najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Pala posljednja klapa filma 'Lea i Darija' Branka Ivande
press,Wednesday 15 December 2010

Hrvatski audiovizualni centar

U nedjelju, 12. prosinca 2010. godine u Koprivnici, pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma 'Lea i Darija', redatelja Branka Ivande. Snimanje drame s biografskim elementima o zagrebačkim glumačkim dječjim zvijezdama s kraja tridesetih godina prošlog stoljeća, Lei Deutch i Dariji Gasteiger, započelo je 15. lipnja 2010. Snimanje je trajalo do 28. srpnja, a posljednji, 36. dan snimanja, zbog zimskih uvjeta prebačen je za prosinac. Film je snimljen na lokacijama u Zagrebu, njegovoj okolici te u Koprivnici.



'Lea i Darija' nastala je prema scenariju Branka Ivande i Drage Kekanovića koji su bili inspirirani sudbinom dviju djevojčica, članicama dječje scene Hrvatskog narodnog kazališta. One su svojim plesnim i glumačkim talentom oduševljavale ondašnju publiku te su vrlo brzo postale prave male zvijezde. No, Leino i Darijino sretno djetinjstvo i nerazdvojno prijateljstvo prekinuto je s početkom progona Židova u Zagrebu, a zauvijek ih je razdvojio posljednji transportu Židova za Auschwitz 1943. godine.



(Branko Ivanda i Mirko Pivčević na snimanju, Zagreb)

Glavne uloge odigrale su dvanaestogodišnje djevojčice, svjetske i europske prvakinje u stepu, Klara Naka i Tamy Zajec. U filmu se pojavljuje preko šezdeset glumaca, među njima i Zrinka Cvitešić, Sebastian Cavazza, Linda Begonja, Vedran Živolić, Ana Vilenica, Radovan Ruždjak i Branko Završan, a nastupaju i dvije pjevačke zvijezde, Sanja Doležal i Marko Tolja.

Iza kamere, na filmu su surađivali direktor fotografije Mirko Pivčević, scenograf Ivo Hušnjak, skladatelj Alfi Kabiljo, kostimografkinja Barbara Bourek, montažer Marin Juranić i producentica Lidija Ivanda.

Film je trenutno u postprodukciji, a premijera se očekuje na ljeto 2011.
Film je nastao u produkciji Ars septime d.o.o. iz Zagreba i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, Ustanovom Zagreb film i slovenskim ArtRebelom9.

Film je sufinanciran sredstvima Ministarsva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt