najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Rusko državno akademsko kazalište Boljšoj u Movieplexu! (p)
press,Friday 10 December 2010

Movieplex
Boljšoj Teatar

BOLJŠOJ BALET – SAMO U MOVIEPLEXU
Zvijezde Boljšojskog kazališta uživo iz Moskve
na velikom platnu!

Kino Movieplex (Centar Kaptol) u svojim kino dvoranama ugostiti će zvijezde Ruskog državnog akademskog kazališta Boljšoj i na taj način postati jedno od 300 kina u svijetu koje će uživo pratiti četiri baletna spektakla u baletnoj sezoni 2010./2011.!



Uz vrhunsku kvalitetu slike i zvuka i najmoderniju satelitsku tehnologiju, posjetitelji će moći uživati u čak četiri baletne izvedbe: „Orašar“, „Class Concert i Giselle“, „Don Quixote“ i „Coppelia“. Prva izvedba, „Orašar“, na rasporedu je već 19. prosinca!


Nedjelja, 19. prosinca 2010.

Orašar (Nutcracker)
Balet u dva čina
Trajanje : 2 sata i 15 minuta (s pauzom)
Koreografija : Yuri Grigorovich
Glazba: Pjotr Iljič Čajkovski
Dirigent : Gennadi Rozhdestvensky


Nedjelja, 23. siječnja 2011.

Class concert & Giselle
Trajanje : 2 sata i 50 minuta (s pauzom)

Class concertBalet u jednom činu
Koreografija: Asaf Messerer
Glazba: Alexander Glazunov, Anatoly Lyadov, Anton Rubenstein i Dmitry Šostaković
Dirigent : Pavel Klinichev

GiselleBalet u dva čina
Koreografija (nova verzija): Yuri Grigorovich
Koreografija (originalna): Jean Coralli, Jules Perrot, Marius Petip
Glazba: Adolphe Adam
Dirigent: Alexander Kopylov


Nedjelja, 6. ožujka 2011.

Don Quijote
Balet u tri čina
Trajanje : 2 sata i 15 minuta (s pauzom)
Koreografija (nova verzija): Alexei Fadeyechev
Koreografija (originalna): Marius Petipa, Alexander Fadeyechev, Alexander Gorsky
Glazba:Ludwig Minkus
Dirigent: Alexander Kopylov


Nedjelja, 29. svibanj 2011.
Coppelia
Balet u tri čina
Trajanje : 2 sata i 50 minuta s pauzom
Koreografija (nova verzija): Sergei Vikharev
Koreografija (originalna): Marius Petita i Enrico Cecchetti
Glazba: Leo Delibes
Dirigent: Igor Dronov


Rusko državno akademsko kazalište Boljšoj

Osnovana 1776. godine od strane Petera Urusova i Mikhaila Medoksa, družina Boljšoj je u svojem začetku prikazivala samo ruske baletne komade i nije imala stalni kazališni postav. Družina je brojila četrdesetak umjetnika i često je nastupala u aristokratskim salonima. Tek 1825. uselili su se u zgradu Kazališta u kojoj i danas nastupaju. U Boljšoju su bile uprizorene mnoge povijesne premijere – između ostalih i slavno Labuđe jezero od Čajkovskog.

Od 1840. mnogi međunarodni skladatelji doprinijeli su širenju repertoara družine. Boljšoj, iako smatran jednim od najvažnijih simbola ruske kulture i tradicije, uprizoruje uz nacionalna i međunarodna remek djela, od klasičnih do suvremenenih koreografa. Izvedbe slijede najviše svjetske kazališne standarde, a družina danas uključuje više od dvjesto plesača, što je čini jednom od najvećih na svijetu.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt