFIL, Damir Nemir Janeček , BiH, 90’
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1554
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt