najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Rusko državno akademsko kazalište Boljšoj u Movieplexu! (p)
press,Friday 10 December 2010

Movieplex
Boljšoj Teatar

BOLJŠOJ BALET – SAMO U MOVIEPLEXU
Zvijezde Boljšojskog kazališta uživo iz Moskve
na velikom platnu!

Kino Movieplex (Centar Kaptol) u svojim kino dvoranama ugostiti će zvijezde Ruskog državnog akademskog kazališta Boljšoj i na taj način postati jedno od 300 kina u svijetu koje će uživo pratiti četiri baletna spektakla u baletnoj sezoni 2010./2011.!



Uz vrhunsku kvalitetu slike i zvuka i najmoderniju satelitsku tehnologiju, posjetitelji će moći uživati u čak četiri baletne izvedbe: „Orašar“, „Class Concert i Giselle“, „Don Quixote“ i „Coppelia“. Prva izvedba, „Orašar“, na rasporedu je već 19. prosinca!


Nedjelja, 19. prosinca 2010.

Orašar (Nutcracker)
Balet u dva čina
Trajanje : 2 sata i 15 minuta (s pauzom)
Koreografija : Yuri Grigorovich
Glazba: Pjotr Iljič Čajkovski
Dirigent : Gennadi Rozhdestvensky


Nedjelja, 23. siječnja 2011.

Class concert & Giselle
Trajanje : 2 sata i 50 minuta (s pauzom)

Class concertBalet u jednom činu
Koreografija: Asaf Messerer
Glazba: Alexander Glazunov, Anatoly Lyadov, Anton Rubenstein i Dmitry Šostaković
Dirigent : Pavel Klinichev

GiselleBalet u dva čina
Koreografija (nova verzija): Yuri Grigorovich
Koreografija (originalna): Jean Coralli, Jules Perrot, Marius Petip
Glazba: Adolphe Adam
Dirigent: Alexander Kopylov


Nedjelja, 6. ožujka 2011.

Don Quijote
Balet u tri čina
Trajanje : 2 sata i 15 minuta (s pauzom)
Koreografija (nova verzija): Alexei Fadeyechev
Koreografija (originalna): Marius Petipa, Alexander Fadeyechev, Alexander Gorsky
Glazba:Ludwig Minkus
Dirigent: Alexander Kopylov


Nedjelja, 29. svibanj 2011.
Coppelia
Balet u tri čina
Trajanje : 2 sata i 50 minuta s pauzom
Koreografija (nova verzija): Sergei Vikharev
Koreografija (originalna): Marius Petita i Enrico Cecchetti
Glazba: Leo Delibes
Dirigent: Igor Dronov


Rusko državno akademsko kazalište Boljšoj

Osnovana 1776. godine od strane Petera Urusova i Mikhaila Medoksa, družina Boljšoj je u svojem začetku prikazivala samo ruske baletne komade i nije imala stalni kazališni postav. Družina je brojila četrdesetak umjetnika i često je nastupala u aristokratskim salonima. Tek 1825. uselili su se u zgradu Kazališta u kojoj i danas nastupaju. U Boljšoju su bile uprizorene mnoge povijesne premijere – između ostalih i slavno Labuđe jezero od Čajkovskog.

Od 1840. mnogi međunarodni skladatelji doprinijeli su širenju repertoara družine. Boljšoj, iako smatran jednim od najvažnijih simbola ruske kulture i tradicije, uprizoruje uz nacionalna i međunarodna remek djela, od klasičnih do suvremenenih koreografa. Izvedbe slijede najviše svjetske kazališne standarde, a družina danas uključuje više od dvjesto plesača, što je čini jednom od najvećih na svijetu.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt