najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - HomeInternet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

4. NOĆNI LAB sutra na 7. Velesajmu kulture (p)
press,Thursday 20 January 20114. NOĆNI LAB TEATRA &TD @ TEATAR &TD


21. siječnja 2011. u 20:30 sati u velikoj dvorani Teatra &TD očekuje vas četvrti Noćni Lab&TD.

Pozvani ste na mjesto susreta, povezivanja i profesionalnog 'pitching foruma' izvedbenih praksi. Projekt Noćnog Laba&TD omogućuje mladim i nadolazećim umjetnicima predstavljanje svojih projekata vlastitim izvedbenim modusima, bez obzira u kojoj fazi projekt bio, a s ciljem njegovog izlaganja interakciji s publikom i potencijalnim suradnicima i producentima.

Izvedbene propozicije su i dalje iste, ali bolje: selektiranim projektima je na raspolaganju prostor Teatra &TD – velika dvorana, vrijeme izvedbe od 3 do 10 minuta, 3 reflektora (osnovna postavka svjetla sa zajedničkim intervencijama), izvor zvuka (mini linija), 2 inspicijentice, 1 platno i 1 projektor te puno zainteresirane, kritične i žive publike, znatiželjnih producenata i povratne informacije, odnosno razgovor s publikom nakon izvedbe...

Pozvani ste još jednom u TeatarITakoDalje da pogledate najbolje od mladih i nadolazećih autora koji će izvesti zametak kazališne predstave, plesnu etidu, sažetak instalacije ili pak glumački koncept; obraniti nevjerojatno smion izvedbeni koncept, prezentirati svoj najnoviji libreto, odsvirati još bojažljivu eksperimentalnu kompoziciju, ili tek smišljeni novi format izvedbe i/ili itakodalje upravo u Teatru &TD.
Na 4. Noćnom Labu predstavit će se:

1. TIHOMIR JOLIĆ: GLEDAJ ME!
Koncept projekta GLEDAJ ME! uključuje film koji prikazuje scene iz glumčeva života, popraćene njegovim razmišljanjima i njega samog na sceni. Dio publike dodiruje elektrode koje mjere oscilacije električnog impulsa na površini kože i daju podatak o razini uzbuđenja promatrača. Taj podatak odlazi do računala i utječe na sliku: kako publika počinje gubiti interes, tako opada kvaliteta slike. Međutim, glumac rekvizitima pokušava uzbuditi publiku kako bi popravio njezinu kvalitetu i tako nastavio prikazivati svoj 'nezanimljiv' život. Cijeli projekt zamišljen je da govori o ljudskoj taštini i želji za pažnjom. ideja i izvedba: Tihomir Jolić / snimatelj filma: Damian Nenadić

2. CIRKORAMA; teatar mračnog osmijeha: GDJE SI? KAMO ĆU?
Buka, ploča,
kazeta, tastatura,
dvije niti, jedan krug,
produžetak noge,
pad...
autori/sudionici: Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović

3. ZVONKO HRABAR: UBITI PTICU RUGALICU
Homo erectus je izumrla vrsta iz koje se ništa nije razvilo. Poznavao je vatru i govor, živio u špilji i jeo meso. Heidelberški čovjek je bio ljudožder i imao kulturu. Živio je prije 500 tisuća godina i iz njega se razvio neandertalac. Hrvatski saborski zastupnik je rijetka vrsta sisavca koja danas obitava i siše na području Republike Hrvatske. Ima jaku lubanju (cca1000 kubičnih cm) i nisko čelo, donosi zakone, pije Mirogojček i voli se šalit. 'Ubiti pticu rugalicu' je utjelovljenje hrvatskih saborskih zastupnika kroz još jedno saborsko zasjedanje, ovaj put pod dirigentskim ravnanjem Zvonka Hrabara.

4. IRENA BOĆKAI: ŽUDNJA
'Žudnja' je priča o neizdrživoj potrebi za prisutnošću onog koji je toliko žuđen, željen... Onog kojeg trenutno nema, onog kojeg možda nikada nije ni bilo, nikada neće ni biti... Jedina potvrda njegove egzistencije upravo je ta žudnja za njim, i ništa više...

5. LOVRO KRSNIK: MORALNA SEBIČNOST
Svijet će se promijeniti kad budeš spreman izgovoriti sljedeću zakletvu: Svojim životom, i ljubavlju prema njemu, nikada neću živjeti zbog drugog čovjeka, niti od drugog čovjeka tražiti da živi zbog mene. (Ayn Rand)

6. BEAT BUSTERS: BUSTING YOU
Publika svira kako glumci plešu!

7. Manuela Krakar : Nit
'Nit' propituje pitanja identiteta i društvenih očekivanja naspram pojedinca. Tko je pustio balone djetinjstva u zrak? Biti majka... biti karijeristica.. .ili biti Vi? Putovanja ili ured s hrpom papira? Kad će doći dan kad ćemo prijeći zadnju nit i reći – NE NIJE U REDU! Autorica i izvođačica: Manuela Krakar

8. MARIJANA JANJIĆ: ON-A-ULIČAR-I-ON
Dva roda, dva spola i dvoje glumaca koji pokušavaju pronaći u mitu iglu u sijenu zvanu ljubav. Kako i gdje pronaći taj osjećaj u moru nepoznatih i stranih bića, a da sami ne pogaze tek isklijanu mladicu bliskosti. Hoće li vrijeme naklone im noći iscuriti iz klepsidre prije nego otkriju da ih sirene njihovih strahova žele zavesti u samoću?
prema tekstu Ivane Sajko 'Uličari, City tour Orfeja i Euridike' / glume: Ivica Gunjača, Adriana Šnajder / kostimi: Irena Has / muzika i video: Tomislav Luetić / režija: Marijana Janjić

9. ŽELJKO JANČIĆ ZEC: SLIJEP KROZ ŽIVOT
'Slijep kroz život' je umjetnička predstava čiji je sadržaj obilježen naglaskom na performativnom, fizičkom izričaju. Ponukani nedostatkom empatije i poražavajućim padom moralnih vrijednosti, sveprisutnim pritiskom materijalizma, konzumerizma i karijerizma, odlučili smo ispitati i pokazati što takav način života može donijeti kad suprotstavimo pojedinca naspram drugog pojedinca ili društva.
U današnjem društvu s paletom različitih identiteta često se osjećamo zbunjeni istim/nametnutim 'izborom' što može rezultirati povlačenjem i zatvaranjem, a čime se gubi osjećaj za drugog/druge te stvara animozitet prema tom drugom. Stvara se osjećaj 'stranca spram grupe, alijenacija spram mase u kojoj se ipak pronalaze individue koje još uvijek zrače drugačije.
Trebaju nam ideali i ambicije. Treba nam razumijevanje i ljubav prema nama samima da bismo mogli doživjeti drugog, a treba nam i taj drugi da bismo mogli doživjeti sebe.
Autori i izvođači: Željko Jančić Zec , Ana Takač, Ines Cokarić

10. GRUPA CIKLOTRON: OPROŠTAJNO PISMO ALEXANDERA MCQUEENA
U kakvoj se to krletci nalazi umjetnik 21. stoljeća? Hodajući po tankoj granici između ekscentričnosti i ludila, 'natopljen negdje između patetike i kiča', Alexander McQueen, zarobljen u metasvijetu kojeg nastanjuju duhovi (i njegove) prošlosti, uzorak je par excellance za detektiranje što i tko je umjetnik, ili čovjek, danas.
tekst: Dino Pešut / režija i dramaturgija: Paolo Tišljarić / scenografija i dizajn plakata: Tea Janković / kostimografija: Irena Maras / kompozitor: Antonio Babić / glume: Andrej Kopčok, Robert Španić, Dora Prodan, Jasna Lehunšek

11. KRAVICE (DRAMSKA ROLEPLAY IGRICA ZA CURKE)
Ako je čovjek čovjeku vuk, žena je ženi - krava. (iz naroda)
Četiri osobe ženskog spola u raznim fazama dvadesetih godina. Sve žele biti voljene, depilirane, pametne, cijenjene. One bi da im se smijete, da ih volite. One će učiniti sve da to dobiju. Zbog toga su pomislile da su lude. Zatim su rekle svijetu sve što ih proganja. Vidjele su da nisu same. Onda su shvatile da živimo u beskonačnoj epizodi Seinfelda. One su glumice kojima se ne da čekati da ih netko potapša po ramenu. ('Nismo mi Ivica Olić!') Odjednom, postaju svjesne svojih supermoći - mogu reproducirati stvarnost!
Pogledajte epizode iz suvremenog mirakula u kojima se Kravice snalaze u vrtlogu Fantastične Svakodnevice.
(Refernece: Rusulica, zadovoljna.hr, forum.hr, Bill Hicks, Eddie Murphy, Henry Rollins, a ima ih još kol'ko oš').
Izvode: Ivana Horvat, Petra Kurtela, Amanda Prenkaj i Dunja Fajdić / Tekst malo zapisivala, malo izmišljala: Dunja Fajdić

12. KOCKICE: RECI UMJESTO MENE
Ovom etidom želimo osluhnuti unutarnji svijet u čovjeku koji je često u suprotnosti s onim što se prikazuje. Istražujemo posljedice te neravnoteže i neiskrenosti, odnosno nepoznavanja vlastitog ja. Želimo napraviti kreativan korak prema jezgri naših pitanja o (su)odnosu. Okvir za istraživanje jest ljubavna veza muškarca i žene.
Autori i izvođači: Andrea Katić, Renata Ivančan, Leona Kostadinović, Zvonko Hrabar

13. MAJA UJEVIĆ: SCENE U NASTAJANJU…
'Scene u nastajanju' su izvedbeni fragmenti tematskih i problemskih cjelina naslovljenih 'Siješ za budućnost', 'Majina predstava' i 'Prva psihoza'.
Autorica i izvođačica: Maja Ujević
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti meKoji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi filmGlasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt